Bilder från skogen


Axel i blåbärsriset


Stella och Axel

Farfar och Stella plockar svamp
Teletubbies på morgonenAxel i lingonriset


Rösta!

Rösta på mig i Åhlens inredningstävling!

Min lägenhet heter "Hos Dolk", men jag tror att man länkas dit automatiskt. Och ge mig gärna ett högt betyg! Och rösta så många gånger du orkar! Sista dag att rösta är 15/9.

Priserna är 1500 kr, eller en fin bok.

Lycka till till mig!

Lingon

I helgen var vi till Mikael, Terese och Stellas stuga tillsammans med dem och Ann-Mari och Bertil. Det var skönt att åka bort lite, och vi hade det mysigt! Vi promenerade, plockade svamp, åt lingon (Axel) och blåbär (Axel och vi andra), fiskade och åt gott! Bilder kommer senare.

Resan gick bra, på hemvägen kunde vi åka när Axel skulle sova, och det gjorde han över halva vägen. På resan dit fick vi stanna och äta och sen titta på Teletubbies och äta majskrokar sista biten. Men han var duktig fast det var tråkigt ibland.

I måndags var vi till Ulrika som fyllde år, och idag ska vi först till mormor och hjälpa till att byta en lampa och sen till mamma och äta.


I sandlådan hemma
Ord

Efter att ha pratat med några andra mammor om ord, språk och 1 1/2-årskontroll, så började jag fundera på hur många ord Axel egentligen kan. Jag har tyckt att det har känts som han inte kan så många, och att flera andra barn i samma ålder pratar mer begripligt än Axel gör. (För pratar mer än han gör är det inte många som gör...)

Iallafall visade det sig att det är rätt många ord! Det är inte så att man kan peka och han säger vad det är, men han härmar en del ord och andra ord säger han när han vill något. Och så kan man ju be honom om saker, även om han inte kan säga de orden, ex. var är nappen, ge mamma en puss, klappa Isak, håll i dig, sätt dig på rumpan osv.

Här är iallafall rätt många ord på Axel-språk.

ittu - tittut

pa - lampa

dä - där

ita - rita

itta - sitta

titta - titta

pappa - pappa

mamma - mamma

nenni - Jennie

mile - bilen

ja - ja

ä - nej

tatt - tack

ita - Isak

lon - hallon

la - Stella

ujja - öga

öja - öra

ata - haka

nejja - näsa

owe - vovve

ovov - vovov

jau - mjau

u - mu

Kattnos

Igår efter dagis kom först Ida, Ludvig och Lucy och hälsade på. Ida gjorde ansiktsmålningar på Axel och Ludvig. Axel tyckte nog att det var lite otäckt att se sig själv i spegeln efteråt, och gnuggade av det mesta på mig. Och sen ville Ludvig att även jag skulle ha en kattnos.

Sen kom faster Nelly och lilla Heman, han verkade tycka att det var roligt med alla barnen, och Ludvig vinkade till "lilla vovven" när de åkte hem.

Sedan ägnade vi resten av kvällen till packning och handling, vi åker till Mikael och Tereses stuga i eftermiddag över helgen. Den ligger mellan Vemdalen och Sveg. Vi får se hur resan går med Axel, vi har laddat med Teletubbies och majskrokar...

1 1/2

Älskade Axel fyller idag 1 1/2 år! Och igår började han dagis igen efter semestern. Det gick rätt bra. Nu kommer han inte längre att vara yngst, eller det blir inte så stor skillnad, men det är färre som är äldre och fler som är lika gamla. Det kommer fyra nya barn som är lika gamla som honom och de äldsta är ca 2 1/2 år.

Vilda bebin

Moster Jennie kallar Axel för vilda bebin i sin blogg. Och jag måste hålla med! Han är inte stilla många minuter under dagen. I princip bara när han äter välling. Och det tar inte lång stund. När jag tänker på hur det måste se ut för någon annan, hur jag far fram efter Axel hela dagarna, så undrar jag om de tycker att jag är värsta hönsmamman, som håller koll på honom hela tiden. Men man måste faktiskt göra det! Han är vild! Och vissa stunder känns det inte som jag gör annat än att säga "nej", "ajaj" , "akta" eller nåt liknande.

Men han är underbar! Det händer nya saker hela tiden. Det är väl därför han är som han är, för att det finns så mycket nytt att upptäcka och lära.

Nu måste jag sova lite. Han har vaknat två gånger hittills sedan han somnade, och jag får väl kliva upp två gånger i natt förmodar jag. Och kl.6 är det morgon igen, och nya äventyr!