Man blir trött av feber...Men igår var febern borta och idag är Axel på dagis igen.
 
Titta gärna på mina silversmycken.

Fredagsmys...

Fredagseftermiddagen blev inte som vi hade hoppas. Vi gick i affärer, shoppade lite och när vi bara skulle betala i sista affären innan vi skulle gå mot stället där vi tänkt äta, så kräktes Axel. Inne på Stadium alltså, i vagnen, på sig. Inte minsta stänk på govet. Men en pöl i vagnen. Efter ett halv paket våtservetter och ett ombyte gick vi istället mot bilen. Jens med en stinkande vagn och jag med en liten hösäck i famnen.

Vi tänkte nog magsjuka direkt. Men kom sedan på att det kanske kunde bero på värmen. Och när vi kom hem visade det sig att Axel hade feber, och det har han haft sedan dess. Lite piggare idag, men inte helt frisk.

Så efter en ganska jobbig helg, med sjuk Axel natt som dag, denna värme och lite målning på det, så skulle det vara skönt med lite ledighet. Men, men. Måndag imorgon. Axel och Jens får stanna hemma, se på Saltkråkan och kanske gunga lite.

Fast lite mysigt har vi såklart haft ändå.


Suttit i skuggan


Tittat på flygplan


Och på Saltkråkan
Fredagsmys

Vi har inget som vi kallar fredagsmys, men jag har förstått att det är stort bland barnfamiljer. Vi har alltid försökt hålla våra rutiner, vardag som helg, för det har funkat bäst för Axel. Så att stanna uppe längre för att det är helg har inte känts som något för honom än.

Men idag blir det fredagsmys, eller familjemys, eller sommarmys... Efter jobb och förskola åker vi till stan och shoppar lite, äter lite och kanske blir det glass på torget till efterrätt innan vi åker hem igen. Det ska bli mysigt! Och skönt att göra något som hör sommaren till som inte har med målning att göra...

Angående målningen så har jag varit inne i olika stadier. Innan, när jag såg fram emot det med nån slags skräck över hur jobbigt och slitigt det skulle bli. Efter några veckor, när jag inte tyckte att det var så farligt, det gick ganska fort och var roligt att se nån slags förändring. Och nu, mot slutet, fast det är en hel del kvar, tar det aldrig slut?! Jag vill börja göra fint ute, vara klar med grovjobbet, lägga på en fin duk, måla de nya stolarna, klippa buskar, göra fint och ta det lugnt utan dåligt samvete...

Men det är fortfarande roligt att se förändringarna. Igår blev nya räcket till balkongen nästan klart, och det blev jättefint! Det är roligt när idéerna visar sig vara bra även i praktiken.

Jag hade tänkt lägga ut en före och en efterbild, och det tänker jag fortfarande. Kanske i slutet av sommaren, om vi blir klara nån gång...
 

Titta gärna på mina silversmycken.
 

Räkna med barnen i Bullerbyn

Igår räknade Axel, eller han sa räkneorden. Till tolv gick det bra, sedan blev det lite rörigt, men han fortsatte. Plötsligt kunde jag höra "tjugonånting", och igen och igen. Och lite senare "femtinånting", och slutligen "nittinio, hundra".

Oj, tänkte jag.

Senare kom jag på var han lärt sig det. Från Bullerbyn såklart. När Lasse ska ropa om han ser Näcken eller inte. Då står de andra barnen och räknar. De ska räkna till hundra, och har inte Lasse ropat då ska de komma efter, för då sitter Näcken där.

Och naturligtvis visar de inte hela tiden när barnen står och räknar högt i skogen, utan hoppar lite frammåt, och plötsligt är de på nittionio och hundra.


Titta gärna på mina silversmycken.

Stickor och sommarknän

Nu är det sommar, solen är här, det är skönt ute, men lite regn ibland. Axel har inte bara skrapat händerna utan även knät idag. Och fått en stor sticka i handen. Sommar!

Efter middagen idag utbrast Axel:

- Mamma har stora öron!

- Tycker du, frågade jag.

- Jahaa, sa han och skrattade.

Vill bara nämna att jag inte har stora öron...

Och i bilen på väg hem från affären kom vi in på vem som är moster Jennies mamma. Jag förklarade att det är Axels mormor Lena som är Jennies mamma.

- Nej, sa Axel

- Jo, det är din mormor Lena som är Jennies mamma. Och mormor Lena är min mamma också.

- Nej, sa han igen

- Joo, sa jag

- Nähää, sa han och skrattade.

Det är något han har börjat med nu, att liksom skrattade säga jahahaa, eller nähähää, och se lurig ut. Han har även börjat säga "jaha" när man säger något. Det är roligt med alla uttryck!

 
Titta gärna på mina silversmycken.
 

Små grodorna

Vi har haft en skön midsommarhelg, med helt ok väder. Lite för kallt på själva midsommarafton om man ska vara gnällig, men lite sol och inget regn är ändå huvudsaken. Och idag har det ju varit precis som det ska vara i juni, äntligen!

Vi gick till hembygdsgården och dansade och fikade tillsammans med Theo, Ella och Stella. Jätteroligt tyckte Axel, både med dans och med allt folk. Och så träffade vi Monika från Axels dagis, och hennes 9-åriga dotter Alice, som Axel tycker så mycket om. När vi vuxna inte längre orkade jaga barnen bland allt folk gick vi hemmåt och åkte hem till Theo där vi skulle äta och leka. Eftersom de har så fin inglasad veranda kunde vi sitta ute och äta, även om vi fick ha jacka på.

Theo och Ella är ungefär ett år yngre än Axel, och är väl som Axel var. Så deras päron åt i skift och turades om att vara med barn som inte ville äta. Och jag tycker att det är så skönt med Axel att han vuxit ifrån det! Även om det fortfarande inte är några långa middagar som gäller.

Resten av helgen har vi lekt med Stella, hälsat på gammelmormor, haft besök, fortsatt med målandet och så har jag hunnit med att jobba lite med mina smycken. Nu ny vecka och nedräkning till semestern.

Titta gärna på mina silversmycken.
 


Glad midsommar!
Titta gärna på mina silversmycken.

Grattis

Axel har namnsdag idag, och det ska vi fira med glass till efterrätt. Och pappa har lovat honom att de ska sparka fotboll idag.

Han fick några presenter i helgen, lotter, tröja, pyjamas och bok. 100.- blev det på lotterna, ingen storvinst, men vi ska nog hitta på något bra med pengarna ändå.

Här hemma har det stått stilla på målerifronten ett tag nu, pga både väder och andra orsaker. Men vi ska ta nya tag så fort som möjligt igen.

Titta gärna på mina silversmycken.

"Kommer blott"

Här om dan när Axel och jag kom hem och gick upp för trappen från bilen till huset så började han räkna trappstegen. Han räknade varje trappsteg som vi gick på, och helt rätt från 1 till 12. Jag blev ganska förvånad. Han kan ju räkneorden, men de brukar inte komma i rätt följd, och speciellt inte när han räknar något speciellt. Nu kanske det mest var att han kunde säga dem i rätt ordning, inte just att han räknade. Men ändå.

Igår på väg till bilen efter dagis sprang Axel, och ramlade, och skrapade upp handflatan. Han blev ju såklart ledsen, men vi hade våtservetter och plåster i bilen, och sen blev det bra. Senare under kvällen berättade han om det för mormor och pappa och morfar.

- Springer fort dagis.

- Ramla handen.

- Kommer blott. (blod)
 

Titta gärna på mina silversmycken.
 

Kisseriet

Axel har varit ganska ointresserad av att prova på att kissa på potta. Vi köpte en potta i vintras, efter att han tagit en kattmatskål och satt sig på. Och då hände det några gånger att han ville sitta på pottan. Fortfarande kan han göra det vid enstaka tillfällen om man frågar, men oftast vill han inte alls.

Men nu, flera gånger den senaste veckan, har han sagt att han vill kissa på toaletten, och när jag satt honom där så kommer det kiss. Och det verkar som att han hinner säga till lite innan det kommer. Men alla gångerna har nog varit när han har gått omkring utan blöja. Men ett litet steg iallafall.

Titta gärna på mina silversmycken.
 

 

Huset


FöreFrån ljusblått till ganska mörk gråInte lätt att hitta någon plats att leka
Och arbetet fortsätter...
 
Titta gärna på mina silversmycken.
 

Nya bilder

Nya bilder på Axel!

Titta gärna på mina silversmycken.

Silversmycken

Jag har ju börjat göra silversmycken. Nu finns en egen blogg där jag visar dem.
Titta gärna!

Axels hand

Så här blev den, och jag är jättenöjd.
Det är alltså resultatet av
vårt pyssel i början av året.

 

Bilder

Det var väldigt länge sedan det var bilder nu märker jag. Det måste jag ju ändra på. Kanske ikväll!

Igår hade Kraxel ramlat ner från ett tåg ute och skrapat ansiktet på ett mycket konstigt sätt. Lite i pannan, lite på näsan, lite på läggen, lite sprucken läpp och lite på hakan. Som ett streck över hela ansiktet. Han hade blivit ledsen såklart, men sedan velat upp på tåget igen, så det var nog inte så farligt.

När vi kom hem och fått i oss lite mat åkte jag in till stan igen. Det var Vårruset, och vi var en grupp som skulle vara med. Det var trevligt, men lite kallt frammåt kvällen. Och kanske var det inte så smart att vara med, även om jag inte sprang. Jag har haft ont i halsen ett par dagar och igår började jag bli kraxig. Idag kan jag inte prata alls. Inte ens ett pip.

Det blir nog lite besvärligt hemma sedan. Inte lätt för Axel att förstå varför jag inte pratar. Och svårt att hänga med ialla svängar med honom utan att kunna hojta till ibland.


Cliffhanger

I helgen har det varit högsommarvärme! Jätteskönt, men inte det bästa när man ska måla. Färgen hinner nästan torka innan den kommer upp på väggen. Tur det finns flera väggar på ett hus. Och lite annat att hinna med också.

Axel och jag var till trädgårdshandeln och köpte lite plant till mormor och farmor på morsdag. Och så har vi haft kalas för moster Jennie som fyllde år.

Förra veckan gjorde jag en tatuering som jag funderat på länge. Det blev bra! Nu har den nästan läkt klart, och jag ska se till att få en bild som jag kan visa. Axel tyckte om den direkt och frågade om han fick pussa på den, men jag sa att han får vänta några dagar till den läkt.

Jag har dessutom gjort klart mitt första smycke, och gett till Jennie i present. Det är också fotat, och ska visas såklart!

När återstår att se... Det är så mycket som ska hinnas med. Igår stog vi ute till kl.22 och målade.