Eget rum

Nu har vi börjat göra iordning Chips rum hemma. Vi har målat om i helgen, och ska försöka hinna sätta list nästa helg. Gröna väggar blir det iallafall. Ser ut som päronglass! Sen kan vi sätta ihop sängen, och flytta in kläderna i garderoben. Det ska bli roligt att pyssla lite. Och det är skönt att det är ganska länge kvar än, så det kan ta den tid det tar. Orken är inte riktigt vad den brukar vara. Igår dammsög jag hemma, och sen fick jag lägga mig och vila för jag hade så ont.

Det skulle vara roligt att veta hur han ligger därinne egentligen. Det går inte att känna vilken kroppsdel som putar ut. Ibland känns det stort, ibland avlångt och ibland litet. Och rörelserna är överallt. Inte så mycket sparkar längre. Det känns som han stretchar och töjer i magen.


Akupunktur

Igår var jag på akupunktur hos barnmorskan för första gången, mot foglossningarna. Det gjorde ont, men det ska väl göra det. Ska gå två gånger i veckan.

I helgen var Jens i Vemdalen med jobbet, så jag var själv. men jag hade ganska fullt upp iallafall. På fredagen var jag ut och åt med några tjejer på Saffran. Mycket gott och trevligt. Det var en som inte kunde komma, för hon fick en dotter på morgonen! En riktig överraskning eftersom det var nästan 3 veckor tidigare än beräknat.

På lördagen sydde jag nästan hela dan, gardiner, dukar och kuddfodral till mamma. Eftersom jag har lånat hem hennes symaskin fick jag med mig det hon behövde sy före jul. Det vore bra med en egen symaskin. På lördagkvällen var jag bjuden till en kompis på födelsedagsfest, det var också trevligt, men jag åkte hem först, trött både i kroppen och i huvudet.

Sen på söndagen blev det en sväng till stan och nya gallerian innan Jens kom hem igen.

Isak myser på magen!

Isak myser

Undra om han i magen sover lika gott som han på magen gör?

Chips garderob

Kläduppsättning 2


Man kan nästan se vilka färger vi tycker bäst om...
Men vi har faktiskt inte köpt allt själva!


Kläduppsättning 1


Allt från storlek 50 upp till 62.

Vi har också fått låna kläder av familjen Svensson/Järn som inte finns med,
och även hunnit få en out-fit av Jennie som fotats än.

Blivande farfar har också bidragit med ett par tumvantar.
Och lilla Ester har hunnit växa ur två plagg som vi fick med oss hem igår.

Afro?

Jag var och klippte mig igår, och då hittade svärmor, som är frisören, en fläck med jättekrulligt hår på mitt huvud! Jag har som en liten knöl i hårbotten, som jag har haft länge, och från den knölen växte alltså ett antal afrohårstrån! Märkligt!

Igår fick vi äntligen vår nya varmvattenberedare inkopplad. Nu får vi bara hoppas att den fungerar bättre än den gamla. Det ska bli så skönt att inte behöva fundera på om det kommer att vara varmt vatten eller inte när det är dags att duscha...

Idag ska vi få internet hem. Så förhoppningsvis kommer jag att kunna lägga upp några bilder de närmsta dagarna. Var ett tag sen sist.

I förrgår var jag och hälsade på Sussie, Ester, Linnéa och Viola efter jobbet. Lilla Ester blev en månad i måndags, och hon hade vuxit en del, så vi (Chips och jag) fick med oss en pyjamas och en body som hon inte kan ha längre.

De senaste dagarna har han verkligen levt om inne i magen! Ibland känns det som hela magen bubblar och rör sig, och man ser det väldigt tydligt. Och så tror jag att han har hicka lite då och då.

Liten uppdatering...

Nu är det mindre än tre månader kvar till beräknat datum, som ju är 12 februari. Vi var till barnmorskan imorse, mätte livmodern, och nu ligger jag över kurvan, 29 cm. Men hon sa att det behöver inte betyda att varken jag eller barnet blir extra stort. Utan det kan bero på att tillväxtperioderna är olika. Jag har iallfall gått upp nästan 8 kg hittills. Och alla andra värden var bra. Järnvärdet hade sjunkit lite sen inskrivningen, men jag behöver inte äta extra järn, utan det räcker med det som finns i multivitaminerna. Skönt!

Nästa vecka ska jag börja med akupunktur också, mot foglossningarna, hoppas att det hjälper! Måste ta och köpa nåt mot halsbrännan också. Och så har det börjat bli jobbigare att andas. Men inget av det är väl speciellt ovanligt antar jag.

Hon visade Jens hur han ska lyssna med tratten för att höra hjärtat lättast, så nu ör det bara att prova hemma :-)

Igår var vi och firade pappa på farsdag. Jennie och jag gjorde, som vanligt, en tårta. Och så fick han årets glögg. Vi fick en till uppsättning kläder av Jennie också. Jättefina! Framförallt är det bra att det inte var blått eller brunt :-) Utan en orange body med hundar på, och grå mysbyxor som hörde till. Ska lägga upp bilder så småning om...

Försäkringar...

Hade igår kväll besök hemma (!) av en man från TryggHansa, eftersom jag tecknat en VäntaBarn-försäkring. I över en timme satt han och gick igenom de försäkringar vi borde tänka på, och jämförde med de vi redan har (hos Folksam). Vilken djungel! Och jag var inte helt med i alla för- och nackdelar efter 21 på kvällen... Naturligtvis lät det som att TryggHansas försäkringar var mycket bättre! Men det är ju mest ett teckan på att han var en bra säljare :-) Plus att TH´s försäkring som han rekommenderade oss var 300:- dyrare/mån jämfört med den vi har nu. (men den lät bättre faktiskt) Nu måste vi bara fundera...

Idag ska jag och Jennie åka till mormor och äta lunch.

99 dagar kvar...

Nu är det inte längre 3-siffrigt antal dagar kvar, om han kommer som beräknat. Inte så långt kvar alltså! Och nu framöver är det nåt varje helg, så tiden kommer nog att gå rätt fort, åtminstone fram till jul.

Igårkväll kändes det som jag hade en säl i magen :-) Det var alltså inte som sparkar, utan mer som han gled omkring och hela magen rörde sig som i vågor. Men när Jens skulle känna sparkade han bara som vanligt.

Han sparkade rätt mycket när jag skulle sova, så då testade jag att spela med presenten från Micke och Terese (en kanin som man drar upp så spelas "Ser du stjärnan...") och han blev faktiskt lugnare. Kan ju ha varit en tillfällighet, eller så har han vant sig vid att jag spelar melodin när det är dags att sova.

I lördags var vi på middag hos en kompis, vi var tre gravida, som ska ha i jan och feb, och de blivade papporna. Väldigt trevligt och god mat! Och jag tror inte att jag har varit upp så länge på flera månader :-) Vi kom väl hem vid 00.30 tror jag :-)

75%

Imorse var jag till läkaren ang. foglossningarna. Hon tyckte att jag ska gå ner och jobba 75%, och hon skulle skriva i intyget att det ska vara fram till förlossningen. Så det är bara att hoppas att försäkringskassan godkänner så jag får några pengar! Det var ett väldigt kort besök, säkert gör hon det här ganska ofta, för jag behövde inte säga mycket, utan hon nästan sa hur det kändes och jag sa "ja" :-), och så var det klart.

Ska ringa barnmorskan till veckan och troligen få börja med akupunktur 2 grr/v också.

Så från måndag kommer jag jobba 6.30-12.30, 6h. Blir korta arbetsdagar, undra om det kommer att gå att sköta jobben som vanligt. Men det är väl inte mitt bekymmer egentligen.

Jens är borta på fackets årsmöte från idag till imorgon, och jag ska fika med kompisar ikväll. Tänkte kanske ta en liten sväng på stan också, gå på nya Zara, och äta med mamma.

Vinter!

Ja, det blev vinter över en dag! När jag åkte till jobbet igår snöade det inte, men när jag åkte hem var det ca 1 dm snö, och ganska moddigt på vägarna. Det är ju lite mysigt när det blir vitt, synd bara att det blåser så mycket hela tiden. Imorse gick det knappt att öppna bildörrarna, för det hade drivit in så mycket is och snö i handtagen.

Igår fick vi veta att Chips kusin är beräknad att komma ut ganska precis sju veckor efter, dvs. 31/3. Det blir roligt!

Idag ska jag få massage. Lite spännande att se om det fortfarande funkar att ligga på mage i den uppblåsta badringen. Känner mig lite skeptisk nu. Vet inte hur det kommer att gå att komma upp på massagesängen heller... Det kanske vore bättre att sitta?