4 år

I lördags var det alltså Axels födelsedag. Han vaknade vid 6.30, jag gick in till honom och det första han sa var "Är det min födelsdag idag!?" Jag sa att det var det, och "tänk att du är en sån storkille!" Då klev han snabbt ur sängen och sträckte på sig och utbrast "Ja, titta vad stor jag har blivit!".

Dagen började sedan med god födelsedagsfrukost i soffan och därefter våra paket. En Snö-Lasse, kalsonger, pysselböcker och piratsaker. Sedan gjorde vi jordgubbstårta och väntade på farmor, farfar, faster Nelly och Peter, farbror Mikael och Terese och kusin Stella. När de äntligen kom blev det fler paket, brandstation, poliströja och handklovar och andra tillbehör, bok, gympapåse, lego och pengar till en cykel.

Igår hade Axel bjudit sina bästa dagiskompisar på kalas, alla kunde komma utom en pojke som fick magsjuka. Så de var 6 barn som åt tågtårta, lekte jagis, drog fram alla leksaker, gick skattjakt, och hade jätteroligt. Axel tyckte att det var så spännande att kompisarna, som aldrig varit hos oss, skulle komma. Speciellt Joakim såklart. Och Axel fick fler fina presenter, några bilar, lego, t-shirt och små djur. Det såg ut som ett bombnedslag efter kalaset, men gick förvånandsvärt fort att städa faktiskt.

På fredagen blev Axel firad på dagis. Han fick välja, och hjälpa till att laga, kalasmat. Det blev köttbullar och skruvade makaroner. Glass till efterrätt och han fick bjuda en kompis till födelsdagsbordet. Men först, före dagis, var vi på 4-årskontroll (och 3-års, eftersom den blev inställd ifjol pga influensavaccin-hysterin...) Hörsel, syn, längd, vikt, balansgång, trä halsband, rita en gubbe och ett kryss, färger, räkna till tre... Och det gick bra.

Nu laddar vi om inför nästa helg då det blir fler firanden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback