Ledig

Från och med i dag ska jag bara vila! Nästan iallafall... Idag har jag hittills hunnit med att baka muffins och lagt i frysen. Och skrivit matlistor för några veckor frammåt. Resten av veckan har jag tänkt att baka lite mer och laga mat att frysa in. Känns väldigt moget :-) Men det är väl kanske sånt som mammor ska göra... Så jag passar på nu, för sen finns det nog ingen ork till det. Och det är ju skönt att bara kunna ta fram mat när man blir hungrig. Och fika om vi får oväntat besök.

Men till er som tillhör familjen kan jag ju passa på att säga att om ni förväntar er fika när ni kommer och hälsar på sen, så får ni ta med det själva :-) Ta även med promenadvänliga skor och en mössa, så kan ni gå på prommis med Chips, så vi kan sova en stund ;-)

Fixerad

Vi var till barnmorskan igår, och nu är han fixerad iallafall. Det är ju bra. Då ska han väl ligga kvar så också. Hjärtslagen var 140/min. Vi har ett nytt besök inbokat också, men det hoppas jag att vi slipper gå på. Den 8/2, 4 dagar innan han är beräknad. Men vi hoppas som sagt att han är ute då. Eller åtminstone på g. Om jag få gå över så länge att det blir igångsättning, så blir det kring den 27/2, så då blir det nära Jens födelsedag... Vore lite tråkigt för Chips att dela födelsedag med pappa.


v. 37...

Här kommer några nya bilder på familjen, julklappstofflorna och draktavlan.


               


Skulle ha varit på besök hos barnmorskan idag, men det blev flyttat till på måndag. Då ska vi ha med oss vår förlossningsplan.
Och så ska hon väl mäta magen som vanligt.

Nu ska jag snart åka till stan och fika med några andra
som är gravida eller nyss har fått barn.Väskan

Ok, dags för en uppdatering.

Natten till i måndags låg jag vaken i ungefär 4 timmar med förvärkar. Jag antog väl att det var nåt sånt, och när jag ringde till förlossningen dagen efter så sa hon att det var så. Hon tyckte att det var lite väl tidigt, så om det händer igen ska jag höra av mig så får jag komma på en koll. Men efter det har det känts som vanligt igen. Mycket sammandragningar men inte som gör direkt ont.

I alla fall så fick det väl oss att tänka att det kanske inte är så långt kvar nu. Och det är det ju inte även om jag går fulla tiden. Så nu har jag börjat förbereda "väskan" med stort V... Fick en packlista på föräldrautbildningen och har kompletterat den lite. Det som går att förbereda ligger nu i en låda och bara väntar.

Förra veckan var vi och köpte en babysitter och ett babygym med en prasslande drake på. Har lite småsaker kvar att köpa. Men det är så jobbigt att gå i affärer! Vi får ta det i små doser. Målade en tavla med en drake också. Hoppas att han inte är rädd för drakar! Då får vi byta ut ganska många saker...

På torsdag ska jag få träffa lilla Ebbe, det ska bli roligt!

2007 och 42 (?) dagar kvar

I fredagskväll var vi på bio, och jag hade ju slagit av mobilen. På lördag förmiddag såg jag att jag glömt att slå på den igen, och när jag gjorde det hade jag fått ett sms. Ida-Marie hade redan fått sin lille Ebbe! 20:e januari skulle han ha kommit, så det var lite oväntat. Men jätteroligt! Plötsligt blev det så verkligt, snart är det dags...! Och man verkar ju inte kunna veta riktigt när. Anna fick ju också tre veckor tidigt. Men bara därför kommer jag väl att få vänta extra länge... Spännande!

På nyårsafton var vi hos Ida och Robban, i stugan. Det var väldigt trevligt och vi fick mycket god mat! Det hade varit väldigt halt på vägen dit, så Ida ringde och förklarade att hon skulle ha en gravid kvinna på middag, som minsan inte skulle kunna gå tre kilometer om det inte gick att ta sig fram på vägen. Så det vore bra om de kunde sanda. Dessutom skulle jag ha i januari (en liten vit lögn...) så det kunde ju hända att det blev bråttom till förlossningen också, så det var extra viktigt att det gick bra att ta sig fram. Och när vi kom till grusvägen var det välsandat, så tack både till Ida, som är så företagsam! Och till "sandgubben" som ställde upp på nyårsaftonskvällen!

På fredag ska jag vara ledig, vi har halvdag på jobbet då, och eftersom jag jobbar 6h/dag blir det bara tre tilmmar. Och då känns det onödigt att åka in alls. Så det ska bli skönt med en till kort arbetsvecka. Sen har jag bara tre hela veckor kvar att jobba.