Nyklippt

Igår var det dags för klippning igen, hela familjen hos Axels farmor. Axel satt så duktigt i stolen på en kudde och med en liten söt klippkappa på sig. Han tyckte nog att det var rätt skönt att bli ompysslad, och att bli sprejad med vatten var kul. Men om det hade tagit mycket längre tid än det gjorde hade nog inte farmor fått ha saxen i fred... Nu är han iallafall välfriserad. Lockarna är kvar, men luggen är kortare. Har tyvärr ingen bild än, för jag har aldrig varit med om en tröttare Axel än igår kväll. Han sov väldigt oroligt natten mot igår, och sov knappt på dagis sen på dan. Efter klippningen somnade han i bilen på väg hem, och fortsatte sova medan jag gjorde välling, bytte blöja, gav välling och la honom i sängen!

Igår var vi en snabbis och hälsade på hos Linda och Theo, 5 mån. Theo hade en till liten kompis på besök, Ella som är några veckor yngre än Theo. De ser så små ut, men jag vet att när Axel var 4-5 månader tyckte vi ju att han hade blivit jättestor. Om ett par år märks det väl knappt någon skillnad, Axel och Theo är ju faktiskt födda samma år, även om det skiljer drygt 10 månader.

Ni måste gå in och
rösta på Ebbes vardagsrum i en tävling, han (eller hans föräldrar) kan vinna 100.000:-, och är nu i final med två andra bildrag. Så rösta på rum nr. 2!

Trevlig helg!

Morsdag

Vi har haft en jätteskön helg! Och vädret har varit toppen. Igår var vi till stan en sväng, och sen morsdagsfikade vi hos Axels farmor. När vi kom hem fick vi besök av Ida, Robban och Ludvig. Vi grillade och Jens och Robban byggde ihop Axels sandlåda och gungställning.

Idag har vi också firat, både morsdag och Jennies födelsedag i förskott. Jag fick jättefina blommor, och en massa blöta (och snoriga) pussar. Det kan inte bli bättre.

Nya bilder

Imorgon ska Axel börja vara på dagis lite längre dagar. Han ska stanna och sova efter lunchen och sen äta mellis innan jag kommer och hämtar honom. Spännande!

Axel tycker verkligen om att vara ute! När vi öppnar ytterdörren skiner han upp och han vill inte gärna gå in sen igen. Idag var vi till en lekpark och lekte på eftermiddagen, han älskar att gunga och åka rutschkana! Och igår var vi ute på upptäktsfärd på gatan och pratade med grannen, och Axel hade gärna hjälp till med att byta staketet som han höll på med.

Det var ett tag sen vi visade några bilder.

image221
En av de varma dagarna för ett par veckor sedan
var vi tvungna att åka och köpa solhatt till Axel.
Det fick bli på Ica, men den dög fint till honom.


image220
Axel har lärt sig att äta fil själv till frukost.

image222
Tittar lite på TV, men bara liiite...

image223
Traskar runt i sina mysiga tofflor.


Idol 2008

Idag ska de spela in en skiva på Axels förskola. De hade genrep igår eftermiddag när Axel gått hem, så jag vet inte hur det ska gå för honom idag... Fast han kanske inte tillför så mycket. Rörelserna till Imse Vimse syns ju inte på cd´n.

sms

Jag fick ett sms igår morse, av Jens.

"Han grät inte idag"

På dagis, vid lämningen alltså. Skönt!

Hoppas det går bra idag också. Även om det går över fort är det ju skönt om han inte blir ledsen alls.


Steg för steg

Igår gick Axel mer än nånsin. Han gick bland annat från vardagsrummet till hallen och ställde sig framför spegeln och drog upp tröjan och tittade på magen en stund innan han gick vidare in till köket. Han reser sig fortfarande inte utan stöd, men han kan om han vill. Jag tror bara att han inte har kommit på än att det är så man ska göra.


30 april

I onsdags var Axel och jag lediga och hade det jättemysigt på dagen! Vädret var toppen, och vi var ute på prommis och lekte. Axel plockade blommor till sin mamma på födelsedagen. Eller inte riktigt kanske. Men han plockade blommor och det var min födelsedag, och jag fick ta blommorna av honom för han ville äta dem.

         

image217

Sen på eftermiddagen fick vi besök av Mikael, Terese och Stella och Johanna, Mattias och Elin. Vi grillade och åt jättegott, och sen gick vi och tittade på brasan.

image218

image219
Axel & Elin

Axel har börjat gå, han går inte så mycket, men ganska många steg ibland, 19 har jag räknat till som mest. Och han tycker att det är jätteroligt!

Och Jens har fått nytt jobb, i Matfors, så vi har köpt en till bil. Han börjar på torsdag, och kommer börja senare än jag på morgonen, så då kan han lämna Axel lite senare på dagis och jag kan börja jobba tidigare, och därmed jobba längre dagar men ändå hämta Axel tidigare. Om vi har två bilar. Och Jens var inte heller så sugen på att åka moppe till Matfors, och det funkar ju ändå inte på vintern. Ja, ja. Nu hoppas vi att vi har tur och att bilen fortsätter att vara så bra som vi hoppas på!