Dop, änder, Anticimex och spruta

Ja, i lördags var vi på Stellas dop. Mycket fint och trevligt! Fin musik och många fina presenter fick hon, allt rosa. Axel fick en "icke doppresent" han med, av sin faster, en gungälg. (Stella fick en gunghäst av faster)

image101
Dags för dop

image102
Dopfika

image103
Stella och farfar

image104
Hela familjen: farfar, farbror Peter, farmor, gammelmorfar-farfar,
Terese, jag,
Mikael med Stella, faster Nelly och Jens med Axel


Sen på söndagen åkte vi till Hudik tillsammans med faster Nelly och Peter, och skulle mata fåglarna. Men det var så himla kallt att vi bara stannade en liten stund. Sen blev det lunch på McD istället.

image105
Matdags i Hudik

Och på måndagen hade vi besök av Anticimex, och vi har ingen fukt i huset! Så skönt! Vi som sett framför oss att vi nästan skulle bli tvungna att bygga om hela huset. Det har förmidligen varit fukt pga de gamla fönstren, men alla mätningar var ok, och vi ska bara byta skivor under två fönster eftersom de blivit dåliga. Men det gör vi så gärna!

Idag var det dags för spruta nr. 2, och det gick jättebra. Den här gången var det läkaren och inte sköterskan som gav den och det gick så mycket fortare. Vi hann inte ens med riktigt så var hon klar. 8390 gr väger han nu, och 70 cm lång.

Vi kämpar på med mat, gröt och flaskmatning. Det går rätt bra med gröten, den gillar han, men äter fortfarande inte en hel portion. Maten är det sämre med, nästan inget verkar gott, och han vill bara ha några skedar. Flaskan går bättre och bättre, han dricker lite iallafall, vatten, ersättning eller välling. Men allt ska vara kallt.

Vi får se om han sover bättre inatt, han har varit så orolig de två senaste nätterna, vaknat oftare och haft svårare att somna om.

Solstrålen

Axel har börjat prata allt mer. Idag har han mässat "jajajajajaja..." och "jejejejeje..." hela dagen. Han har varit på väldigt glatt humör, och vi började med sovmorgon ända till 7.40 imorse! Efter en morgonpromenad blev det ett bad med pappa och de nya badleksakerna. Kul! Efter badet myste vi en stund i sängen i badrocken som Axel lånat av Ludvig.
Efter lunch åkte vi till stan och promenerade lite, köpte nya kläder till pappa och kompletterade lite till Stellas doppresent. Vi träffade både Terese och Stella och även Johanna och Elin.
När vi kom hem väntade moster Jennie på oss, och efter att ha grillat gott till middag tog vi en prommis igen och sedan var det dags för kvällsgröt.


image97


image98


image99


image100
Gröt!

Axel tycker jättemycket om gröt! Om man inte är tillräckligt snabb med skeden blir han irriterad. Och till gröten dricker han vatten, ur flaska! Han som vägrar ta flaska i vanliga fall. Det kanske finns hopp...?!

image95


image96


Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Jennie.

"Man väljer ut och skriver om fyra bloggare eller personer med hemsidor som inspirerar. Dessa fyra blir i sin tur utmanade att välja ut fyra sådana bloggare/personer att skriva om."

Jag läser inte så många bloggar. Får väl skylla på tidsbrist. Så jag har egentligen bara ett till tips att komma med. 

Mimmpan
http://mimmpan.blogg.se , med information om dagliga bestyr och fina bilder

Annars är det ju Jennies egen jag följer, http://blogg.passagen.se/jenniemaria_ Ett måste eftersom hon är min syster! 

Och Idas Peps o Blaise plejs http://www.pepsoblaiseplejs.se/ där jag tittar in ibland för att uppdatera mig om läget i söder.


6 månader

Igår blev Axel 6 månader, och vi firade med kalas. Ballonger, tårta och presenter. Nästan hela släkten var här och som tur var blev det jättefint väder. Axel fick bara fina eller roliga presenter, en rosa häst att rida på, tofflor, badleksaker, t-shirt, kläder, en boll, en pekbok, en snuttefilt med en massa små lappar på, en sagobok och en rolig hund som kör bil. Hoppas jag kom ihåg allt nu. En jättebra dag blev det. Hur ska vi lyckas överträffa det på hans första "riktiga" födelsedag?

Idag har vi varit och ätit lunch på café Juniskär med Ebbe, Ida-Marie coh Tomas, och sedan åkte vi hem till oss och åt blåbärspaj. Ebbe har lärt sig krypa och vi fick se vad vi har att vänta. Det är nog dags att börja barnsäkra vårt hem!

image94
Axel tackar lillkusin Stella för de fina kläderna.Russin

Idag badade Axel så länge i sin badbalja att hans tår såg ut som små russin. Jättesöta!

Semester

I fredags åkte vi på Axels första semesterresa, till Mariefred och Ida, Robban och Ludvig. Det gick väldigt bra att åka bil med Axel. Han sov och vi sjöng och stannade och åt och bytte blöja ibland.
Medan vi var där hann vi med en hel del. Vi åt kräftor, lekte, promenerade, firade Idas födelsedag, var på Eskilstuna Zoo och Stockholm Qualiy Outlet och tillslut var det dags att åka hem igen. En väldigt trevlig och skön semester!

Nu är vi hemma igen och igår var vi till Norra Berget och fikade tillsammans med kusin Stella. Idag åkte vi till gammelmormor och åt middag.

På söndag fyller Axel 1/2 år. Det tänker vi fira med riktigt kalas! Hela tjocka släkten är inbjuden, och tårta ska det bli. Vi hoppas på fint väder så vi kan sitta ute, annars blir det trångt. Men finns det hjärterum...

Lite bilder...

              
Tummen                                    Norra Berget              


            
      Kusinerna           Bad med morfar         Eskilstuna Zoo


image93
Titta riktigt noga så syns de två tänderna

Tut!

image81
Softar framför TV´n

image82
Gott!

image83
Badpojke

image84
TUUT!

image85
Mys

image86
Pussgurka!