Just ja...

Igår i bilen sa Axel plötsligt:

- Mamma, du ser ut som ett tåg!

Eh... ok, vad kul... hur då menar du?

Oklart.


Julen 2009


Väntar på tomtenGott nytt år!


Nu är glada julen slut...

Pippihus, lego, duplo, kläder, Blixten, gitarr, polishelikopter, hemstickade strumpor, finaste pusselpallen, spel, pärlplattor, mini-kånken, filmer, brandbil, magsjuka. God jul!

Firande tre dagar i rad sätter sina spår. Vi har haft det toppen, med god mat, efterlängtad tomte, fin gran, lek i snön, mycket uppskattade klappar, och slutligen lite magsjuka. Inte så kul igårkväll när vi var tvungna att åka hem från farmor och farfar utan julmat och klappar. Det var en ynkligt Axel som fick bäras ut i bilen, invirad i badlakan. Väl hemma satt han uppe och tittade på hela Blixten-filmen. Och idag är allt som vanligt igen.

Tack för alla fina klappar, även vi stora är mycket nöjda!

God jul!


Snö...

Vi får nog en vit jul i år. Trevligt! Men nu kan det sluta. Aldrig är man nöjd... Först inget, sen inget, sen allt och lite till. Jens var ute och skottade imorse, så hela familjen blev lite sena. Axel ville också ut och skotta. Det ska vi komma ihåg, till om 10-15 år. Men fint är det, och juligt.

I eftermiddag ska vi ta in och klä granen. Och göra lite julgodis. Sedan är vi nog klara. Lite städning kvar bara. Igår gjorde vi köttbullar och slog in sista julklapparna. Pyntade lite till. Och skottade.


Pepparkakshuset


Familjemiddag

Vi åt middag hos Svenssons igår (Järn var inte hemma). Det var ett tag sedan vi hade nån familjemiddag nu, lite sjukdomar och annat har kommit ivägen. Köttbullar och fruksallad och julkalender blev det. Och lek såklart. Kul!

Imorse var det dags för första influensasprutan för Axel. Han hade laddat ordenligt och tyckte att det hela var rätt kul och spännande. Först Emla-plåster hemma, sen leka lite i väntrummet innan det var hans tur, sprutan gick jättebra, och ett nytt litet plåster som han skulle visa för alla barnen på dagis, och slutligen fick han välja bokmärke. Blev inte helt oväntat det med en helikopter på. Emla är bra! Och Axel så duktig!

Efter jobbet idag ska jag äta julbord, och Axel blir hämtad av Jens på dagis. Det är det bästa han vet, nästan. Sedan åker de och äter med farmor och farfar. Det blir nog en bra kväll för alla.


Bild lånad av Ida, på colgate-axel

 

 


Sötaste tomten!

Imorse var det luciafirande på Axels förskola, och som tur var är han ju frisk från vattkopporna. Det var jättemysigt med ljus och marsaller, både ut och inne. Och medan vi väntade på att barnen skulle sjunga på den första avdelningen fick vi glögg och pepparkakor.

Axel var först in i "tåget", och hamnade längst bort, längst bak till att börja med. Men han var nog inte nöjd med det utan kom och ville först sitta med oss. Men efter lite övertalning gick han och satte sig längst fram med bästisen Jocke. Och jag hörde att Axel sa åt Jocke att sjunga.

Som sig bör i ett luciatåg var det lite tumult, en tomte på ostadiga ben ville krama en söt lucia, men blev lite för ivrig och stackars lucian fick sin krona om halsen och blev helt förtvivlad.Efter sångerna fick vi fika, och Axel ville som vanligt sitta i dockvrån. 


En sockerbagare

Igår bakade vi pepparkakor, Axel, jag, mamma och Jennie. Axel kavlade lite och åt ganska mycket. "Jag måste bara smaka lite..." Och så sjöng vi, om pepparkaksgubbarna mest. Och efter maten blev det fika.

Den lilla tomten fortsätter att komma med små paket varje dag. Axel verkar inte tänka på det förrän vi frågar om han sett om tomten varit där än. Då blir det fart upp för att titta!

Nu när Axel har vattkoppor, och ganska mycket just runt blöjområdet, så får han vara utan blöja hemma. Han tycker ju om att gå runt i bara kalsonger, och det går ganska bra, flera gånger säger han till att han måste på toa. Och han är mycket stolt över sin nya lilla toalettsits. Det blir nån olycka ibland, men det gör ju inget, vi har fler kalsonger.


Köp och ge bort ett
presentkort på smycken!


Prickig men pigg

Så kan man beskriva Axels tillstånd. Vattkoppor alltså. Men han är inte särskilt påverkad. Det verkar klia lite, men annars är det samma fart som vanligt. Skönt det, men lite vila skulle kanske inte skada.

Vi har haft en bra helg trots kopporna. Jens och jag var i Stockholm från fredag till lördag och shoppade och tog det lugnt. Axel var hos farmor och farfar och blev bortskämd. Idag tog vi en sväng till Norras bergets julmarknad. Vi tänkte att ute borde han väl inte smitta ner någon, och hoppas på det bästa.

Nu blir vi väl hemma den här veckan tänker jag. På tisdag är det avslutning på familjegympan som vi missar, men det är ju en termin till. Vi har även tid för Axels vaccinering på tisdag, så det måste jag ringa och kolla upp. Sen hoppas vi att kopporna har torkat till nästa måndag, för då är det lucia på dagis, det vore synd att missa det.

Men vi tar en dag i taget. Att sysselsätta en pigg Axel hemma i några dagar blir en utmaning, speciellt eftersom vi inte kan varken träffa folk eller åka till nån affär. Vi får baka, bada, diska, mysa, ta promenader om vädret tillåter... Det blir nog bra!


Tomten och älgen

Hemma hos oss har inte tomten någon ren, han har en älg, från Ikea. På den far han fram med sin säck, och ofta med reflexer på hornen.

(Detta är inte årets julkort)

 

Tomtejackan har jag sytt!

 


Fullt upp

Ojoj, fullt upp hemma, fullt upp på jobbet, ingen tid att blogga...

Tomten har kommit, den lilla tomten som kommer med små paket varje dag nu. Igår ringde Axel till honom från dagis innan vi gick hem.

- Hej, är det tomten?

- Jaha

- Är du i mitt hus nu?

- Jaha

- Har du knytit ett paket?

- Jaha. Hejdå!