Uppmärksam

Ibland blir jag så förvånad över Axels minne! Han kommer ihåg saker som jag knappt trodde att han uppmärksammade. Och han kan berätta om händelser långt tillbaka, små och stora. Han har också blivit bättre på att berätta med fler ord, fortfarande är det lite svårt med frågor. Men ställer man dem på rätt sätt, och är säker på att man har hans fulla uppmärksamhet så går det bättre.

Igår var mormor och Ingvar hos oss efter jobbet, så vi skulle kunna jobba med huset. De hade dessutom med sig middagsmaten, jätteskönt! Tyvärr var det ju storm ute, så vi fick nöja oss med att skrapa på förrådet, men det ska ju också göras.

I helgen ska vi bli helt klara med gaveln, för på måndag ska byggställningen tillbaka, och vi får hit en ny till framsidan. Men det ska nog gå bra, och vädret verkar ju bli toppen, bara det inte blåser så mycket. Och så ska vi fira moster Jennies födelsedag på söndag.

 

Långledigt

Söndag idag, men inget jobb imorgon. Vilken lyx! Och vi har ju faktiskt varit lediga väldigt många dagar nu, Axel och jag. Hemma från dagis med ögoninflammation måndag, tisdag och onsdag. (fast jag jobbade ju på tisdagen) Röd dag på torsdagen, ledig klämdag på fredagen, vanlig helg igår och idag, och imorgon stängt på Axels förskola pga planeringsdag för personalen.

Vi har haft det bra och har hunnit med väldigt mycket. På torsdagen fick vi hjälp med målningen av farfar, farbror Mikael och Robban, och Axel hade Stella här på förmiddagen och Jennie på eftermiddagen. Toppendag. På fredagen åkte vi till stan med Ida och Ludvig och köpte skor till barnen, och åt lunch på café. Efter sovningen åkte vi och hälsade på Theo och lekte. Igår fick vi hjälp igen av Mikael. Axel och jag åkte tillsammans med Jennie till gammelmormor Britt och fikade, och sedan åt vi middag hos farmor och farfar. Idag har vi fått hjälp av pappa och Jennie har varit med Axel, och på kvällskvisten kom Robban hit och målade.

Vi har kommit ganska långt nu faktiskt, jätteskönt känns det. Vi har så gott som målat klart på baksidan. Gaveln är täckmålad en av två gånger och framsidan är grundmålad. Vi har kvar en liten vägg ovanför altan, och vindskivor, och knutbrädor. Och så allt vitt på bron, och altan förstås... och förrådet, och garaget...

 


Spotta

Idag när Axel åt sin lunch, och jag satt med, så tyckte jag att det gick lite väl långsamt. Så för att få honom mer intresserad av maten gjorde jag som jag lärt mig att man kan göra för att få honom att äta eller dricka lite mer. Jag frågade om jag fick smaka på hans mat. Och vanligtvis brukar han direkt svara nej, och istället ta en tugga själv. Men idag sa han att jag fick smaka, så jag gjorde det. Direkt ångrade han sig, och ville inte alls att jag skulle äta av hans spagetti med köttfärssås.

- Nej mamma, inte smaka Axels mat!

- Men jag smakade så lite, det finns jättemycket kvar till dig, svarade jag.

- Mamma, spotta ut!

- Nej, jag har inget kvar i munnen, sa jag och visade honom min tunga.

Han räckte fram lilla handen och satte den under min haka.

- Mamma, spotta ut i Axels hand!

Och han var så bestämd att jag inte kunde låta bli att skratta.

 

Mullebyn

Nej, det handlar inte om nån Skogsmulle, utan en till i raden av Astrid Lindgren-favoriter hemma hos oss. Vi har gått från Pippi och Emil till Barnen i Bullerbyn. Igår under vår sjukdag hemma gick den många varv i dvd´n.  "Mer Mullebyn!" Men vi är glada att han tycker om Astrid Lindgren-filmerna, för det gör vi också. De har ett behagligt tempo, fina miljöer, mycket sång och man kan helt enkelt se dem ganska många gånger utan att ledsna.

Axel är pigg som vanligt, trots att han är varig i ögonen och förkyld. Men igår vaknade han och ville inte somna om mer när klockan var 4.50. Då var jag tacksam för Bullerbyn, vi kunde sitta och ligga i soffan och mysa ganska länge.

Idag är Axel hemma med pappa. De ska åka och köpa lite mer saker som behövs till målningen, fler penslar och skrapor t.ex. Igår kväll fick vi hem byggställningen till gaveln, så nu är det bara att ligga i, för om två veckor ska den lämnas tillbaka.

Roligt och inte så roligt

Axel har haft en jättebra helg! Ompysslad och i centrum hela tiden. Först farmor och farfar en stund i fredags. Sedan besöket på Drakborgen med Nelly och Peter i går, och idag med Jennie och ett besök hos morfar.

Drakborgen verkade han gilla. När han kom hem berättade han att han ätit glass, åkt orange motorcykel, hoppat i hoppborg, kört bil och åkt kana. Vi får kanske ta ett till besök senare, så även vi får se hur det är.

Mindre roligt är att ha verkar ha fått ögoninflammation. Båda ögonen varar, och så är han ju väldigt snorig. Vi stannar iallafall hemma imorgon, så han inte smittar någon på dagis.

 

Emil

Visst skulle väl den här passa bra till Axel?!
Om nån känner sig manad menar jag... Han har ju namnsdag om en dryg månad.Finns på Lindex


 


Jobba, jobba...

Fredag, och snart helg. Skönt! Vi kör igång med aktiviteter direkt efter arbetsdagens slut. Först ska jag på utvecklingssamtal på förskolan, sedan har Jens fotbollsmatcher hela kvällen och jag ska på Salem al Fakir med Ida. En alldeles egen kväll på konsert blir riktigt lyxigt! Farmor och farfar kommer och är med Axel.

Imorgon står det målning och skrapning på schemat. Dessutom ska Axel åka med faster Nelly och Peter till Drakborgen. Och Jens fortsätter med fler fotbollsmatcher. Medan de är borta fortsätter väl jag med målandet.

På söndagen kommer moster Jennie och är med Axel så vi kan jobba med huset båda två. Och sedan är det dags för en ny arbetsvecka. Men det blir en kortvecka, tre dagar för mig och Axel. Superskönt!

Det ska bli intressant med utvecklingssamtal. Det har ju hänt en del sedan sist, för 6 månader sedan.

Mysfika 
 

Silver

I helgen har vi jobbat på huset, en vägg är nu grundmålad. Jens är borta mycket nu i veckan, så täckmålning blir nog inte förrän nästa helg. Vi ska boka en byggställning idag, som nog kommer på fredag, därefter kan vi börja med gaveln.

Dessutom har jag gjort mina första silversmycken. Det blev rätt bra, men tar nog ett tag innan jag får in rätta knixen. Väntar fortfarande på en del verktyg också.

Axel pratar på ett annat sätt nu. Mer egna uttryck, han säger mer vad han vill och är inte så begränsad av enstaka ord. Igår ropade han:

- Mamma, kom e hjälp e glasögon.


Och ibland säger han:

- Mamma, vet du sak?

Men det är nog bara en rolig grej han kommit på att han kan säga, för när jag undrar vad det är för sak han menar, säger han bara:

- E liten sak.

 
I veckan ska jag på samtal på förskolan.

 

Hasse...

Axel har fått en ny kompis, vår granne Hasse. Vi har träffat Hasse ganska ofta den sista tiden. Han har varit ute samtidigt som vi, och städat i garaget och nu målar han huset. Hasse och hans familj har något som vi inte har. Han har två skotrar och två mopeder. Och Axel fick provsitta en moped förra helgen. Med skräckblandad förtjusning lät han sig lyftas av självaste Hasse, upp på den stora mopeden.

Igår när Jens kom hem var vi på övervåningen, och Axel hörde som vanligt att ytterdörren öppnades. I vanliga fall brukar han utbrista: - Pappa! Men igår sa han istället: - Hasse?

Nu behöver nog inte pappa känna sig hotad på något vis, jag tror att anledningen till detta är att Hasse kom in till oss här om dagen och satt i vårt kök en stund och pratade om målningen. Men jag tyckte att det lät så roligt...

Angående målningen av huset så är vi lite avundsjuka på Hasse. Han är hemma på dagarna, och har därför hunnit mycket längre än vi, trots att han började senare. Men vi kämpar på, och till helgen ska vi åka och köpa färg.

VårHärliga vår!Tack!Tack!

 

Axels tur!

Så, nu är det färdigfirat, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Fullt upp men jättetrevligt. God mat, fika, blommor, jättebra presenter och perfekt väder! Axel trivs alldeles utmärkt med alla besök, att ha så många som vill leka med honom är toppen. Både stora och små fick spela fotboll, åka kana, gräva i sandlådan och busa.

Vi har hunnit lite annat också, skrapat mer på huset, promenerat, köpt cykelhjälm, grävt i trädgården och sett film.

Igår åkte vi till Birsta för att uträtta några ärenden, efter tre olika affärer sa vi till Axel att vi skulle åka hem, bara stanna på en mataffär först.


- Jag ska gå in och handla lite mat, så får du och pappa vänta i bilen.

- Axel med?

- Nej, jag går in så får du vänta här med pappa.

- Nu Axels tur.

- Är det din tur nu?

- Ja, nu Axels tur. Mamma, pappa stora bilen.

- Ska pappa och jag sitta kvar i bilen?

- Ja, nu min tur!


Sötnos!