Stolt

Igår kväll var Axel utan blöja och kalsonger, och hade bara byxorna på sig. Farfar var på besök och Axel gick fram till honom, drog ner sina byxor och sa stolt:

- Kolla här då, farfar!


Sista chansen i
utlottningen! Dragning imorgon.


Fotografering

Igår fick vi se resultatet av fotograferingen på dagis. Axel var söt såklart. Och gruppbilden såg ut som man kan förvänta sig... En rödgråten, en suris, en lite lätt fasthållen av fröken... Precis som det ska vara alltså. Nästa år går ju Axel på syskonavdelningen, och då kanske man kan förvänta sig att det är lite bättre ordning, eller inte...

Igår var vi på middag hos familjen Jensen, jättekul och intensivt. Förmodligen var det två små pojkar som somnade gott när det var dags. Axel gjorde iallafall det. Och idag ska vi äta hos mamma, det är skönt att slippa laga mat ibland!

Idag ska Jens hämta Axel på dagis. Bättre kan det inte blir, både hämtad av pappa, och med lilla bilen. Axels favoriter just nu.


Kom ihåg
utlottningen. Sista veckan nu!Hemlis

På väg hem från dagis, eller senare på kvällen brukar vi fråga Axel om dagen på dagis, om han har haft det bra, om han lekt mycket och vad han fått för mat. Från början kunde man få vilket svar som helst, och inte veta om det var så eller inte. Lite senare kunde man se hur han funderade och sedan berättade, och då stämde det. Nu får man ett nytt svar. "Jag vill inte berätta det". Varje dag. Men det är bara att respektera.

Kom ihåg
utlottningen.


Svans

Igår var det familjegympa igen, Jennie följde med, och det var lite annat upplägg än tidigare. Nya stationer och en ny lek i slutet, svansleken. Den kommer nog alla ihåg från gympan i skolan. Man fäster ett gympaband bak i byxorna, och sedan ska man jaga varandra och ta de andras band. Axel hängde inte riktigt med, han sprang lite planlöst, men lyckades under den första omgången behålla sin svans nästan ända till slutet. Sen kom en tjej och tog hans svans! Hans svans! Han blev helt förtvivlad, och jag var tvungen att blanda mig i och berätta att man får en ny svans om man blir av med sin, det vara bara att hämta en ny. Men han ville ha sin svans! Dags för en ny omgång, och allt var bra igen, han fick tillbaka sin svans. Men nu gick det inte lång stund förrän Axel blev omkullsprungen, inte helt oväntat med en gympasal fulll av 2-4-åringar... Och när han låg där kom ett annat barn och tog hans svans igen. Förnedringen var total! Det var inte Axels favoritlek om man säger så. Men så när det var dags att säga hejdå var det en uppmärksam fröken som nog tyckte att Axel behövde lite uppmuntran, så han fick välja vilken djur alla barnen skulle gå ut som. "Nu är gympatimmen slut, och alla barnen ska gå ut, som katter!"


Kom ihåg
utlottningen.

Långa armar

Axel efter ett besök på postterminalen:

När jag blir stor, och får långa armar, ska jag köra truck.


Dåliga vanor...

Så här kan vi inte fortsätta, även om det är mysigt och trevligt på alla sätt och vis. Även denna veckan blev det ett restaurangbesök i stan. Tredje veckan i rad, för mig, andra gången på tre veckor för Jens och Axel. Det är vi inte vana vid. Och kan nog inte fortsätta med heller. Men vi gillar det. Speciellt Axel. Han fick pizza igen, och lyste som en sol när vi frågade om han ville ha det. Han fick också några nya mössor, och strumpor med Blixten på.

Kom ihåg
utlottningen.

Storkille

Igår skrev Axel sitt första A. "En pinne upp, en pinne ner och en pinne på mitten". Det blev nog snarare tre, fyra pinnar på mitten. Men det är ett A. Det är väldigt mycket bokstäver nu. På bragokexet, på mjölkpaketet, tidningar. Spännande!

På morgonen åkte vi iväg och handlade lite, mat och lite annat smått och gott. Bland annat köpte vi nya pallar. Vi har bytt Axels lite högre pall på toaletten till en vanlig badrumspall nu, och så har han fått en egen krok så han når handduken. Nu ska vi bara skaffa en krok till hallen, så han kan hänga upp sin jacka själv också.

På kvällen hade vi mys med fuktsallad, som Axel hjälpte till att göra iordning. Han delade kiwi och äpple och la i skålen, jätteduktig! Mest spännande var det med passionsfrukten som han hade pratat om hela dagen. Men mest att se hur den såg ut i, inte så intressant att smaka.

Och så har vi plockat fram vinteroverallen och provat. Han kan ha samma som i våras fortfarande, och sedan har vi en i nästa storlek också. Och nya vinterstövlar köpte vi förra veckan. Bara varma mössor kvar att hitta, sedan är vi redo för vintern. Men snön och den riktiga kylan får gärna vänta nån månad eller så.


Kom ihåg
utlottningen.

Kräftor

Idag har det varit en härlig höstdag. Jättefint väder, och vi har varit ute flera gånger, och hunnit med två promenader hittills. Vi har också städat, tvättat och handlat, och haft besök av en gammal kompis jag inte träffat på massor av år! Och nu väntar spontanmiddag med familjen Svensson/Järn. Det blir pajer och kräftor, äntligen! Jag är inte så mycket för kräftor, tycker mest att det är bökigt och kladdigt. Men en gång varje höst vill jag äta iallafall.

Kom ihåg
utlottningen.

Kortfeber

I tisdags hämtade jag Axel som vanligt på dagis, och vi åkte hem och lagade mat ganska omgående eftersom vi skulle på barngympan. Men när vi skulle äta, favoritmaten potatisbullar och bacon, satt Axel bara och petade, och sa ganska snabbt att han ville gå och tvätta händerna. Då kände jag att han var varm, och mycket riktigt hade han lite feber. Det var inte det lättaste att förklara för honom att vi plötsligt inte skulle på nån gympa. Men sedan satt han hela resten av kvällen i soffan under filten och tittade på film. Vi stannade hemma igår, men då var han utan feber, och lika pigg som vanligt. Så idag blev det dagis igen.

Ikväll ska jag träffa några vänner och äta ute. Det ska bli roligt! Torsdagslyx den här veckan också. Jens och Axel ska äta middag hos farmor och farfar.


Kom ihåg
utlottningen.

Rosa utlottning

Eftersom det under oktober är mycket som är rosa, och bröstcancer uppmärksammas extra mycket, har jag nu i min smyckeblogg en utlottning av ett rosa armband till förmån för cancerfonden.

Torsdagsmys

Igår efter dagis och jobb åkte vi in till stan. Jag skulle titta efter stövlar till mig själv. Och Jens hämta ut nåt spel. Axel ville titta på en sopbil. Sedan blev det mysigt restaurangbesök, Playa Primo, jättegod bondsallad till mig, pastasallad till Jens och Axel ville ha pizza. Som sagt var det väldigt gott, och lyxigt en vanlig torsdag. På väg från restaurangen gick vi förbi busstationen, ett litet äventyr för en 2-åring, och sedan balansgång på en stenmur den sista biten. Men i bilen blev han plötsligt väldigt trött, och ville hem och mysa i soffan med sin katt, till Saltkråkan. Och så blev det. Man måste passa på att mysa när tillfälle ges, så vi låg bredvid varandra i soffan under en filt, min lilla skrutt och jag.

Halsband

 

Det är klart att även Axel måste få ett eget halsband.

En liten rund berlock med stansad stjärna blev det. Till min stjärna.

 

 

Titta gärna på mina silversmycken.