Det här med att lyssna...

Axel har lite svårt att lyssna på vad vi säger, och göra som vi säger. Det kan vara rätt svårt att få kontakt med honom, och han gör gärna som han vill. En dag i påsk var Axel och Jens och fikade hos våra grannar. De har grus i en slänt, liksom i etage, och Axel tyckte väl att det såg ut som en väldigt spännande kana. Jens sa upprepade gånger att Axel inte fick vara i gruset, och till slut svarade Axel:

- Pappa, ibland hör inte jag vad du säger.


Påsk

Helgens väder har varit superhärligt! Axel premiärbadade i söndags i mitt fotbad. Vi har solat, haft klänning och shorts, ätit ute, varit barfota, i april! Ingen idé att hoppas på att sommaren är här, men det var ju skönt, och särskilt att det tajmade så bra med långledigheten.

Axel fick påskägg och påskpresenter varje dag, lite karameller, kläder, pengar och leksaker. Vi har ätit gott, både hemma och borta. Jag har blivit firad i förskott och fått lite nya kläder, pengar som ska sparas till sommaren, lotter som gav en liten vinst, och en väska. Jennie är här och hälsar på och har en extra ledig dag med Axel idag.

Vi hade fina tulpaner på köksbordet och jag frågade Axel om han kom i håg vad blommorna heter. "Rosor" svarade han. Nej, det börjar på "T", sa jag. "Trosor!"
Ha en skön helg! 

 

 


Lillkusin Artur

Imorse kom han äntligen, Stellas lillebror och Axels lillkusin Artur. Bild har vi fått, han har mycket hår, Stellas mun och solgul pyjamas. Och det ska bli så roligt att träffa honom!

Annars har helgen varit bra, med fint väder och sol. Vi har gjort vår ute, påsk både inne och ute, shoppat lite, grillat varje dag, ätit hos familjen Jensen, fikat hos familjen Järn, bytt däck och bakat.

Snön är helt borta på vår tomt nu, det har gått fort på slutet! I torsdags tog vi ner våra kryptallar som var ca 2 meter höga. Det blev väldigt ljust och stort, och nu återstår att göra fint.


Bilder från helgen


Cross, bowling och kalas x 2

I helgen har Axel haft fullt upp av roliga saker! Hela lördagen var han med Nelly och Peter. Först åkte de crossbussen till Gävle, där Peter tävlade och Axel och Nelly tittade på. Och på kvällen var de på cosmic bowling i Birsta. Första gången för Axel.

Jens och jag var på the Ark på kvällen, med middag på Stadshuset innan, så Axel sov hos Nelly och Peter också. Vi hämtade honom före lunch på söndan och efter lunch promenerade vi till en dagiskompis 4-årskalas. Lek, fika och fiskdamm med 4 andra killar i två timmar och en händelserik dag innan resulterade i en rätt trött kille. Men vi hade ett kalas till att åka på, för Stella fyllde 4 år igår! Axel tog en liten powernap i bilen på vägen dit och orkade med kvällen också. Vi fick tacos och tårta, det var ballonger både inne och ute, och kusinerna fick kalastutor. Kalaset var hemma hos farmor och farfar, och Nelly och Peter hade fixat fint. På vägen hem sa Axel att han vill ha sitt 5-årskalas där!

Idag är det fint vårväder, 10 grader och sol redan på morgonen. Jag förstod inte det imorse så jag har vinterjackan. Nästa helg ska vi försöka hinna börja lite ute, ta ner tallar och lägga på majbrasan. Och så ska vi göra fint med påskris. Pinnar har vi redan, Axel tar hem nya varje dag...