Semester

Det är skönt med semester! Men vi har haft fullt upp med staketbyte, nytt golv och räcke på bron, och nu senast ny trapp och trall. Det blir verkligen fint! Men är jobbigt så klart.Så nu ska vi ta en paus i allt fixande, och åka på en liten semesterresa. Först Furuvik och hotell i Gävle, och sedan vidare till Jennie i Stockholm.

I dag har vi varit och hälsat på pappa och deras nya katt, som troligtvis kommer heta Leia. Alldeles nyhemkommen är hon, och alltså 12 veckor.


Somna utan napp

Andra kvällen gick ju bra. Axel vaknade en gång på natten, och jag fick sitta hos honom i en halvtimme. Men sedan sov han vidare i sin säng.

Tredje kvällen, ca 15-20 minuter. Det här går helt klart över förväntan. Och jag instämmer med Ida, varför gjorde vi inte det här tidigare... Men å andra sidan har det inte varit något problem att han haft napp heller.

Idag har Axel varit med Jennie och Sacke i äventyrslekparken vid folkets park, och sedan badade de vid Dyket. Under tiden var Jens hemma och fixade lite, och jag åkte med Ida till en uteföreställning med Norrdans på Norra berget. Väldigt intressant och imponerade. Därefter, direkt från kulturell njutning, till Maxi i Birsta.

Imorgon blev just en lekdejt med Ebbe och Signe inplanerad. Och det ska bli roligt även för mig att få träffa Ida-Marie och Ylva!

Somna utan napp

Första natten

Tid: 2 h

+ 1 h mellan 00.30-01.30, och resten av natten i vår säng.Andra natten

Tid: 30 min

och ingen napp har nämnts under hela dagen och kvällen!

Hur natten blir återstår att se, men imorgon väntar ett paket med posten från tomten. Han har nämligen fått ett fint paket från Axel med alla nappar. Axel var så söt när vi skulle göra iordning det. Jag plockade fram alla nappar som fanns i köket och frågade om han själv ville stoppa dem i presentpåsen. "Får jag smaka först?" frågade han, lilla skrutt. Sedan gick vi upp till hans rum för att hämta resten av napparna, han med en napp i munnen och en i varje hand, och jag med presentpåsen.

Allt var spännande tills vi hade postat paketet i brevlådan och var på väg hem igen, då var det inte lika kul längre.  Och första kvällen att somna utan var inte lätt. Axel fick välja en sak han ville göra idag, efter att han sovit en hel natt utan napp. Han valde Drakborgen. Så vi åkte dit i förmiddags, vi och en familj till visade det sig, i värmen. Men väl där var det skönt, och roligt att vara nästan helt ensamma!


Semester!

Idag är sista dagen på jobb och dagis, sedan har vi äntligen semester! Hela den här veckan har varit lite lugnare än vanligt, jag har tagit ut sommartid och slutat kl. 14, och även Axel har fått kortare dagar. Efter sommaren blir det byte av avdelning, så idag ska vi tömma allt vi har utspritt på dagis, och jag har tagit med en blå ikea-kasse. Det är nog ändå dags att gå igenom storlekar på regnkläder och så.

Semestern börjar sedan med en natt och dag hos farmor och farfar för Axel, och med bio, och imorgon staketbygge för oss. Det är lika bra att gå ut hårt och sedan förhoppningsvis kunna dra ner på tempot eftersom.

Men först alltså, 6 h kvar på jobb och dagis.

Bad

Värmen fortsätter och vi njuter trots att vi ännu inte har semester. Igår åkte vi och badade efter våffelmiddag på altan. Vi har inte suttit inne vid matbordet på två veckor nu.

Vid Dyket träffade vi flera kompisar till Axel, och även jag badade. Det händer inte många gånger under en sommar. Men med utlandsvärme både i luften och vattnet är det ju inga problem. Vid 20.30 satt jag fortfarande ute i bikini i solen.


Sommarbilder


Norra berget


På väg ner från utsiktstornet


Utanför Gullgården, där vi var på vernissage
Klipporna på Lörudden


Sommar!

Äntligen har vi fått riktig sommar! Det har varit så varmt och fint, och vi har inte suttit i köket och ätit på flera dagar. Axel har badat flera gånger, och lekt på stränder, utforskat klippor, ätit glass, fått myggbett, plockat egna jordgubbar, och knappt velat gå in på kvällarna.

Härom dan när vi åt, och Axel tappade en bit kött, utbrast han: - Han smet, den rackarn! Det lät så roligt, det är inget uttryck vi brukar använda. Och vi ett senare tillfälle använde han det igen, om ett myggbett, en liten rackare som bitit honom.

Nu jobbar vi den här veckan och nästa, efter det blir det äntligen semester! Förrutom att vara hemma och bygga trapp, trall och staket, ska vi åka till Furuvik och Stockholm. Det får bli en liten tur den här sommaren, det känns lagom, även om det inte hade varit fel med en resa till Gotland, eller utomlands. Men det får bli en annan gång.