27/9 2008
Vi gör oss iordning
Mina snygga killar!

Axel fick följa med till kyrkan, och då måste man ju klä sig för det. Och alla tyckte att han var så fin. Även folk vi aldrig träffat fotade honom. Det gick jättebra i kyrkan, iallafall efter han återhämtat sig efter ett fall från kyrkbänken, rakt in i "psalmbokshyllan". Han gillade när vi sjöng och efter en av psalmena utbrast han "-Jaaa!" och applåderade, och ett paket russin senare så var bröllopet slut. Och jag skjutsade hem finaste Axel.
Han var så stolt över att vara så finklädd, och när vi kom hem och mormor kom och mötte oss ute, så klappade Axel sig på magen och sa -"Kacka!", och tyckte att mormor skulle titta på hans fina jacka (kavaj).

Min första natt ifrån Axel gick bra, både för honom och mig. Och han sov längre på morgonen än på länge! Och vaknade och ropade -"Nono!" (mormo).

Vi hade en jätterolig kväll! God mat, mycket dans, glada gäster och framför allt ett brudpar som verkade mycket nöjda med sin dag!Bröllop

Idag ska vi på bröllop, det är farbror Mikael och Tereses tur. Axel får följa med till kyrkan, sen åker vi hem med honom och mormor tar över.
Men han kommer att bli så fin i sina nya kläder.
 
Återkommer med bilder!

"Mamma"

Pratade just med Axel i telefonen, han är hemma med Jens idag eftersom förskolan har stängt för planering.


-Hej!

-Hej Axel! Vad gör du?

-Mamma!

-Ja, hej Axel. Ska du åka till farmor?

-Nano

-Ja, till farmor.

-Nano

-Har du ätit frukost? Fick du nån skinka?

-Ginka

-Vad gott! Har du ätit nåt äpple då?

-Bläpple. Mamma!

-Ja, Axel.

Och sen sa han nåt som jag inte förstog...

-Jaha... Vad gör pappa då?

-Pappa

-Ja

Och nåt mer jag inte förstog...

-Ska vi säga hejdå, Axel?

-Då!

-Hejdå!


Igår var vi till badhuset tillsammans med familjen Svensson/Järn, och träffade även Ebbe, Ida-Marie och Tomas. Det märks att det är höst, för det var mycket mer folk än för ett par veckor sen och än vad det var i våras. Men det var mysigt i alla fall, det är rätt stort, så det blir inte trångt.

Sen var det 3-års kalas hos Ludvig, med biltårta, fiskdamm, björnen sover och nya leksaker naturligtvis.

Och sedan vidare till Birsta där vi köpte lite smått och gott, kuddar, bäddmadrass och annat. Vi ska byta säng, alltså både resårmadrasserna och själva stommen, men det blir om ett par veckor när vi har alla bröllop och möhippor/svensexor avklarade ;-)


Dut! Me!


Blåbär är det godaste Axel vet!
Dut! Me!
(Slut! Mer! på Axelspråk)


Några sekunders vila efter en dag på förskolan.Axel och moster Jennie har byggt en koja.


Ingen tid

Jag hade tänkte lägga in lite bilder, men jag har ju aldrig tid! Det är så fullt upp nu, så jag måste skriva in allt i telefonen med larm, så det piper när jag ska göra något.

Men så länge kan ni gå in på
Jennies blogg och titta på Axels tolkning av Michael Jacksons Moonwalk.

I helgen som var hade vi bara en massa trevliga besök, och god mat. På lördagen kom Aston, Emma och Joel och åt med oss. Höstens första gryta, med färska kantareller som Jens plockade på morgonen. Väldigt gott och mycket trevligt!
Sen på söndagen firade vi mormor ordentligt, med god middag och lite bubbel.

Imorgon är det föräldramöte på Axels förskola, spännande, vi vet inte vad som ska tas upp, men det är väl inget speciellt. Vi tänke att det kan vara intressant att gå båda två eftersom det är första gången, så farmor ska komma och vara med Axel.

Söta Axel!

Igår var vi till mormor som fyllde 80 år. När vi kom dit sprang Axel in med skorna på och mamma sa till honom att han måste ta av den. Han fick hjälp med det, och sen sa mamma att skorna ska stå på skohyllan. Då tog han skorna och gick och ställde dem på rätt plats och sedan ställde han även iordning Jennies skor, som stog lite slarvigt på golvet!

Och sen när mamma skulle åka hem lite tidigare än vi, så skulle Axel gå och säga hejdå. Men då gick han och hämtade sina skor istället och sa "skoko" som han säger, och ville också gå.

Varje dag märker man vad stor han har blivit! Det kommer nya ord och han förstår mer och mer. Och nu kallar inte längre mig för "pappa" heller, som han gjorde förra veckan.

Helgen

I helgen har vi varit själva, jag och Axel. Eller inte ensamma alls egentligen, men iallafall utan Jens. Han har haft svensexa för Mikael, med övernattning.

Vi har varit i Birsta med Jennie, ätit hos mamma, sett film, Jennie sov över, bad i Matfors och lunch hos mamma. Tyvärr hade jag inte med mig kameran, men det hade
Jennie, så jag länkar till henne. Där kan man också se två filmsnuttar med Axel.

Axel klämde fingrarna i grinden i trappen igår, det såg otäckt ut, men verkar ha gått bra. Men det är första gången som han har gjort illa sig ganska ordentligt, mer än att slå huvudet i något, eller fått någon tjockläpp.

"A" som i Axel

Var bara tvungen att köpa den här tröjan!
Det fanns ett par superfina
långkalsonger också, men jag fick hejda mig...


Ååå Hej!

Igår och idag har vi varit ute och lekt så mycket vi har haft tid med. Det är så skönt att kunna vara ute, inne blir Axel så fort rastlös och hittar bara på en massa hyss.


Nya ord:

goshgo - varsågod

nomno - mormor

nining - tidning

dåda - sandlåda

nana - rutschkana

jen - igen eller Jens

läpple - äpple


Axel säger "Ååå Hej" när han åker rutschkana, gungar och går i trappor.