Sötnosar!

Axel och Stella i kyrkan.

 

 


Våfflor

Som så många andra åt vi våfflor igår. Axel hade fått våfflor till mellis på dagis också, men åt gärna till middag ändå. Grädde, hallon och jordgubbar till honom, och lite till oss. Men vi provade också, efter tips från nån sida på nätet, att äta våfflan med mozarella, körsbärstomater och pesto. Riktigt gott faktiskt! Men som vanligt känner man sig väldigt mätt ganska snabbt. Och det var inte heller det bästa receptet på våfflor vi provat. Inte så frasiga som jag vill ha dem.

Imorgon är det dags för bröllop. Det ska bli roligt! Bröllop är alltid trevliga, alla är på ett speciellt festligt humör. Axel får åka hem och vara med mormor och Ingvar efter kyrkan. Och ha lördagsmys.


Sneak peek

Vi ska ju på bröllop på lördag, faster Nelly och Peter ska gifta sig. Och Axel och Stella ska gå in tillsammans i kyrkan före resten av brudföljet. Idag har vi provat kläderna, specialuppsydd slips, finskor, skjorta, väst, skärp... hela kittet. Och Axel är ju såklart världens finaste i kläderna! Imorgon ska vi till kyrkan och se hur det hela ska gå till. Om det sedan blir som planerat när det väl är dags får vi se. Men fina kommer de att vara, kusinerna!
Tandläkaren

Igår kunde vi äntligen gå till tandläkaren med Axel, förra gången vi hade tid blev han ju sjuk strax innan. Det gick jättebra, han var så duktig. Gapade och visade tänderna. Sedan frågade han olika saker och fick prova lampan. Ett mycket kort besök, och som belöning fick han en "stålmannen-docka".Stångåloppet

 

 

Läs om Stångåloppet i Sundsvalls Tidning idag.

Tyvärr inga bilder på Axel, men här är medaljerna de fick.

 Besök på brandstationen


Förväntansfull trio


Bäst att hålla för öronen om larmet skulle gå
Brandman Peter visade hela brandstationen


Vi provsatt stegbilar, släckbilar och brandchefens bil.

Och besöket avslutades med innebandy i brandmännes gympasal.


Äntligen fredag!

Äntligen är det fredag! Jag vet inte varför, men hela veckan har det känts som det vore en dag närmare till helg än vad det faktiskt var. Men tack vare solen och ljuset är det lättare att komma igång på morgonen. Imorse när jag höll på att hjälpa Axel med kläderna frågade han om jag var trött. - Ja, det är jag. Är du? - Nä! Han ville åka till dagis och åka skidor.

Igår hade Axel fått åka skidor tillsammans med "storbarnen" i spåret där Stångåloppet ska gå nästa vecka. Två varv åkte han, och tyckte att det var roligt. Nu får vi hoppas att spåret fortfarande går att åka i nästa vecka. Med den här farten smälter det undan fort. Och gärna för mig, men nån vecka till med fin vinter vore också skönt.

Skidåkarn


4.20 pip

Nya rutiner var det. Jens klocka ringer 4.20. Som tur är har inte Axel vaknat då, utan sovit vidare tills jag väckt honom. Men tyvärr har jag vaknat och inte kunnat somna om igen. Det betyder att jag är SÅ trött resten av dan. Och inte blir det bättre av täppt näsa och ond hals...  Men trots detta, och fast jag suttit inne hela dagen med nerdragna persienner, känns det lite lättare när solen skiner och det finns hopp om vår! Synd bara att vi ska vara inne hela dagen imorgon och måla trapp. Axel får vara hos mormor och leka istället.

1 mars

Idag fyller Jens år, 30+ kan man säga. Låter mycket... Två månader kvar för mig. Han har också fått besked om nytt jobb idag, i Härnösand. Bra tjänst, högre lön och ett jobb han vill ha. Men inte där han/vi vill. Men det blir nog bra. Vi får vänja oss med lite nya tider, arbetstider för mig, dagistider för Axel.

Hemma är badrummet helt klart, några sista skavanker blev åtgärdade idag. Och vi målar i trappen. Det är lite drygt, och vi håller fortfarande på med det första lagret grundfärg. Ovisst ännu hur många lager det blir innan vi är färdiga. Och lika bra är det, att inte veta hur många strykningar som krävs...

Axel klättrar på väggarna hemma efter flera sjukdagar. Idag sken han upp som en sol när jag undrade om han ville gå ut en stund. Vi testade hur det gick att vara ute med hostan, och imorgon får han gå på dagis igen. Och jag hoppas att min förkylning som kommer krypande inte blir nån riktig förkylning.