Otur

Idag hade jag och Johanna bestämt att vi skulle gå till öppna förskolan och se hur det är där. De har verksamhet tis-tors, och efter nyår jobbar ju jag alla de dagarna så vi har inte så många torsdagar på oss. Och när vi kom dit satt det en lapp på dörren att det inte var något just idag eftersom en fotograf skulle komma och fota barnen. Så vi var inte välkomna, det var redan fullt med barn som vill fota. Typiskt! Den enda torsdagen vi bestämde oss för krockade naturligtvis med den enda dagen på hela terminen som fotografen skulle komma... Vi gick hem till oss och åt lunch istället. Och gör kanske ett nytt försök nästa torsdag.

Dansshow och julkonsert

image140
Söndagsdoppet


Idag var pappa, Axel och farmor ute på långprommenad. Först gick de till Bommen och åt lunch, sedan hem igen. Packade skötväskan och gick vidare hem til faster på Hemmanet. Det blev mycket frisk luft! 

På kvällen har vi haft besök av Linda och Lars och deras lilla bebis i magen. Vi drack glögg och tittade på Axel som hade dansshow. Bebisen i magen ska låna lite saker av Axel, bl.a. bilstolen. Och vi fick en jättefin, vintrig blomma som tack.

Nu har Jens åkt och tittat på hockey och Axel har somnat. Vi har börjat läsa bok innan han ska sova. Vi slutade ju med amningen förra veckan och sedan dess har vi lite nya läggningsrutiner. Pyjamas på, välling, upp och borsta tänderna, bok i vår säng och sedan ner i Axels säng och godnatt. Det funkar bra, och nu kan vi dela på läggningen på ett helt annat sätt. Jättebra!

Helgen var bra. På lördagen var vi hem till Stella, Mikael och Terese och fikade. Sedan åkte vi och tittade hur Nelly och Peter fått till i sitt hus. Och på söndagen var vi på julkonsert med Ulrikas kör. Axel tyckte det var bra, han dansade med till vissa låtar. Och när han blev rastlös utforskade vi lokalerna. Sedan följde vi med moster Jennie till Timrå och köpte en bil, Alice. Snart kanske Alice får en egen blogg!? Isåfall har jag förslag på namn till bloggen: "Älskade Alice". (läs mer om Alice på Jennies blogg: http://blogg.passagen.se/jenniemaria_)


9 månader

Ja, nu har Axel funnits lika länge utanför magen som i! Och det är länge! Förstår inte riktigt var tiden tar vägen. Igår tog han några staplande steg med sin gå-vagn helt själv. Så Jens morfar kanske får rätt när han säger att "Johanna, jag har räknat ut att före jul går han." Men jag vet inte, det ser väldigt vingligt ut än.

Nu har vi målaren hemma hos oss, äntligen! Igår spacklade han första gången, han kommer igen ikväll och fortsätter. Och imorgon kan det hända att han hinner börja tapetsera. Det ska bli så skönt. Vi ska inte ta ut något i förskott, men kanske, kanske är vår evighetsrenovering klar (om man nu kan bli klar i ett hus) om nån vecka. Sen ska vi ta en välförtjänt paus innan vi fortsätter med nästa projekt.


Ok, här kommer den...

image139


Praktikant

Igår hade vi en liten praktikant på jobbet, Axel. Jens skulle tatuera sig, så Axel fick vara med mig i en timme. Från början var han bara helt tyst och rörde inte en min, allt var väl så nytt och konstigt. Men efter en stund började han prata igen och kröp omkring och undersökte allt.

Tatueringen blev jättebra, vi ska fota så ni får se!

Bästa pappan!

Igår var det farsdag, Axels och Jens första. Axel väckte pappa med ett fint kort, och sedan blev det frukost i soffan.

image138Lägesrapport

Nu är väggarna utbytta och uppsatta. Nu ska vi bara vänta en vecka på att målaren kommer hem från sin semester och kan ta itu med vår tapetsering.

Den onda borttagna tanden är bättre, jag får fortfarande äta värktabletter, men bara ett par-tre gånger per dygn. Så förhoppningsvis är det snart bra igen.

Axel verkar tycka att det går bra att vara på olika ställen varje dag. Vi har inte ätit middag, eller lunch heller för den delen, hemma sedan förra fredagen. Men imorgon och på lördagmorgon ska vi försöka städa så att det går att vara hemma igen.

Vi var och fotade Axel hos fotograf i onsdags. Det rekommenderas verkligen! Jätteroligt och vi väntar med spänning till nästa onsdag när vi får komma dit och se bilderna. Det kommer bli väldigt svårt att välja ur några få! Axel fick bada, krypa, klättra, leka med pappa, mysa med mamma och äta på sina fötter. I början var han lite avvaktande, men mot slutet pratade och skrattade han som bara den.

Idag har vi varit hos Terese och Stella och ätit lunch och promenerat runt Sticksjön, och imorgon ska vi först till Ida-Marie och Ebbe, och sedan kommer Terese, Stella och Mikael till oss (Jens föräldrars hus...) och ska fota julkort.
På lördag ska vi till mamma och fira Ingvar som fyller år, och på söndagen är det ju farsdag. Fullt upp!

Flyttat hemifrån, igen...

Axel är frisk. Febern gick över efter ett dygn. Skönt! Han är fortfarande lite snuvig.

Och så har vi flyttat hemifrån igen, precis som i somras när vi bytte fönster. Jobbigt! Den här gången beror det på att vi hittade mögel på en vägg i vardagsrummet. Vi hade bokat tid med en kille som skulle tapetsera om en vägg där vi bytte element och fönster, och skulle bara ta bort golvlisten innan han skulle komma, och då ser vi att det är helt svart bakom listen. Så istället för att sitta i ett nytapetserat vardagsrum och njuta av att äntligen vara färdig med vår evigehetsrenovering så tar vi tag i ännu ett projekt... Just nu har vi inga innerväggar i vardagsrummet. Alla reglar, isolering och gipsskivor ska bytas, och till sommaren blir det att dränera om. Det är nog tur att Axel är så liten att det ändå är rätt enkelt att vara hemifrån på dagarna. Bara att ta med lite mat och vagnen. Men det är ett evigt släpande...

image136
Mysigt va?

image137
Det här är vårt bord om det inte syns...
Där kunde det ha stått en skål med godis eller något annat gott.
Nu får vi sitta och kura uppe i gästrummet framför lillteven istället.


Nu ska jag snart gå och sova med min onda borttagna tand...