Nyklippt

Före:Efter:Lockarna var ju väldigt fina, men det blev så tovigt
så det var tur att farmor kom hem från sin semester och kunde klippa lite.

 

Äppel Päppel Axel Paxel
Sängen

Igår kväll hade jag ett Me&I-party hemma. Därför har ju de flesta redan sett sängen, men här kommer några bilder iallafall. Och den blev jättebra! Och nu passar allt så fint ihop, den gamla stolen, tavlorna och t.o.m. garderoben (som visserligen fått nya vita dörrar). Fortfarande saknas det nya överkastet, mattor och sängkappa, men det är på väg.


1,2,3,4

I helgen har vi jobbat och jobbat! Tidig lördag morgon började Jens bygga sänggaveln som jag ritat, och det såg bra ut! Sen tog han en paus och åkte till Löran och fotade med Robban, och Axel och jag fick besök av morfar och moster Jennie. Axel fick en liten present av Jennie, ett "plypla".
Sen åkte vi en snabb vända till Birsta för att provligga sängar och köpa lite annat smått och gott till sovrummet, blev två sängbord, knoppar, lampa och lakan.

På söndagen fick Jens hjälp av Robban att åka till Ikea igen med släpvagn och köpa madrassen, garderobsdörrar, en hylla och plåttak till vedboden. Sen moterades det säng, lampa och sängbord.
På eftermiddagen kom en familj och köpte vår gamla sängstomme och sängborden. Jätteskönt att bli av med så snabbt! Det är ingen som behöver ett soffbord, en tv-bänk, två garderobsdörrar eller en hylla...?

Och sen, efter maten grundmålade jag sänggaveln och idag ska jag köpa färg. Skulle tro att det räcker med två strykningar, så på torsdag kanske vi kan ställa gaveln på plats. Spännande! Nu är det "bara" överkast och mattor som saknas. Jag har hittat ett jättefint överkast, men det är lite dyrt. Fast jag har nog insett att det antingen finns Ikeas allra billigaste eller så kostar de runt 1000:-...

Axel har lärt sig att räkna. Eller han kan säga siffrorna i följd upp till fyra. Om jag säger "ett", så säger han "tå", "te", "yja".

You Tube

Moster Jennie har lagt upp filmer med Axel på You Tube. Titta om ni vill!

"Axel dansar tills han blir helt yr"

"Axel har rytmen i blodet"

Trevlig filmfredag!

Kusinerna

Här kommer några av bilderna på kusinerna som vi tog förra veckan.


Oftast såg det ut så här... Två kusiner på väg åt helt olika håll...Eller så här... Kameran var inte det minsta intressant...
Men när vi lockade med bär...

(Axel pekar på en bil)Eller äpplen... så fick vi iallafall med båda på några av bilderna...

Veckans bröllop

Ja, i helgen var det dags för bröllop igen. Den här gången var det Linda och Lars och vi var i Lögdö bruk. Jättefin miljö och vi hade åter igen en jätterolig kväll!

Även det här brudparet hade önskat sig pengar till kommande bröllopsresa. Jag tycker att det är jättebra! Men det är ändå roligt att ge någon liten sak också, som minne. Mikael och Terese fick en tavla, och Linda och Lars fick en kudde. Jag hade fått en idé att jag skulle brodera deras monogram från bröllopsinbjudan på en kudde. Men insåg ganska snabbt mina begränsningar, sökte lite på nätet och hittade
Malin. Jag skickade en bild av monogrammet, och hon broderade med sin maskin. Fantastiskt fint blev det! Och jag var lite nervös när jag skulle in med tyget i symaskinen och göra en kudde av det. Till baksidan använde jag en gammal kökshandduk från gammelmormor, och jag är mycket nöjd med slutresultatet.

Men vi var inte med när brudparet öppnade sina paket, så jag vet inte än vad de tyckte. Fast jag tror att den kommer att passa väldigt bra i deras fina hus!


Lek


Sångsamling med nallarna.Bilen!


Gubben i lådan

Titt ut!

Kvällströttis

Axel har blivit en riktig kvällströttis. Han kommer och sätter sig och vill mysa, och säger till att han vill sova och ha välling. Och ibland lägger han sig på en filt på golvet och vilar. Och det är lite ovant eftersom han har gått på i full fart tills vi bestämt att det är sovdags och har lagt honom i sängen. Men det är skönt!

Igår kom farbror Mikael och kusin Stella hem till oss efter dagis. Vi skulle försöka få med båda barnen på bild (samma bild helst...) iklädda sina bröllopskläder. Det blev inga bilder på dem tillsammans på bröllopsdagen. Och även om jag inte hade förväntat mig att de skulle stå snällt och le framför nån fin buske i höstfärger så hade jag nog ändå hoppats att de skulle stå tillräckligt nära varandra för att hamna på samma bild. Och visst fick vi några, men på de allra flesta är de på väg åt olika håll, eller står med ryggen mot, eller så var nån arg och less. Och i det väldigt blåsiga vädret så rann snoret efter inte så lång stund, och det var dags att gå in.

Annars är allt bra. I lördags var Jens på ännu en svensexa, och Axel och jag var med moster Jennie. Och på söndag var vi var på kalas hos faster Nelly och Peter, Peter hade bakat jättestora och goda kanelbullar.

Axel ringde till Jens förra veckan. Han satt och grejjade med telefonen, och jag gjorde något annat. Och så hörde jag plötsligt att det var någon i luren, och som tur var så var det Jens. Axel måste ha kommit åt något tidigare ringt nummer. Och först sa han inget, men sen utbrast han "Hej!" och sen ville han inte sluta prata. Så om det ringer och inte är någon där så kan det vara Axel.