Förkyld

Axel är förkyld. Stackars liten! Snorig, täppt och lite hosta. Men det är lite bättre idag tror jag. Undrar om det är därför han inte har sovit lika länge på dagarna igår och idag? Bara under promenaden, inte fortsatt att sova när vi kommit hem som vanligt. Kanske är jobbigt att sova när man inte kan andas som vanligt. Han vaknade även fler gånger under natten till idag.

Och igår höll jag på att dra på mig mjölkstockning, promenerade ju i bara t-shirt eftersom det var så varmt. Och sen på kvällen hade jag så ont och knöligt så jag var tvungen att pumpa ur, då blev det lite bättre och idag är det rätt bra. Idag på promenaden hade jag värmeinlägg, det var varmt! Men jag har inte fått ont heller.

Vi måste försöka hitta nåt solskydd till vagnen, det är irriterande när han får solen i ansiktet när vi är ute. Och det är väl inte så bra heller.

Till helgen blir det kalas i dagarna tre. På lördag kommer mamma, mormor och Jennie. På söndag är det Jens familj och på måndag kommer pappa och Ulrika. Hade tänkt att jag skulle baka till alla, men insåg här om kvällen att jag varken har tid eller lust att göra det. Så igår beställde jag en tårta, och ska köpa nåt annat till en dag också. Men jag ska nog baka iallafall en kaka, om jag hinner. Hittade ett spännande recept.

Axel har snart sovit i två timmar i sin bilstol, han sover nog igen den förlorade sovtiden från idag. Det är bra. Hoppas att han inte får ont i magen ikväll bara. Han har haft det varje kväll igen sedan i söndags.

Två månader!

Axel fyller två månader idag! Tiden går så fort och han växer så det knakar! Nu är han en riktigt stor kille, 5880 gr och 61 cm igår när vi var på läkarbesök. Han har vuxit 1 dm sedan han föddes, och är nu uppe i stl.62! Det är lite sorgligt när man får sortera bort de fina kläderna som blivit för små. Samtidigt som det naturligtvis är roligt att han växer och utvecklas. Nu pratar han och skrattar och börjar väl ha lite rutiner, även om det inte blir precis lika varje dag.

Han har börjat äta på sina händer, helst skulle han nog vilja ha in hela händerna men det går ju inte. Det verkar som det kliar i tandköttet för han gnider händerna i munnen. Men jag hoppas att det dröjer lite till innan det börjar komma tänder!

Nu har vi tagit bort korgen som han har sovit i på nätterna, nu sover han i sin spjälsäng istället. Och det går minst lika bra. Men nästan varje morgon ligger han på tvären i sängen. Det måste kännas lyxigt att ha en så stor säng att han kan vrida sig i den.

Det ser ut att bli fint väder i dag också, även om det är kallare. Så det blir nog en promenad med Johanna och Elin om några timmar.

Veckan i bilder


En nyvaken sötnos


image39
Kusin Stella


                                      
Axel och Ebbe      En glad pojke i det fina vårvädret     Tupplur i vagnen


image44
 Glad Påsk!

Lite sent att önska er en glad påsk kanske. Men vi har iallafall haft en glad påsk. Axel har varit hos gammelmormor och tittat på påsktuppen på kylskåpet, han har fått påskägg av farmor och farfar, och träffat hela släkten under de lediga dagarna.


image34

Av mormor fick han de här fina glasögonen,
och av farmor fick han ett par badbyxor, så nu är vi redo för sommaren!


Många promenader har det blivit också, eftersom Axel haft ont i magen nästan varje kväll. Då tar vi en prommis, och förhoppningsvis har det onda försvunnit när vi kommer hem.

På skärtorsdagen var vi till bvc igen, och då hade Axel gått upp 500 gr på två veckor, så han var uppe i 5,5 kg. Det är inte nån liten nyfödd bebis längre! Nu har han mjuka kinder och goa armar och ben. Och han skrattar åt oss när vi pratar eller skrattar. Kanske börjar han fundera vad det är för familj han fått...

image35

image36

Men han ser rätt galen ut själv också ibland...(Se fler bilder på Axels påskfirande i Jennies blogg, se till att "understrecket" i slutet av länken kommer med)
//blogg.passagen.se/jenniemaria_


6 veckor!

Igår är det 6 veckor sedan Axel föddes! Det känns som han har varit hos oss mycket längre än så. Och förlossningen känns också väldigt avlägsen. I lördags var vi med i tidningen.

st


Om det är någon som funderar på att ge Axel en påskpresent, eller kanske något när han fyller 2 månader, så önskar han sig ett sånt djur som har ett snöre man drar i så det spelar.

Imorgon ska vi åka till mormor och gå ut och gå. Hoppas att vädret är ok. På torsdag är det är dags för vägning och mätning igen, spännande! Sedan är det påsk.

Axel har fått jättetuffa solglasögon! Tyvärr har vi inte hunnit fota det än, men han är så snygg!