Jobbigt med semester...

Nä, det är det väl inte, men vi har fullt upp! Och det är kul! Sen sist har vi varit och ätit på Cafe Juniskär med Johanna, Mattias och Elin och på Skatans cafe med mamma, mormor och Jennie. VI har varit till stan och Birsta med farmor och farfar, och till Ingalunda gård i Hälsingland med Ida, Ludvig och Lucy. Och till Norra berget med faster Nelly. Och så badat förstås!


Elin och Axel i Juniskär


Skatan


Ludvig och Axel på Ingalunda gård


Ingalunda gård


Faster Nelly lär Axel att stoppa kottar i kanonerna på Norra berget


Och ikväll ska vi på vårt årliga besök på Löruddens restaurang med Linda, Lars och Theo. Men då får Axel stanna hemma med farmor och farfar.

Det är så härligt att få vara hemma och lediga tillsammans!

Varför åka utomlands

på semestern när det är sånt här väder hemma!?

Vi åkte och badade imorse, och Axel tyckte att det var jätteroligt! Vi har aldrig badat med honom annat än i badkar eller pool. Själv badar jag sällan eller aldrig så det har inte blivit så. Och när vi gjorde ett litet försök förra sommaren i havet blev han helt skräckslagen.

Men nu plaskade han och trivdes, visserligen var det drygt 20 grader i sjön, så till och med jag tyckte det kändes skönt. Vi åker nog imorgon igen!

Sen på eftermiddagen åkte vi till stan, trots värmen, och tittade på ostindiefararen. Och träffade både Axels farfar Bertil, familjen Svensson/Järn, och pappa, Ulrika, Anders och Berit. Kul!

På eftermiddagen och kvällen har vi haft mellan 27-29 grader på övervåningen, och det är först nu efter kl.22 som det börjar svalka lite från de öppna fönsten. Så nu är de vidöppna en stund innan vi går och lägger oss.

Toker

Vi var och firade David som fyllde 11 år. Han hade fått en sån stor studsmatta som alla har. Och vi provade den, Axel också. Och det var minst lika roligt att se honom som att hoppa själv. Han sprang över mattan och skrattade. Och han springer inte riktigt än på vanligt underlag. Det såg så roligt ut, och han tyckte att det var så kul!
Bombnedslag

I helgen har vi dränerat. Det är många som har jobbat riktigt hårt och slitit i värmen, och vi är oerhört tacksamma! Och utan Mattias med grävmaskinen hade alla fått slita ännu mer... Nu är gräsmattan ett minne blott. Vi skulle kunna arrangera beach volley-turnering eller sandslottsbyggartävling eller nåt. För i vår mark finns bara sand. Och nu får det se ut så till nästa år när vi sår gräs, allt ska få sätta sig ordentligt i marken först.

Men det känns som det har gått väldigt snabbt och smidigt ändå, när vi berättat för folk att vi skulle dränera i sommar har det låtit som om det vore jordens undergång. Jag har väl inte gjort så mycket mer än kletat lite asfalt på en av väggarna, och servat med mat och barnpassning, och jag påstår inte att det har sett lätt och enkelt ut. Men det är ju gjort på en helg, och inga komplikationer har uppstått. Kanske beror det på våra vänner och familjemedlemmar som ställt upp!

                       

    


Öroninflammation

Dubbelsidig. Det är därför Axel har haft feber. Nu blir det penicillin i 5 dagar. Lagom till semestern...

Idag är sista arbetsdan för mig, så om 30 minuter är det semster. Skönt!

Feber igen

Inatt fick Axel feber igen, så nu är det vila som gäller. Hoppas han slipper den höga febern iallafall.

Igår var vi hos moster Jennie och lekte och åt middag. Se bilder i hennes blogg,
http://jomii.blogg.se/


VAB

I veckan har Axel varit sjuk. Det började med lite feber på tisdag kväll, så på onsdagen var vi hemma. Han var ändå rätt pigg men febern låg på 38,6. Sen på torsdagen var han som en liten trasa, sov eller satt och stirrade rakt fram, och 39,9. Ville inte äta eller dricka. Provade allt, korv, jordgubbar, glass, melon... Jag fick tvinga i honom saft med tesked för att inte skulle bli uttorkad, 1 dl per timme var rekommendationen, inte lätt! Men efter att vi fick rådet att ge honom ipren istället för alvedon gick febern ner lite och han drack lite välling. Innan kvällen drack han lite till och fick ännu en ipren, och när jag kollade tempen på natten hade den gått ner till 37,4 och sen på morgonen var den normal igen. Skönt! Så på fredagen var han som vanligt igen, utom att han fortfarande inte fått tillbaka aptiten. Konstigt att det kan gå över så fort när han var så dålig!


Axel dansar och sjunger (och håller för öronen...)

Iallafall så missade han ju sina sista dagar på dagis innan semestern, men det gör ju inte så mycket. Till veckan han Axel och Jens ledigt tillsammans, och ska bland annat träffa faster Nelly.

Skavsår och myggbett

Undra vilka skor skavsåret kommer från? Har han varit utan strumpor i sandalerna på dagis, eller är tygskorna för stora och glappar, eller är gympaskorna för små. Inte lätt att veta. Myggbett har han fått också. Men han verkar inte märka det.

Nu har vi byggt en del hemma. Grind ute för trappen och så var vi och köpte en rutschkana som vi satte fast i slänten. Vi måste bara testa om den blev för brant.

Idag ska jag äta lunch på Skatan med jobbet, jag hoppas på något riktigt gott! Sen följer farmor med och hämtar Axel på dagis.

Varmt!

Igår var det riktigt varmt, och Axel hade varit ute i pyjamasen på dagis. Han är ju på en annan förskola nu i två veckor, flera förskolor som slagits ihop. Det innebär annan personal och alltså lite rörigt eftersom alla inte känner varann lika bra som i vanliga fall. Och den enda som är med från Axels avdelning, och som var med när han somnade efter lunchen igår, gick hem tidigt. Och en annan från hans förskola var med när han vaknade, hon tyckte väl att shorts och t-shirt var lämplipt att ha på sig igår när det var så varmt, så hon skickade ut honom som han var, utan att veta att det var sovkläder. Inte hela världen, men lite rörigt är det.

Dessutom sov han bara 45 minuter igår, men han verkar pigg och glad ändå sa hon som var där när jag hämtade honom. Ja, än så länge svarade jag... Och han var väl pigg och glad i en timme ungefär, sen var han så trött! Och trots att moster Jennie var på besök, och att vi var ute och lekte, att han badade både ute och senare inne, så var inget roligt speciellt länge. Hoppas det blir bättre idag!