Måndag igen

Igår var vi på picknick på Norra berget. Axel spelade fotboll med Ebbe och Isak, lekte i lekparken, och vi åt korv, kakor och choklad och hade det väldigt skönt i värmen!

På lördagen var vi och letade bord, och hittade ett på Erikshjälpen som vi ska hämta ikväll. Sen ska det målas och förhoppningsvis passar det bra vid soffan sen. Gäller bara att få tid att måla...

Annars har vi mest varit ute och lekt, vi var bl.a och lekte på gården vid den förskola som Axel ska vara på i två veckor nu innan vi går på semester. Under hela juli slår 5 förskolor ihop och är tillsammans på en av de största. Men det hade gått bra att lämna honom imorse trots att det inte var någon personal från hans avdelning där och tog emot. Vi får se sen hur det gick för honom att sova inne på ett nytt ställe.

Appropå sova, Axel sov till 7.30 igår morse! Fantastiskt! Och innan vi tog upp honom hörde vi hur han satt där inne och pratade för sig själv. Även imorse sov han längre än vi, Jens gick upp och skulle väcka honom vid 6.45, men då satt han redan i sängen. Tidigare har han ju för det mesta vaknat och gråtit tills vi hämtat honom.


Vad åt ni till middag idag?

Vi åt kyckling med ris.
 

Midsommar

Vi har haft en jätteskön helg!
Med helt ok väder, en massa gott att äta, trevliga vänner och underbara barn!


 
Midsommarfirande på hembygdsgården

 
Axel tyckte om att spana på allt folk

 
Theo verkar också rätt nöjd!

 
Theo vill gärna ha Axels kotte

 
Axel tittar på Teletubbies

 
Elin och Axel

 
Axel lånar Elins bil

 
Och så leker de i Elins nya sandlådaLillasyster

Ludvig har fått en lillasyster. Och av oss fick hon ett lapptäcke som jag sytt. Jag fick för mig att jag ville göra något speciellt att ge bort, och det blev riktigt bra. Och var inte alls speciellt svårt.
Namnsdag

Idag har Axel namnsdag! Och i eftermiddag ska vi skrapa lotterna han fick av sin gammelmormor. Spännande, även om det sällan blir mer än som bäst 25 kr.

Annars har vi haft ganska fullt upp i helgen (igen). Lite fix hemma, ett besök i Birsta, hos gammelmormor, hos kusin Stella, hos Ida & Robban, hos farmor & farfar.


Städar efter att ha smulat ordentligt vid fikat hos gammelmormor.

Imorse fick vi väcka Axel! Så vi hann t.o.m äta frukost innan han vaknade.

Äventyr!

Ja, utflykten blev av trots vädret. Och barnen brydde sig nog inte så mycket om att det blev lite blött. Ett helt nytt ställe att leka på, och kaniner att titta på. Och när vi åkte därifrån efter en lunch med kycklingklubbor, pastasallad och banan, somnade Axel i bilen redan på vägen ner mot stan.utflykt

Axels förskola är på utflykt idag, gråaste dagen på flera månader känns det som. Typiskt! De skulle åka buss till Norra Berget kl.9 och sen stanna till efter lunchen. Jag ska åka dit vid 11 och vara med en stund innan vi åker hem. Jag tror att det kommer att vara en trött Axel jag får med mig hem!

22 grader

Ja, det är 22 grader ute, kl 22 på kvällen! (27 inne...) Var nyss ut och hängde tvätt. Vilken värmebölja! Axel tycker att det är jobbigt, jag med faktiskt. Man svettas hela tiden. Nere i vardagsrummet är det ganska skönt, som tur är.


Trots att det är så varmt envisades Axel med både mössa och tossor...


Vi var till lekparken med moster Jennie igår.


För ett tag sedan monterade vi upp Axels egen gunga på tomten.


Såpbubblor hos mormor.


Städ & fix

Igår eftermiddag var det familjedag på Axels förskola. De flesta barnen hade sina föräldrar där, och tillsammans fixade vi och gjorde fint på gården. Axel och jag gjorde väl kanske inte så mycket nytta, men Jens lagade fotbollsmålet och lite annat smått o gott. Och de andra gjorde lekstugan fin, sopade och krattade, vände sanden i sandlådorna, planterade blommor mm. Och så åt vi grillad korv, kaka och jordgubbar. Gott och trevligt! Och varmt... Axel var stundvis ganska gnällig och klängig. Vet inte om det berodde på att det var rätt jobbigt att vara ute i solen under flera timmar. Och så är han ju förkyld (igen), jag med. Igen. Skönt att det är långhelg snart!

I helgen har vi varit hemma hos Ida, Robert och Ludvig i nya huset. Hjälpt till och haft det skönt. Huset ligger verkligen jättefint! Och i måndags fick Ludvig äntligen sin lillasyster! Det ska bli så roligt att träffa henne!