Snorunge...

Nu är vi sjuka igen, Axel och jag. Förkylda. Jag har varit hemma från jobbet i två dagar med feber, snuva och ont i halsen. Och Axel har hostat i flera nätter och är snorig. Det går därmed inte heller speciellt bra med sovandet i eget rum. Jag hoppas att det beror på förkylningen. Nu vaknar Axel jätteofta under natten, och efter ganska många turer upp ur sängen och in till hans så får han följa med till vår säng istället. Och sover alltså större delen av natten med oss. Men när vi är friska igen ska vi ta tag i det ordentligt och försöka kämpa oss genom några jobbiga nätter, även om det innebär att vi mest är inne hos honom.

image201

image202





En glad påsk!

Ja, det har vi haft. Jättefint väder, träffat familj och vänner och ätit god mat. Vi har hunnit väldigt mycket under de här dagarna, men ändå haft det skönt. Att vi hunnit mycket kan ju bero på att dagarna börjar ganska tidigt... Vi har iallafall varit ute och ätit (utan Axel), ätit hos farmor o farfar, ätit hos gammelmormor, åkt pulka, haft beök av Elin, Johanna o Mattias, hälsat på en familj som flyttat till en gata i närheten, tagit promenader, varit på stan, haft beök av Per, och imorgon ska vi till morfar och fika.

image198

image199

image200

Vi har börjat lägga Axel bara en gång om dan. Det går bra, och är skönt när man bara behöver passa en sovtid. Samtidigt är man beroende av att den sovtiden blir bra för att resten av dagen ska bli bra.

Axel sover i eget rum på nätterna nu också. Han är kanske lite mer orolig, men det har han ju varit i perioder när han sovit i vårt rum också.

Vi har förresten fått plats på det dagis vi sökte till Axel i första hand! De ringde från kommunen i torsdags och sa att det blivit en plats ledig, så vi kan få börja samma datum som planerat. Det känns jättebra! Och tur att platsen kom nu och inte när vi just skolat in Axel på det andra dagiset.

Glad Påsk önskar familjen Dolk

Redan påsk! Ute ser det ut som man vill att det ska göra på julafton... Förrutom att det är mycket ljusare förståss. Men det är väl som det ska vara i mars och april. Det är bara vi som längtar efter våren som tycker att det är lite väl sent med mycket snö nu. Men när jag var liten var det ju inget konstigt alls att åka skidor på påsklovet.

Jag längtar till riktig vår, med bara vägar, sol som värmer, takdropp och slut på slasket. Men samtidigt närmar sig Axels start på dagis med stormsteg ju längre in i våren vi kommer... Och det känns ju lite jobbigt naturligtvis. Och vad behöver man för kläder på dagis? Ute t.ex. Ett barn som inte kan gå har inte så vinter/slaskvår-anpassade kläder. Visserligen fick han ju regnställ och fodrade gummistövlar i födelsedagspresent. Ja, ja, det ordnar sig nog...

Det viktigaste är ändå att han känner sig trygg, och har det bra, med snäll personal. Sen löser det sig förmodligen med allt praktiskt som mat, sömn och kläder. Men det blir ju en helt ny situation för oss alla.


image197


Ha en skön helg och ät lagom många ägg!





Frisk

Axel frisknade till under fredagen, han var fortfarande lite stel i nacken till på eftermiddagen, sämre aptit och lite extra gnällig. Men igår och idag har han varit som vanligt igen. Skönt! Det är jobbigt när de är sjuka, och speciellt när man inte vet vad det är.

Igår var morfar och hälsade på, och grattade pappa i efterskott. Och idag har vi varit och badat igen. Den här gången var moster Jennie med, och sen på eftermiddagen har vi varit hos mormor.

I torsdags kom faster Nelly och överraskade med en liten hundvalp. Jättesöt! Och pytteliten. Axel tyckte nog också att han var söt, han sa "hej" precis som han brukar göra till Isak. Men så sa han "ovov" också när vi pratade om att det var en vovve och inte en kissekatt.

Igår morse vaknade jag för första gången av att Axel satt och filosoferade för sig själv i sin säng! Han vaknar alltid och gråter annars. Och imorse var det som vanligt igen. Men det var ju kul att se honom sitta där och han märkte inte ens att jag kikade på honom.

Nackspärr?

I natt vaknade Axel vid 3.30-4-tiden och skrek helt förtvivlat. Han spände sig och drog upp knäna. Efter att ha försökt lugna honom utan framgång bytte vi blöja och gav en alvedon. Sedan satt jag och vaggade honom i famnen i sängen tills han slutade gallskrika. Tillslut, när det nästan var dags för mig att kliva upp och åka till jobbet, somnade han i famnen. Jag tordes inte kliva upp på en gång, utan fick ta en liten sovmorgon så han skulle somna ordentligt.

Sedan under förmiddagen hade han också jätteont i magen, och Jens kunde inte sätta ner honom varken på golvet eller i matstolen, utan var tvungen att ha honom i famnen hela tiden och hålla upp knäna mot magen. När det var dags för lunch märkte Jens att Axel verkade stel i nacken, han kunde inte vrida åt ena hållet och inte heller titta uppåt utan att det verkade göra ont.

Jens ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi skulle be att få komma till en läkare på vårdcentralen. Jag åkte hem från jobbet för att skjutsa, och vi fick träffa en läkare. Efter att Jens berättat om dagen och natten sa läkaren: Jaha, och vad tror ni att de här symptomen beror på? Eh, ja, ingen aning! Det är därför vi är här, pucko! Nä, så sa vi inte, men båda tänkte... Han tittade i öron och hals, lyssnade på lungorna och klämde på magen. Allt verkade ok och han sa att det kanske är en infektion på väg, och att som småbarnsförälder får man nog räkna med 7-8 förkylningar per år. När hans barn blev sjuka och inte ville äta gav han dem cocacola, nyponsoppa och glass! Men vår pojke kanske är lite för liten för det? Ja, kanske lite... Vi åkte hem och var tacksamma för att besöket åtminstone inte kostade något.

Axel har blivit piggare under eftermiddagen, men är fortfarande stel i nacken, och utan aptit. Vi gav en alvedon innan läggningen, så nu får vi se hur natten blir och hoppas att han mår bra imorgon!

Uppdatering

Jo, jag har tänkt uppdatera sen i söndags, men det har inte blivit så. Men nu kan jag ta en liiiiten paus.

I söndags var vi äntligen och badade i Matfors. Jättemysigt, och vi fick med oss kusin Stella också, med föräldrar så klart. Axel tyckte att det var lite otäckt i början och klamrade sig fast vid mig. Men när han vant sig så plaskade han och skrattade. Vi badade nog i över en timme! Och det ska vi göra om. Vi kommer försöka åka varje helg vi kan. Kände faktiskt idag att jag längtar lite efter det varma vattnet! Men man får se till att komma när de öppnar, för det var mycket folk!

Igår var vi och fotade Axel hos fotografen igen. Andra fotograferingen ingick i priset. Och annars skulle vi inte gjort det nu. Det känns som det hänt lite för lite sedan dess. Men på tisdag får vi se resultatet, och det blev nog några fina bilder ändå!


Inspiration

Efter en ganska lugn dag på jobbet, då jag har haft tid att kolla en massa inspirerande sidor, hade jag tänkt måla ikväll. Axels två stolar ska bli vita och den ena med silverkrona på. Så efter att jag lagt Axel gick jag ner och skulle plocka fram färgen och penslarna som vi var säkra på att vi hade kvar från tidigare projekt. Men, naturligtvis fanns varken färg eller passande penslar... Så nu sitter jag här med en liiiten burk silverfärg och kommer ingen vart ikväll... Trist!

Iallafall så har jag en massa nya projekt på gång i huvudet efter att kollat in flera snygga inredningsbloggar idag.  Och just nu känns det inte helt omöjligt att det ska bli verklighet. Men eftersom tiden inte riktigt räcker till, så kan jag inte lova något än. Men det handlar om förvaring, och trappen...


Kusiner på kalas

I lördags fyllde ju Jens år, här kommer några bilder från dagen.
De första bilderna är innan gästerna kom, jag höll på att klä på Axel,
och innan byxorna hann komma på drog han iväg och satte sig i sin fotölj.
image196
Axel och kusin Stella


Nya badbrallor

Vi köper ett par nya för säkerhets skull, vi ska ju för hoppningsvis bada många gånger nu! Men vi hinner nog inte få dem till på söndag, så vi får tränga på de små en gång till...

image194





ajajaja dutt

i helgen hade vi kalas för Jens, som fyllde år i lördags. Men det blev lite manfall pga förkylningar. Stella kom iallafall, hon och Axel traskade runt med gåvagnen, antingen bredvid varandra eller turades om att dra och åka.

Nästa helg ska vi nog åka och bada, vi har tänkt göra det jättelänge, men det är alltid något annat. Men nu har jag skrivit det i kalendern, så nu finns det hopp! Men jag kom på idag att Axels badbyxor kanske är för små? Måste prova. Jag tyckte att de var trånga att få på förra gången och det var för tre månader sedan...

Vi har inte sjungit Trollmors visa speciellt ofta, men nu har Axel lärt sig "refrängen", ajajaja dutt.