Sötnos!S?tnos!

Så här glad kan man vara innan man ska på dop.


1 månad!

Idag fyller Axel 1 månad! Tiden har gått så fort! När vi var till bvc i onsdags hade han gått upp till 4670 gr, alltså nu mer än ett kilo över födelsevikten, och 56,5 cm lång. Nu ler han ibland och imorse jollrade han lite också. Kul!

I fredags hade vi besök av Ebbe och Ida-Marie, vi tog en prommis och åt lunch, och även om inte Ebbe och Axel verkade ha så stort utbyte av varann än så tyckte jag att det var kul med sällskap! Axel fick jättefina kläder också.

Tuffing!

Liten men tuff

Äntligen har Axel vuxit i sina snygga kläder som moster Jennie köpt.


Tomte

Okej, mössan är fortfarande lite för stor, men visst är den cool!
(Brukar inte använda ordet "cool", men på mammas sida av familjen är vi kända för att bli kallade för coola...)

Matvrak!

Tänk att en så liten människa kan få i sig så mycket mat och så ofta! Helt fantastiskt. Men jag hoppas att det lugnar ner sig lite snart, för det är tröttsamt att mata hela tiden, dag som natt. I natt var han dessutom vaken mellan 3 och 5.30, och ville inte alls sova.

Idag har vi börjat med stl.56, "Liten men tuff-outfiten" som han fått av moster Jennie blev det. Jättesnyggt! Ska lägga in bild när jag får tid.

Imorgon är pappas sista lediga dag med oss. Känns lite jobbigt. Men vi ska nog klara oss.

Ojojoj...

Om jag är snabb kanske jag hinner skriva lite innan han vaknar för mat igen...

Vi var till bvc nu på morgonen och vägde och mätte. Jag har funderat på om jag har tillräckligt med mat eftersom han vill äta så himla ofta. Men det behöver vi inte oroa oss för! :-) Nu väger han 4250 gr! Och är 55 cm lång. Så han växer så det knakar!

2 veckor

Här kommer lite nya bilder från våra två veckor hemma. 


          

     Idag har vi haft Sussie, Linnéa, Viola och Ester på besök. Ester är ca 4 1/2 månad nu, om jag inte har helt fel. Och hon såg så stor ut jämfört med Axel. Men snart är vi nog där vi också. Speciellt om han fortsätter äta och växa i samma takt som hittills. Imorgon ska vi till bvc och väga och mäta, och sedan får vi se om vi tar en tur in till stan för att hälsa på på våra jobb, och visa upp vår älskling!

Matglad krabat!

Det är en matglad kille vi fått! Ca 1 1/2 timme mellan varje mål. Kanske två timmar på nätterna. Lite jobbigt är det ju, eftersom man inte hinner med något annat. Men det är ju bra att han går upp i vikt. De var här från bvc i torsdags och då hade han gått upp ytterligare 215gr sedan födseln, ligger alltså på 3920 nu! Så här går det undan! Till veckan när vi ska till bvc första gången får vi se om han vuxit på längden också. Mern det är fortfarande stl. 50 som gäller. Idag blev det en body i stl. 50-56 och den är för stor.

Annars rullar dagarna på. Igår var vi på promendad, vi gick till fiket i Njurunda och åt lunch. Axel sov hela utflykten, och det var ju skönt att kunna få äta i lugn och ro. Det är inte alltid det är så :-)

Att byta blöja har visat sig vara ett riktigt äventyr! Det måste vara mycket enklare med en tjej! Sedan igår har han faktiskt kissat varje gång, efter att blöjan åkt av. Då har man en rejäl fontän! Och det är inte alltid man hinner parera... I natt blev det även en senapsfontän... Så man vet aldrig hur blöjbytet slutar.

Idag badade vi Axel för första gången också! Det var väl lite skräckblandad förtjusning kanske. Men efter var det mysigt att ligga i handduken, så det ska nog gå bra att vänja honom vid baden också.

Snart ska vi åka till mamma, Axels mormor alltså, och äta middag. Det blir första besöket hemma hos någon. Spännande! Och på måndag ska pappa (morfar) äntligen få träffa Axel igen. De har inte setts sedan vi var på vårdhotellet, eftersom pappa varit förkyld länge nu.