Rita på väggen...

Vi har haft en jättemysig helg! Bara varit och haft det skönt, förrutom lite obligatorisk städning.

Bl.a. var vi till stan i lördags och fikade på Barista. Perfekt för Axel och mysigt även för oss. Axel åt blåbärsmuffins och drack med sugrör, och när han inte ville sitta stilla längre lekte han i lekhörnan. Jättebra! Dock kändes det lite konstigt att säga till honom: Ta en krita och rita på väggen, Axel... Det är alltså två STORA väggar målade med griffeltavelfärg. Och det har vi ju inte hemma... Men, vi har ju inte heller kritorna liggandes framme, så det ska nog gå bra.

Sen skulle Jens på nån jobbfest, så Axel och jag gick och handlade lite god mat och åkte hem och fortsatte mysa till läggdags.


Somna själv

Axel är frisk, tyvärr hann han smitta mig, inte med ögoninfektionen som tur är, men med förkylningen. Igårkväll hade jag lite feber, men efter en hyfsat god natts sömn och lite alvedon och ipren är jag på jobbet.

En dag i helgen när Axel skulle sova efter lunchen, och jag som vanligt satt med honom, så var han ovanligt pratsam och kunde inte slappna av. Jag blev lite less på att sitta där, så jag sa "lägg dig ner och sov nu, jag går ut och väntar". Jag gick ut, ställde mig utanför dörren för att höra vad som hände. Han var tyst, gnällde lite och jag stack in huvudet och upprepade "lägg dig ner och sov nu", och efter ett par sånna vändor sov han. Fantastiskt! Vi fortsatte så och nu somnar han själv varje kväll, utan gnäll eller gråt. Det är så skönt!

Tyvärr tror jag att han blivit lite extra oroligt, för han vaknar 1000 gånger per natt istället. Och det är ju inte heller så bra. Det slutar så gott som varje natt med att han får komma till oss, för att man inte orkar kliva upp 4 gånger i timmen hur länge som helst... Men när jag går in till honom på natten, ger honom nappen och viskar "lägg dig ner och sov, älskling", så viskar han tillbaka "ja", och somnar... Sötnos!

Sjukling

Så här såg mig lilla sjukling ut i morse vid frukostbordet, ögoninflammation.Men han var vid gott humör iallafall...


Härom dagen gjorde han egna "köttbullar medan jag lagade mat.
Bästa läshörnan...


En trevlig helg

Vi har haft en bra helg, och hunnit med en hel del.

Till att börja med hade Axel barnvakt av farmor och farfar på fredagkvällen medan Jens och jag var med mitt jobb på en slags revy. Helgen känns lite längre när man gör något på fredagen också.

På lördagen blev det ingen sovmorgon, jag började med att städa och rensa förrådet ute, när man kliver upp 6.30 hinner man ju en hel del innan de flesta ens har klivit upp. Sen kom Jennie och hälsade på, vi skulle baka en tårta till vår far. På eftermiddagen åkte vi och firade Jens pappa lite, och tog en prommis. Och på kvällen blev det köpepizza och mysigt med tända ljus.

Söndag och dags för friskisgympa i vardagsrummet igen. Det var Idas tur att komma till oss och Ludvig följde med. Kändes lite töntigt innan vi körde igång första gången, men det är skönt och praktiskt, och även Axel var med på vissa delar. Fast jag är glad att vi inte har någon insyn i vardagsrummet...

Medan vi tränade byggde Jens och hans pappa nytt tak på vår vedbod, det gamla blåste sönder för några veckor sedan, och nu kändes det som hög tid att ordna det innan snön kommer.

Efter Axels tupplur åkte vi och hämtade upp Jennie och fortsatte till vår pappa för att bjuda på årets farsdagstårta, dajmtårta. Mycket god och uppskattad. Och när Axel kört slut på, om inte sig själv, så alla andra åkte vi vidare till mamma för att fira Ingvars födelsedag med middag. Behöver jag säga att Axel somnade i bilen på vägen hem?

Tävla

Lammskinn från Drefseryd

Tipsar om en tävling där vinsten är
ett lammskinn från Drefseryd.

 

Besök bloggen Livet på landet i Drefseryd där kan du vinna ett mjukt, härligt lammskinn från gårdsbutiken i Drefseryd.


Sötaste rymdvarelsen

Vi köpte en hjälm till Axel förra helgen, att ha på dagis när det blir halkigt. Han skulle få prova den på kvällen för att vi skulle ställa in storleken, och jag trodde inte att han skulle gilla det. Men så fel jag hade! Han tyckte att det var jätteroligt och sprang fram och tillbaka mellan spegeln i hallen och vardagsrummet. Han såg ut som en rymdvarelse med den lilla kroppen i pyjamas och den stora hjälmen.