Sommar!

Den senaste veckan har varit riktigt somrig, och vi har hittat på en massa mysiga och roliga saker. I måndags var vi till morfar och Ulrika på Alnö, och Axel doppade fötterna i havet för första gången. Kallt tyckte jag, men han reagerade knappt, så han kanske inte blir sån badkruka som jag är. På tisdagen var vi till mormor och åt, och på onsdagen var vi till Café Juniskär och åt middag med kompisar till mamma, och en liten tjejkompis till Axel, Moa. På torsdagen var vi först på picnic med Johanna och Elin och Emma och Aston. Mysigt! Vi var på hembygdsgården, så det var nära hem, och det var tur eftersom det började regna när vi ätit klart. Sen när vi pappa kom hem åkte vi till caféet i Juniskär igen (tredje gången på en vecka...) och åt tillsammans med och två kompisar.
Igår blev det en tur till Birsta när pappa slutade jobbet, och sen kom farmor och farfar och åt middag med oss. De hade med sig thai-mat, perfekt! Och Axel pratade och sjöng för oss när vi åt.
Idag åkte vi med moster, mormor, Ingvar och gammelmormor till Skatans café och åt lunch vid havet. Härligt! Det kom lite duggregn, men det gick bra ändå.

image75
Han sitter ganska stadigt nu, iallafall korta stunder.
Här läser han en bok, men det allra roligaste är att läsa tidningar, helst Året Runt...


image76
Picnic med Elin och Aston


image77
Jobbigt med picnic...


image78
Morgonpigg


image79

På Skatans Café tillsammans med moster


image80Oj igen!

En tand till!

Nu har Axel fått börja äta gröt, och det är ganska gott tror jag, men han får inte i sig så mycket, och han förstår nog inte att han borde bli mätt, för han vill amma som vanligt. Igår var vi och köpte en pipmugg och bestick till honom. Han fick lite vatten i muggen idag efter gröten, och han tyckte att det var kul med muggen, men jag vet inte hur mycket vatten han fick i sig.

Moster köpte en jättesnygg "bandana" eller vad det heter till Axel igår, en grön med glada dödskallar på. Han blev SÅ snygg!

image71

image74


På lördagen var vi och åt lunch på Café Juniskär med Jennie också.
Axel satt i matstolen hela tiden och lekte med sina saker.

   
Oj!

Axel har fått en tand!

Och jag har fått hem overallen jag köpte på Tradera, jättefin!

5 månader!

Nu går det ganska bra med maten, morot blandat med antingen potatis eller palsternacka. Vi måste börja med större portioner. Och kanske prova gröt. Han sitter bra i matstolen också, och kan även sitta där när vi äter, iallafall en stund, om han är på bra humör.

Förra veckan var vi hos Ida och gjorde rabarberblad av betong. Vi gjorde även små formar av barnens fötter i oasis, det blev rätt bra.

Nappen är Axels bästa vän! När han tappar den försöker han stoppa in den igen, ibland lyckas han, men för det mesta hamnar den med baksidan in eller nåt istället. Snöret den hänger i går också bra att suga på i nödfall.

Annars rullar det på som vanligt, dagarna går fort, och vi har rätt fullt upp. Kan inte förstå att Axel är fem månader på torsdag!

image66


image67


image68


image69


image70
Fullt upp!

Vi har så fullt upp hela dagarna, så jag hinner inte med att berätta om allt här. Men jag ska försöka mig på en liten uppdatering nu, även om de flesta av er redan vet om det mesta.

Det har ju varit midsommar, och Axel åkte båt tillsammans med kusin Stella. Hon tyckte att det var mysigt, medan Axel var lite mer skeptisk. Första resan skrek han hela tiden, men på resan tillbaka från Rödön gick det bättre. Och flytvästen var det inga problem med trots att den var alldeles för stor!

image64


Pappa har köpte en moppe också. Så att Axel och jag ska kunna ha bil på dagarna och kunna hitta på saker. Och det tackar vi för. Vi hoppas att det samtidigt ska gå att spara in lite på bensinpengar till bilen. Iallafall så använde vi bilen flera dagar förra veckan. Vi var på stan tillsammans med Ida, Robban, Ludvig och Jennie en dag, och på sommarlunch med jobbet en dag.

Och i torsdagskväll träffade vi mammas och Axel kompisar på ett "mamas-party", med en massa fina barnsaker. Vi handlade inget då, men ska nog beställa i efterhand. Axel blev så trött, så vi åkte hem innan jag kunde bestämma mig för vad jag ville ha.

Och nu har vi äntligen en fönstermontör hemma hos oss på dagarna, så det kanske blir klart nån gång tillslut. Men det innebär att Axel och jag inte kan vara hemma för han för sånt oväsen att Axel skulle vara tvungen att ha sina nya hörselkåpor på sig hela tiden. Så förra veckan var vi hos mormor några dagar och imorgon ska vi till morfar, och så får vi se sen.

Jo, och så har han ju börjat med napp! Ganska skönt faktiskt. Han är mer nöjd, behöver inte bli buren jämt, och så går det att dra ut liiite på tiden mellan måltiderna.

image65