1 vecka

Igår fyllde Axel en vecka! Och det firade han med att tappa navelstumpen! Naveln ser fin ut och det känns lättare att göra rent nu.

I söndags var vi på återbesök på BB, det gick bra att kliva upp så tidigt. Han hade redan gått upp 65g, och är alltså över födelsevikten. PKU-provet gick bra, trots att barnmorskan var tvungen att sticka tre gånger i hans lilla hand innan hon fick något blod. Han gnällde till lite, men eftersom jag fick amma under tiden så var han rätt avslappnad. De tyckte att han såg lite gul ut, så hon kollade också om han låg på gränsen till gulsot, men det var ett ok värde. Jag tror att det beror på att jag åt så mycket morötter under slutet av graviditeten :-)

Hemma går det bra iallafall. Inatt sov han hela natten i sin korg, med avbrott för amning naturligtvis. Hoppas att det kommer att gå lika bra även i fortsättningen. Men det är svårt att hinna med något mer än det mest nödvändiga, tiden räcker mest bara till mat och blöjbyte och en liten tupplur mellanåt. Oftast en så kort tupplur att inte mamma hinner somna. Men den sömn vi får verkar räcka till.

Nu ska vi snart försöka ta en promenad med vagnen, och se om Axel tycker att det är skönt.

Nils AXEL Thomas Dolk

Nu är vi hemma med Axel! :-) Allt är bra med oss, men det känns rätt overkligt fortfarande! Han kom i måndagskväll, den 19/2, kl. 23.11. Vägde 3640 gr och är 51 cm lång.

Det gick väldigt fort när det väl satte igång. Jag fick förvärkar eller om det var värkar på söndagkvällen med kanske en timme mellan, men det har jag haft förrut också som gått över så jag var inte säker. Sen på måndag förmiddag fick jag en liten blödning, så jag ringde förlossningen men jag skulle avvakta tätare värkar. På eftermiddagen, kanske vid 16-tiden började jag med tensen, mest för att testa, och värkarna kom kanske med 15-20 minuter mellan. Sen åt vi middag, och då hade jag ganska ont när värkarna kom. Men det kändes ändå som att det var rätt långt mellan. Efter maten hade jag fått en större blödning och ringde förlossingen igen, då var det ca 10 min mellan värkarna, och de tyckte att vi kunde åka in för kontroll. I bilen blev det allt tätare mellan värkarna, när vi närmade oss sjukhuset var det två på 10 minuter. Men vi trodde ändå att vi kanske skulle få åka hem efter kontrollen :-)

Iallafall så åkte vi hemifrån kl 20.30 och kom in till förlossningen kl 21. Fick ett rum, och vattnet gick 21.10. Då var jag öppen 7-8 cm. Sen tog det fart med värkarna! Och två timmar senare var han ute. Jag tycker att det var skönt att det gick så fort, förrutom att jag gärna hade velat ha lustgas lite tidigare. Det fanns ju ingen tid till nån annan smärtlindring, men det gick bra iallafall, så i efterhand är det rätt skönt att ha sluppit välja. Kl. 05 fick vi flytta till vårdhotellet, och igår förmiddag åkte vi hem. Nu gäller det bara att komma tillbaka till verkligheten igen!

Älskade Axel!

Axel


Axel 1h


3635 g


Första kläderna


Stolt pappa!


Påväg hem!

Magen är klar nu!

Igår var vi till barnmorskan igen, inte vår vanliga utan den bättre. Hon tyckte att magen såg ännu mer klar ut nu än förra veckan(och det är väl tur!) Och att han sjunkit ner ännu mer. Och det känns. Det är faktiskt lättare att äta nu.

När man känner på magen känns det verkligen trångt nu, man känner lilla kroppen överallt, och kan jaga de små benen. Ganska kul! Men det vore roligare om han ville komma ut!

v.41...

Jaha, idag påbörjar vi v.41 alltså. Och ingen Chips ute än. Jag är fortfarande täppt i näsan, det kanske är därför :-) Han väntar kanske på att jag ska kunna andas ordentligt under förlossningen. Men nu känns det som att det gärna kan sätta igång. Tänk om vi skulle få gå två veckor över! Då skulle jag bli galen! Och ändå spelar ju faktiskt inte några dagar eller ens två veckor speciellt stor roll när han väl är här.

Idag har vi sett en film på förmiddagen, bra faktiskt, "The Painted Veil". Och nu har vi ätit plättar till lunch och ska snart göra oss iordning för en tur till stan. Måste hitta på nåt annars känns väntan ännu längre. Imorgonbitti är det besök hos bm igen. Jag hade ju tänkt att han skulle komma ut imorgon, så det blir en alla-hjärtans-bebis :-), nu när han inte kom i tid. Men det känns inte så. Bara att vänta och se.


Hysteri!

Ikväll blev det verkligen tydligt hur stort det här är, inte bara för oss, utan för alla i våra familjer!

Var till barnmorskan på eftermiddagen, och när jag sa att jag var osäker på om det börjat läcka fostervatten, så tyckte hon att det var lika bra att vi åkte in till förlossningen och kontrollerade. Så strax efter kl. 15 kom vi dit. Jag fick ligga med ctg-kurva (hjärtljud och kontroll av sammandragningar) och så fick vi vänta, och vänta. Efteråt fick vi veta att alla blivit upptagna av ett akutsnitt, men när vi låg där och bara väntade så gick tiden väldigt långsamt. Fick till slut en undersökning, där det egentligen inte gick att konstatera annat än att det kan vara fostervatten, eller så inte... Efter nästan 4 timmar var det bara att åka hem och fortsätta att vänta på ytterligare och mer tydliga tecken på att förlossningen är igång.

Medan vi låg där, eller jag låg och Jens halvlåg så skönt han kunde i en stol, pratade vi om vad oroliga alla skulle bli nu, om de ringde hem till oss utan att få svar. Och att vi dessutom inte svarade på någon av mobilerna. Och mycket riktigt, så fort vi kom utanför sjukhuset, och slog på telefonerna så pep det av missade samtal, sms och röstmeddelanden :-) Våra familjer hade helt enkelt ordnat en slags oorganiserad telefonkedja :-) Var det någon som visste var vi höll hus?! Så länge, utan att svara i telefonerna?! Lite roligt faktiskt! Att alla är lika förväntansfulla som vi.

Men ni kan vara lugna, vi lovar att försöka meddela när vi åker in på riktigt. Om nu det kommer att göra att ni känner er mer lugna... ?! :-)

Iallafall så var allt bra i övrigt. Magen såg ut att vara redo för förlossning, sa barnmorskan. Fick ändå en ny tid inbokad nästa onsdag, om han redan inte kommit då.


Bihålorna...

Ringde till en läkare imorse, hon sa att man har svårare att  blir frisk från förkylning och bihålor när man är gravid. Dumt! Nu vill jag inte ha det så här längre! Det är ju bra om man kan andas ordentligt ifall förlossningen skulle sätta igång. Men den kanske inte gör det om kroppen är sjuk.

I eftermiddag ska vi till mvc, så då måste jag ta mig ut också. Det ser fint men kallt ut.

1 vecka kvar, eller 3?!

Nu är det en vecka kvar till beräknat datum. Och jag har börjat oro mig för att han inte ska vilja komma ut förrän efter det... Nu är det riktigt jobbigt faktiskt, och jag vill inte så mycket mer. Sover jättedåligt och har ont överallt. Kanske känner jag mig extra less pga förkylningen. Men nu får han gärna komma!

I lördags var vi till Babyproffsen i Hudik och köpte en musikmobil till sängen. Fin faktiskt. Sen på kvällen var vi på "I hetaste laget" med jobbet. Den var väl ganska rolig, men lite seg också. Roligast var när de skojjade med varandra på scenen och kom av sig :-) Det var sista föreställnigen.

På torsdag har vi nästa besök hos mvc inbokat, verkar ju tyvärr som att vi måste gå på det... Det känns inte som att han kommer att vilja komma ut innan. Men imorgon ska Jens ta sprutorna och sen blir han sjukskriven, så då har jag sällskap på dagarna.

Nu ska jag gå och sova. Känns inte så lockande tyvärr. Det gör bara ont överallt, och så måste jag upp och kissa 4-5 gånger och upp och äta vid 3-4-tiden...
Men God Natt till er andra iallafall :-)


Sjuka

I onsdags blev Jens sjuk, med feber och förkylning, Han har varit hemma resten av veckan. Och idag har även jag hosta. Hoppas att det går över nu, så att vi hinner bli friska innan Chips kommer!

Igår var jag till stan och åt lunch med Ida-Marie, Ebbe och Helena som ska ha barn två veckor efter mig. Skönt att göra nåt de lediga dagarna, annars blir jag så rastlös. Idag har jag inga planer, mer än att laga extra mycket mat i kväll, så vi kan frysa in.

Imorgon ska vi egentligen gå på "I hetaste laget" med mitt jobb, med middag före. Men nu får vi se hur det blir med förkylningarna. Det vore roligt att se, samtidigt som det känns som att det nog blir jobbigt att sitta på osköna stolar under flera timmar. Vi får väl bestämma oss imorgon.