Julklappar

Vi har haft en jättebra julhelg! Och trots att Chips bor i magen fortfarande fick även han en del julklappar. Ett par jättesöta fårskinnstofflor, en sovpåse med texten "Pytteliten" på och annat som vi önskat oss som är bra att ha. Spjälskydd, skötväska, lammskinnsfäll, amningströja...

Idag ska vi på besök till barnmorskan igen, men jag antar att det inte blir mycket mer än att mäta magen och lyssna på lilla hjärtat. Om några veckor är det väl dags att prata om förlossningen.

GOD JUL!

GOD JUL!
GOD JUL

önskar

CHIPS


Glömde...

Jag glömde ju skriva att sjukskrivningen blev godkänd tillslut! Skönt. Nu är det bara att vänta på pengarna...

Barnrummet

Barnrummet


Så här ser barnrummet ut nu.

Ljusgröna väggar, turkosa gardiner och detaljer, men inget på väggarna än. Vi måste först bestämma hur vi vill ha det, men vi har en liten tavla som ska upp ovanför sängen iallfall, en ljusgrön ängel. Och sen har jag tänkt måla en tavla också, men det får vi se om det blir av. Kanske när jag slutat jobba och ska vara hemma och vila.

Har lagt in en del leksaker som är från när jag och Jennie var små också, så det ser lite hemtrevligt ut. Och kläderna ligger i garderoben.

26 arbetsdagar kvar...

Om jag kan fortsätta jobba som jag planerat så har jag alltså 26 arbetsdagar kvar. Känns ganska lite! Jag har tänkt jobba t.o.m. 26/1, och sen ta ut semester och komp under de dagar jag är hemma innan förlossningen. Sen beror det ju på när han tänker komma ut hur länge det blir, men kommer han som beräknat blir det två veckor. Jag har börjat skriva listor över mina jobb så det ska gå lätt att lämna över.

Igår hade jag först besök av Sussie, Linnéa, Viola och lilla Ester, som nu är 2 månader gammal och väldigt gosig! Och sen på kvällen träffade jag andra kompisar och åt julgröt, skinka, köttbullar och rödbetssallad. Då fick vi träffa Annas lilla Moa också, hon är 1 månad gammal på söndag, och var fortfarande väldigt liten, hade gått upp till 2,9 nu. Det känns väldigt overkligt att vi också snart har en liten skrutt att ta hand om! Det går nog inte att förstå riktigt förrän han är här.

Det här har varit och är en fullspäckad vecka! I måndags flyttade vi en TV-bänk hem till mamma och sedan hjälpte vi till lite på svärmors nya salong. På tisdagen var det information på sjukhuset om förlossningen och på onsdagkvällen hade vi kompisar hemma på luciafika. Idag ska vi till mormor och äta och i helgen ska vi fira Jens bror. Det är lite svårt att hinna vila, jag brukar hinna med några timmar direkt efter jobbet och det är skönt, men det blir lite väl mycket när det är nåt varje kväll, tur att det är roliga saker! Men till veckan är det lugnare, bara föräldrautbildningen, fira pappa och några julklappar kvar att köpa. Och sen efter jul är det dags att börja varva ner mer på allvar!

"Det var en rund och fin mage!"

Och det var inte min hon menade, inte Jens heller som tur var! Utan Chips. Vi var på tillväxt-ultraljud igår. Allt såg bra ut, men det var svårt att urskilja några kroppsdelar för oss som är ovana, allt är så stort nu. Men det är iallfall fortfarande en pojke. Och han ligger med huvudet nedåt, men det visste vi ju redan.

Ungefärlig vikt nu är 1,5 kg, och utifrån det kan man förvänta sig en födelsevikt på 3,2 kg. Men det går ju aldrig att säga hur det utvecklar sig i magen. Just nu ligger han 11% under medel, men inom normalvärdena, så det verkar ju bra!

Jag tror allt att han blev lite irriterad på hon som gjorde ultraljudet, för han sparkade som sjutton. Det tog lite extra lång tid, för hon skulle lära sig och hade alltså en annan person med sig också, och fick göra om ibland. Men för oss var det mest roligt att det tog lite längre tid, så vi fick se mer av Chips. Nu är det ju ca 9 veckor till nästa gång. Men då blir det på riktigt!

Min mage!

I fredags hade vi julfest på jobbet, för anställda och kunder, så det var ca 60 personer. Och väldigt många kommenterade magen på ett eller annat sätt. "Fan Johanna, vad tjock du är nu!", eller "Åh, vilken fin mage!". Och det är väl kul oavsett vad de säger, även om det kan vara lite trättsamt att få höra "tjockis" flera gånger i veckan. Men något som är riktigt irriterande är att så många kom fram och bara tog på magen, även folk jag inte alls känner väl, och utan att fråga. Varför är det ok att ta på nån bara för att man är gravid? Man tar ju inte på folk hur som helst i vanliga fall.

Alltså det är ju en helt annan sak när någon jag känner vill känna efter sparkar och rörelser, för det vill jag ju gärna dela med mig av. Men det är ju inte därför sånna jag inte känner lägger dit handen. Jag skulle aldrig ta på nåns gravida mage utan att fråga, och skulle jag vilja ta, så vore det väl för att känna rörelser och då måste man ju ändå fråga först för att få veta om det är några rörelser på gång.

Nu till något annat... Chips rum börjar har nu både färg på väggarna och lister. Det blev fint! Och vi har köpte gardiner, gardinstång, lampor och ett litet bord. Så nån kväll när jag orkar ska vi väl ta itu med det.

Igår var vi på första föräldrautbildningen också. Vi fick höra om förlossningen och se en förlossningsfilm. Filmen var bra, men annars var det inget jag inte redan läst. Men Jens som inte så gärna läser sig till informationen tycker att det är bra att få höra. Vi ska bara träffas vid två tillfällen till.

Var till barnmorskan innan också, och hjärtljuden låg som vanligt kring 146 slag/min och måttet på livmodern var 31 cm, och jag är tillbaka inom kurvan. Förra mätningen var jag ju över kurvan. Men allt verkar normalt. Och på torsdag har vi ultraljud igen. Det ska bli roligt!