Jord, jord, jord...

I lördags morse hade vi laddat upp med spadar, skottkärra, krattor och hjälp, och väntade och väntade på bonden som skulle komma med ett stort lass jord. Vi väntade och väntade, och en bra bit in på dagen ringde han och sa att han inte kunde komma för han hade inte blivit av med ett lass ved som låg på flaket. Han skulle komma på söndag morgon istället, om han blivit av med veden.

På kvällen, när Jens åkt på jobbfest och Axel och jag myste framför Pippi, ringde bonden och frågade om han kunde komma om en kvart. Som tur var hade vi ju förberett för att han skulle kunna tippa av jorden, och det mesta hamnade i diket, så Axel och jag behövde inte börja skotta... Det räckte med att vi ställde ut en varningstriangel på vägen. Men hela söndagen gick åt. På förmiddagen skottade och krattade vi, hela familjen. Ganska mysigt med en stor jordhög att leka i tyckte Axel. Men han hjälpte även till med sin lilla skottkärra. På eftermiddagen kom värdefull hjälp, faster Nelly och Peter, och Robban högg i när Jens krafter började ta slut. Medan Axel och jag fick sällskap av Lucy och senare även Ludvig och Ida.

Nu har vi iallafall fyllt ut där vi skulle, och lite till, och kvar i diket ligger fortfarande några kubik jord, som vi inte riktigt vet var vi ska göra av. Nån kväll i veckan ska vi försöka så gräs, och sedan hoppas på att bonden hade rätt när han sa att allt växer så det knakar i hans jord.


Titta gärna på mina silversmycken.

Axels bokstav

Axel har lärt sig hur A ser ut, och att det är hans bokstav.

Vi fortsätter med målandet, eller den här veckan har det varit så mycket annat på kvällarna så vi har inte hunnit. Men tanken är att vi ska fortsätt lite till. Nu handlar det alltså om altanräcke, allt annat, utom bron som vi ska ge oss på nästa år, är klart. Räcket är faktiskt också klart, det låga vanliga. Kvar är ett högt plank, där ribborna ska sitta omlott, så många ribbor blir det...

Här är iallafall några bilder under arbetets gång, och en lite smygtitt på hur det kommer bli. Axel vill ju gärna hjälpa till, så förutom borrmaskinen som han hade sedan tidigare, har vi köpt hammare och tumstock till honom.
Titta gärna på mina silversmycken

 Mulle Meck

Förra veckan, när Jens och Axel fortfarande var lediga åkte de till Mulle Meck-museet i Hudiksvall tillsammans med faster Nelly, Peter och kusin Stella. Vi har inte läst om Mulle Meck innan, men det verkar finnas ganska många böcker och filmer om honom. De handlar om hur han bygger och mekar med maskiner och fordon. Och museet är kanske mer för lite ändre barn, men de hade roligt ändå.

Inga bilder

Jag hade tänkt att jag skulle lägga in några bilder igen. Känns som det var ett tag sedan. Därför har jag inte skrivit heller, för jag har tänkt "ikväll ska jag..." och så kommer det nåt annat. Så vi får se när bilderna kommer. Men vi har haft en bra helg, trots ösregnet i lördags. På förmiddagen var vi bara hemma och grejjade, och så var vi faktiskt ute i regnet en stund också. När Axel hade sovit åkte vi till Birsta och träffade farmor, farfar och Stella. Vi fikade och barnen fick varsin Elias-båt.

Igår blev det först en tur till lekparken med Aston och Emma, och sen på eftermiddagen kom mamma, Ingvar, Jennie och mormor och grillade med oss. Och igår vad det ju mycket finare väder, riktigt varmt och lite sommar igen.
Även igår fick Axel en liten present, av sin mormor, en liten bil från Cars, Blixten McQueen, så nu får vi se filmen också, så han känner igen den.

Imorse hade jag 5 grader hemma, så att det är höst på gång är det ingen tvekan om. Och idag börjar Axel på dagis igen efter sex lediga veckor. Det blir nog bra med rutiner och aktiviteter igen, och få leka med alla kompisarna. Det är sju barn som slutar på hans avdelning och börjar med de större barnen, och alltså kommer det flera nya, små till Axels. Men han träffar ju sina "gamla" kompisar varje dag ändå ute, och inne ibland.


Titta gärna på mina silversmycken.

Två och ett halvt

Idag firar vi Axel som nu är 2 1/2 år! Med risk för att låta som en gammal tant, tänk vad tiden går fort! Nyss var han en liten bebis, och nu en storkille. Just liten bebis är något som är intressant just nu. Axel pratar om vad han gjorde när han var liten "babis", vad han sjöng, att han låg i famnen osv. Det är ju lite olika, ibland är det skönt att fortfarande vara liten, för det är han ju faktiskt. Men samtidigt är det kul att få vara storkille också.

- Jag stor kille, jag stor snopp, som han brukar säga.


Titta gärna på mina silversmycken.

Fotobok

Jag hittade ett bra erbjudnade på en annan blogg. Erbjudandet kom från Fujidirekt. Genom att skriva ett inlägg på sin hemsida eller i sin blogg, på minst 100 ord, om deras fotoböcker får man själv en bok värd 344:- helt gratis!

Fotoboken får man själv utforma med bilder och text. Man laddar ner Fujis egna program och lägger enkelt in sina bilder, och sedan är det bara att prova sig fram tills man är nöjd med bokens utseende. Bilderna går att beskära, rotera och det finns massor av effekter och bakgrunder att använda sig av.

När boken är färdig att beställa laddar man antingen upp den direkt på hemsidan eller bränner ner filen och skickar med vanliga posten. Två veckor senare kommer boken hem och man får se det fina resultatet. En perfekt present eller en fin minnesbok från sommaren eller en särskild händelse.

Jag ska ta och gå igenom våra bilder från gotlandsresan och göra en fin fotobok till oss själva!

Klicka här för att komma direkt till erbjudandet!

Titta gärna på mina silversmycken.

Sovmorgon

Jag är så trött efter första arbetsdagen. Men jag tror inte att det beror på jobbet, utan snarare på den gångna helgen och att jag klev upp 5.20 imorse för första gången på 5 veckor.

Några som inte klev upp så tidigt är Axel och pappa. Tvärt om faktiskt, de sov längre än nånsin under de senaste 5 veckorna. De låg kvar i sängen till 8 fick jag höra. Varför händer det aldrig när jag är hemma?

Men sedan var inte Axel alls trött när det var dags att sova efter lunchen, så det var en riktig tröttis i soffan den sista timmen ikväll.

Vi läste "Tummen tittar på natten", en lite spännande bok om spöken och sånt. Axel pratar en del om spöken nu, så det passar bra. På baksidan av boken står vilka andra böcker i Tummen-serien som fanns när den boken kom. Bl.a finns en som heter "Tummens mamma slutar röka". Titeln andas lite 70-tal va? Troligen inget dagens barn kommer att få läsa iallafall.


Titta gärna på mina silversmycken.

Måndag...

Tillbaka på jobbet igen efter fem sköna semesterveckor. Känns sådär. Men ok. Tar väl några dagar att vänja sig.

Vi har haft en jättebra helg. I fredags var morfar och Ulrika hemma med Axel när Jens och jag var på Löran med Linda och Lars. Mycket gott och väldigt trevligt, som vanligt! Det höll på att bli katastrof när "vår" favoritförrätt inte fanns med på menyn. Men efter att ha frågat kunde de ordna den iallafall. Toppen! Och den var lika god som tidigare år.

På lördagen hade vi ny barnvakt, mormor och Ingvar kom och sov hos Axel medan vi var på 30-årsfest hos Ida. Vi åt gott och hade jätteroligt, och regnet som kom frammåt kvällen gjorde inget alls. I partytältet var det härlig stämning och alla aktiviteter och uppdrag utfördes med glada skratt (åt eller med...? Ja, ja...)

Att Axel också har haft det bra behöver jag väl inte berätta. Ompysslad hela helgen.


Titta gärna på mina silversmycken.

Fiskpinne

Imorse skulle Jens åka och fiska, och han höll på att packa väskan när Axel och jag åt frukost. Axel tittade på och efter Jens hade åkt konstaterade Axel att pappa hade med sig regnjacka, ryggsäck och fiskpinne.

Och varför heter det inte så? Det är ju ganska logiskt. Men nu har Axel lärt sig att det heter fiskespö.

Sista rycket

Min sista semestervecka, och vi fortsätter med målningen. Vilket utdraget projekt det blev det här. Tur att vi inte visste det när vi började (i maj...) Men det blir fint. Och förrådet är nu helt klart. Axel vill också måla, men får inte hjälpa till så mycket som han skulle vilja. Och jag tror att han börjar längta efter dagis och kompisarna och lite vardagsrutiner igen. En vecka till kvar för honom och Jens med ledighet.
 
I slutet av den här veckan ska Axel ha barnvakt, först morfar på fredagen när vi ska på vårt årliga besök till Löran med Linda och Lars. Och sedan mormor på lördagen när vi ska på 30-årsfest hos Ida.

★ Titta gärna på mina silvermycken ★

Paus

Vilken värme vi har! Axel har plaskat i sin badbåt hela förmiddagen. Men nu är det sovdags, och sedan vi bytte till hans nya säng så måste man sitta uppe tills han somnat. Så det blir en liten paus även för mig. Ganska skönt. Men snart väntar lite målning, tvätt, disk och lunch. Det är mycket som ska hinnas med under den tid Axel sover.

Igår var vi och tog ett kvällsdopp i Dyket vid 19.30-tiden. Jag och Axel badade. Mitt första bad i år, och kanske det enda. Det brukar inte bli så många för mig. Men det var skönt. Kanske åker vi ikväll också. Det är skönare att vara där när de flesta andra har åkt hem.

Nej, nu sover han nog, och jag kan gå ner och sätta igång med allt.

Sängen

Två nätter i Axels nya säng. Första kvällen blev det fyra vändor upp tror jag, och två vakna timmar mitt i natten. Andra natten blev bättre, bara två vändor upp och sedan sov han till 4.30 tror jag innan jag fick gå tillbaka med honom igen. Hittills ikväll har han varit upp tre gånger. Men nu har det varit lugnt i säkert tio minuter så kanske... Han gillar sängen väldigt mycket och är nog lite stolt över att det är en storbarnsäng, och att bebissängen är borta.

Idag har det varit strålande sol och jättevarmt. Vi åkte till pappa och var på stranden på förmiddagen och åt goda mackor. På eftermiddagen har faster Nelly varit med Axel och Jens och jag har pysslat hemma. Det återstår ju fortfarande en hel del målning och annat.

Jag skulle behöva jobba lite med smycken, men eftersom Jens är borta ikväll och Axel inte sover så bra så kan jag inte börja med något. Det går liksom inte att avbyta mitt i och natta om ett barn, då är det kört med leran sen. Men snart börjar Ernst på tv´n och det hoppas jag få se i lugn och ro, kanske med en kopp te och en chokladbit.


Titta gärna på mina silversmycken.

Semester!


Medeltidsveckan

Dagen innan vi åkte hem från Gotland började den årliga Medeltidsveckan. Vi tittade på invigningen och gick en sväng på marknaden, sedan var vi nöjda. Och det var nog skönt att det inte var medeltidsfirande hela tiden vi var där. Det var tillräckligt med folk i Visby ändå. Men det var roligt att se alla dräkter.


Axel konstaterar

- Jag liten, jag äter brösttårta.
- Nu jag stor, jag äter ägg, flingor o fil.

Detta konstaterade Axel högt i kön på Ica i Visby.

Och nu är han en storkille. Ikväll har vi bytt spjälsängen mot en "storbarnssäng". Hittills har han klivit upp en gång.

Två gånger...