Stor

Jag pratade med Axel nyss i telefonen, och slogs av hur stor han låter. Man kan föra ett riktigt samtal, och han frågar och berättar. Och om tre veckor fyller han ju år, så han är ju ganska stor, men ändå liten fortfarande. Sötis!

Badrummet revs igår, och när vi kom hem hade vi nytt tak, en ny vägg och draget för nya lampor och spottar. Det går väldigt fort för de som kan! Det känns lite overkligt att vi har ett nytt badrum ganska snart! I trappen är det spacklat för att det ska gå att tapetsera på den strukturerade väven. Och nästa vecka blir det målning av tak och väggar samt tapetsering. Sedan är det vårt jobb kvar med att måla trapp och panel.


BilderHär behövs ingen pippiperuk.

Mys!
Passar på att fotvårda lite medan han kissar före badet.
Notera även nagellacket på småtårna.


Mucklor lite var stans.


Just ja...

Nu kom jag ihåg att jag hade tänkt lägga ut nya bilder på Axel, det var ju ett tag sedan. Hade tänkt göra det igår kväll. Men så blev det alltså inte...

Badrumsrenoveringen verkar dra igång redan till veckan! Samtidigt som vi ska få hjälp att måla och tapetsera i trappen. Hoppas de inte springer omkull varandra! Spännande att se om det blir så bra som vi föreställer oss. I morgon ska mormor vara med Axel så att vi kan fortsätta slipa i trappen. Kanske, kanske är allt klart lagom till Axel fyller år.

Igår hade vi ett litet snack om napparna, jag och Axel. Jag har tagit upp det tidigare, att nu när han börjar bli så stor är det snart dags att lämna bort napparna. Då har han inte varit mottaglig, om man säger så. Men igår var han faktiskt med i diskussionen, han ville skicka dom i ett paket till tomten, så att han kan dela ut dem till andra barn som är mindre. Fin tanke, om det kommer att funka bra när det väl är dags återstår att se. Han ska få fylla 3 innan vi tar tag i det på allvar.Spruta nr. 2

I eftermiddag ska Axel få sin andra influensaspruta. Och han ser fram emot det lika mycket denna gång. Och igårkväll var det barngympa igen efter juluppehållet. Lite rörigt, inte så många stationer som Axel verkade gilla, men han hade kul ändå. Och uppvärmning och avslutning är det viktigaste.

Ikväll ska jag träna också. Innan det ska vi ta ner lister och foder i trappen och hallen, och kanske hinna slipa lite mer. Efter träningen måste vi beställa dusch och toalett.

Inatt var Axel vaken, mellan ca 2-3.30 turades vi om att sitta med honom, för att slippa ta med honom in till oss. Men till slut gav jag upp, och ytterligare vaknätter är väl att vänta...

Renovering pågår

Hemma håller vi nu på att renovera i trappen. Vi har sågat bort en del av spaljén, och ska måla det som är kvar av den och lite annat kring trappen vitt, inte själva trappstegen. Och måla på panelen i ny vit färg. Vi ska också måla om väggar och tak i trappen och hallen uppe samt sätta en tapet på den höga väggen i trappen.

Och snart är det förhoppningsvis dags för badrumsrenovering, kanske i februari.

Annars i helgen har vi träffat familjen Svensson/Järn, tittat på badrum i Birsta, söndagsfikat med farmor och farfar och träffat moster Jennie som var hemma och hälsade på.

Nu ny vecka, imorgon börjar barngympan igen, och på onsdag ska Axel få andra sprutan.

Ny bil

Igår köpte vi en ny bil. En peugeot 306, årsmodell 2000. Det är ju alltid en chansning med bilar, så lite otäckt är det. Men det är bara att hoppas att vi slipper mer problem nu på ett tag. Tyvärr, för Axel, är det airbag på passagerarplatsen, så han får sitta bak. Och det var ju faktiskt trevligt även för den som körde att ha honom bredvid. Men det är stolsvärme! Det är lyx!

Just nu kan du köpa ett smycke för minst 500:- och få ett par örhängen med swarovskikristaller i Alla hjärtans dag-present!

Bilar...

Forden var bil nr. 2 i vår ägo som fick motorn sönderslagen av en trasig kamrem. Två bilar för många om jag får tycka. Den förra, en lite nyare renault, gick sönder precis när vi skulle till och gifta oss. Den lagade vi för över 30.000:-
Den här gick alltså sönder nu, när vi ska renovera badrummet. Men den får gå till skroten. Inte lönt att laga. Det var det första Axel sa när han kom till dagis igår. "Lilla bilen har gått sönder, det är motorn. Vi måste köra den till skroten."

Kanske har vi en ny bil ikväll, Jens ska åka till Ö-vik och titta på en peugeot, en annan liten bil. 30.000:- till för en trasig kamrem...

Bio

I onsdags var vi på bio, Axel, Jens och jag. Lilla spöket Laban. Mysigt! Och lite spännande. Både hela äventyret och filmen, iallafall för Axel. Han hade inga problem att sitta stilla, och nästa gång kan vi nog prova med en lite längre film till och med.

Imorse hände något med lilla bilen, Axel favoritbil, Forden. Kanske något som inte går att laga till rimlig summa. Inte bra! Speciellt inte nu när vi ska till och renovera badrummet också. Just nu står den på verkstad och vi väntar på domen. Jens söker nya bilar på blocket.

Men om du har mer energi än jag har just nu kan du prova på
detta.

Pippi

Igår framförde Axel en monolog, ur Pippi, utan att han märkte att jag hörde. Han stog i vardagsrumsfönstret, ,och lutade huvudet på händerna, och armbågarna på fönsterbrädan. Och ur "Pippi firar jul" hörde jag:

- Hej pappa långt bort i Söderhavet

- Hej mamma uppe i himlen.

- Om jag har fått presenter?

- Jaarå.

- Om jag är ensam.

- Näärå.

Astrid Lindgren var ett geni, som förtrollar generation efter generation!

Annars har vi hunnit med mycket i helgen. Igår kastade vi ut granen, fikade hos morfar och Ulrika, och därefter middag hos farmor och farfar. Idag städning, handling och annat fix hemma, och sedan en tur till Birsta där Jens köpte längdskidor (som han är ute och provkör nu) och sedan hem och lagade middag till Stella, Mikael och Terese. Snowraceråkning efter maten och sedan lite efterrätt och mer lek.

Imorgon ska vi träffa Jennie innan hon flyttar. Och kanske blir det bio på onsdag och därefter börjar vardagen igen.