Vår sista hellediga vecka tillsammans...

På dagarna under vår sista hellediga vecka tillsammans har vi...

image108
...kört bil

image109
...dansat

image110
...lekt

image111
...myst

image112
...undersökt saker

...och träffat kompisar. Det här var när vi hade mamas-party hemma.

         
          Ebbe                       Isak o Axel           Eira, Stella o Elin
Mamas

Idag har vi haft mamas-party här hemma, 7 mammor och 7 barn under 9 månader. Ganska rörigt med saker och barn överallt, men ändå trevligt för oss mammor och även barnen verkade ha roligt. Mycket fina och bra saker som man skulle vilja ha, så man får se till att begränsa sig. Jag tog en del bilder under dagen, men är för trött nu för att lägga upp dem, kommer senare...

Sedan kom Jens hem med en ny vagn till Axel, den 3-hjuliga sittvagnen. Röd och fin!

Och på kvällskvisten åkte vi till farmor och klippte oss, och sedan åt de hos oss.

På fredag är vi bjudna tillsammans med mitt jobb att gå ut och äta och sedan se Weeping Willows på Stadshuset. Vore ju kul! Men frågan är om Axel tycker att det är ok att vara utan oss en kväll och även lägga sig utan oss och utan amning? Han är rätt mammig nu, och det är svårt t.o.m. för Jens att trösta när han är ledsen och trött. Det skulle inte kännas kul att åka bort och sedan bara oroa sig över om han skriker hela tiden eller om han är nöjd.

7 månader!

I onsdags blev Axel 7 månader. Hjälp vad tiden går fort! Och om en vecka börjar jag jobba 60%, och Jens ska vara hemma med Axel tre dagar i veckan. Det blir nog en rätt stor omställning för oss all tre. Jobbigt för mig att vara borta från min lilla skrutt hela dagar! Och ovant för Jens att ha hela dagar själv med lilltrollet. Och Axel har blivit lite mammig de senaste dagarna, så det kanske inte blir helt lätt.

Igår åt Axel mat! Alltså kalops med potatis, majs o morot, och han åt upp allt! Vi får se hur det går idag. 

image107Storstädning

Idag har vi storstädat hela huset, jobbigt men skönt! Och nödvändigt! Blir lätt att man bara gör det mest nödvändiga när man ska skynda sig antingen medan Axel sover eller att man tar några rum åt gången medan han är på bra humör.

I helgen var vi både och hälsade på mormor på lördagen och morfar på söndagen. På söndagen hann vi också med att träffa farmor, och hon köpte kläder till Axel. En jättesnygg rutig flanellskjorta och ett par hängselbyxor. Och vi köpte ett par mysiga moccasiner, och nya mössor, vantar och tjocksockor.

Annars har Axel sovit lite dåligt de senaste nätterna, oroligt. Och så äter han ju rätt dåligt också. Det kanske hänger ihop? Han äter ju gärna gröt och frukt, och ammar. Men mat vill han inte alls ha. Nu skriker han när man stoppar in skeden i munnen, inte alls kul.

Imorgon ska vi på bvc och få information om hur man går tillväga om han sätter i halsen. Kan ju vara bra att veta nu när han ska börja äta mer och så småning om kommer att ta sig fram mer på golvet och kanske stoppa små saker i munnen. Vi har iallfall satt fast grinen till trappen nu, så vi vet att den passar.

Idag har jag äntligen fått se på "Desperate" igen. En härlig timme för mig själv. Och nu ska jag gå och sova, så jag hinner sova lite innan det är dags för amning. Ska försöka hinna lägga in några nya bilder nån dag också.

Panelkannapotta

I söndags var vi på vårt årliga besök på Restaurang Lörudden tillsammans med Linda och Lars. Axel fick stanna hemma och farmor och farfar var barnvakt. Det hade gått bra, Axel sov en stund i vagnen och åt kvällsgröten. Och när vi kom hem hade han pyjamasen på, och det var läggdags.

Maten var jättegod, precis som vanligt. Förra året när vi var där åt vi en helt fantastisk förrätt, som vi nästan drömt om sedan dess och naturligtvis sett fram emot. Och vad upptäcker vi! Den fanns inte med på den nu reducerade höstmenyn! Väldigt tråkigt! Men vitlöksbröd med marinerad fetaost var inte så dumt det heller, och fiskspett och "panelkannapotta" (kanelpannacotta) kan också rekommenderas.

Nu skulle jag säga att Axel kan sitta. Det är inte alls ofta han tippar längre, och han kan även ta sig från sittande till mage, ganska ofta utan att krascha på näsan. Och när han ligger på golvet är han som en liten propeller som snurrar runt, runt.

image106
Små lappar är mycket intressanta, och måste undersökas ur alla vinklar.Kompisar

Den här veckan har Axel och jag träffat kompisar nästan varje dag. Stella och Terese var här i tisdags, vi var hos Ida-Marie och Ebbe och träffade Victoria och Albert i går, och idag blev det en prommis med Johanna och Elin.

Vet inte om jag skrivit att Axel tar flaska nu. Han dricker välling, ersättning och vatten. Och äter gröt, och mat ibland, och gärna frukt. Så det går frammåt. Nu är han utan amning i 7-8 timmar på dagarna. Så det blir nog inga problem med maten när jag ska börja jobba. Ett litet eller inte så litet problem är väl att han fortfarande äter två gånger på natten. Och amning känns ändå smidigare än att göra välling, då kommer han att vakna mer än om han får amma.

Jag har köpt ett bälte att ha rund höfterna, med en kudde som Axel kan sitta på. Då behöver jag inte bära upp hela hans tyngd på min arm, utan bara hålla honom om ryggen så han sitter kvar. Verkar jättebra eftersom jag fått så ont i arm/axel/rygg.

Ska försöka börja träna nu också, synd bara att de roliga passen ligger när det är läggdags för Axel. Men det finns ett yogapass och ett medelpass som jag kan hinna med innan det är läggning. Förhoppningsvis kommer Johanna också att vilja gå på åtminstone det ena, så blir det lättare att komma iväg.

Godnatt!