Grattis Elin!

Idag fyller Axels kompis Elin 1 år!

Igår var jag direkt efter jobbet och träffade några vänner som fick barn under slutet av förra året. Tre småttingar på ca  1, 2 och 3 månader, och en stortjej på drygt ett år, och så Ida-Marie och jag som var utan barn för kvällen. Lite skönt att få äta i lugn och ro, och att slippa jaga en vilde i ett icke barnsäkrat hem. Men trist att inte få träffa Axel förrän vid 18.30-tiden när han nästan skulle gå och sova. Det gick bra när jag var där och hade trevligt, men i bilen på väg hem kändes det som jag inte hade träffat Axel på jättelänge, och inte skulle kunna komma hem fort nog.

Det är väldigt roligt att komma hem och mötas av en solstråle i hallen. Han blir så glad och till sig när jag kommer att han kastar nappen och nästan börjar gråta om han inte får komma upp i famnen fort nog. Mysigt!

I måndags kräktes Axel hela dan, efter varje mål, inte så kul. Men dan efter var det bra igen. Men sedan den kvällen har han inte velat ha välling innan läggningen. Han som brukar bli överlycklig när han ser vällingflaskan. Konstigt! Och det brukar vara en så mysig stund när han ligger i famnen och äter, så det vore trist om han inte kommer vilja göra det mer.

Idag ska vi till mormor/gammelmormor och äta middag. Och imorgon kommer Ida-Marie, Ebbe, Viktoria och Albert och hälsar på.

nr. 9

Igår upptäckte jag tand nr. 9. En bit in, uppe på högra sidan. Den blir inte lätt att borsta... Ingen tand är lätt att borsta... Och Axel har hunnit bli 11 månader. Dags att börja fundera på kalas.

I torsdags var vi och hälsade på lilla Theo. Liten och väldigt söt var han! Och sa inte ett pip under tiden vi var där. Axel surrade desto mer, precis som vanligt. Vi hade köpt en fin fylla-i-bok. Det positiva var att de verkligen tyckte om den och ville ha den, det negativa var att de hunnit köpa den själv.

I helgen har vi fikat med både mormor, morfar och moster. Det måste bli ett slut på fikandet! Mer fruktsallad framöver!


BusfröHar kommit i en svacka när det gäller skrivandet...
Men här kommer iallafall två bilder.


image164


image165


Klippt!

Härom dagen var Axel och blev klippt. Frisören var farmor. Både stolar och klippkappor är för stora än så länge, men mammas knä och en handduk funkar minst lika bra! Och nu har Axel inte längre toffsar vid öronen.

image163


Annars har det inte hänt så mycket. Under veckan som gått har Axel varit på öppna förskolan igen, den här gången tillsammans med pappa. Och så var de på avslutande föräldraträffen på bvc. Vi har träffat familj och vänner, lekt, sjungit och förundras över hur fort tiden går och vad det är mycket som händer.

Hejdå!

Axel har börjat vinka och säga hejdå. Eller "ejdå" eller "då". Inte alltid vid rätt tillfälle. Men ibland får han till det. Vi var på fik förra veckan, och när vi skulle gå började en tant prata med honom, och när vi gick började han vinka och vinka, och upprepade "då, då, då, då..." Kul! Han är en riktig surrkuse, han pratar nästan hela tiden när han är på bra humör.

Igår var Jennie hos oss och åkte pulka med Axel. Först gick vi på en liten kort prommis med pulkan, och sen fick han åka i backen på tomten. Det gillade han. På eftermiddagen åkte vi till farmor och farfar och åt kalkon, kusin Stella var också där.

Nu är det slut på julledigheten. Och jag ska börja jobba en dag till i veckan. Lite trist. Man vänjer sig snabbt vid att vara hemma och ta dan som den kommer.

Gott Nytt År!

2008! Nu ska man lära sig att säga och skriva det istället. Vi firade in det nya året här hemma, med god mat och mys. Vid tolv-slaget tittade vi på andras raketer och försökte få Axel att sova vidare genom allt smällande. Det gick rätt bra och efter halv ett, när det lugnat ner sig, sov han hela natten.

Och igår började det äntligen snöa lite mer, så idag tog vi först en långpromenad på oplogade vägar och sedan gick vi hem och Axel fick premiäråka i sin röda julklappspulka. Kul tyckte både han och vi!

image161


På annandagen fick Axel en ny kompis. Eller vi har inte träffat honom än, men Axel har ju redan lånat hans leksaker så de blir säkert kompisar! Linda och Lars fick sin Theo som var beräknad på julafton. Längtar till vi får träffas!

Jag har gjort en väggmålning i Axels rum, ugglor. Det tog tre dagar, men nu är det klart. Och Jens håller på att bygga ihop en ny förvaringsmöbel och jag ska betälla en matta. Så nu ska vi fixa till lite fint i Axels rum innan vi flyttar in hans säng och provar om han tycker att det är ok med eget rum.

image162