Recept

Det här är verkligen ingen receptblogg, och ska inte bli heller. Men eftersom jag på olika håll fått frågan om recept på smörgåstårtan jag gjorde när jag fyllde år, gör jag ett undantag. Eller recept och recept... Mer som inspiration.Kantskär formfranska, jag blandade vanligt vitt och lite grövre bröd.

fyllning 1:
kesella
philadelphiaost
röd pesto eller hackade soltorkade tomater
basilika, hackad

fyllning 2:
vitlöksost, det går åt några askar...
krasse

fyllning 3:
kesella
pastrami i strimlor
hackad ruccola

Topping:
Kesella
Philadelphia

pepparsalami
parma/seranoskinka
pastrami
småtomater
svarta oliver
ruccola
basilika
jordgubbar

Och det ska vara mycket av allt!
Mycket godare än vanlig smörgåstårta = man kan äta mer utan att det känns för mäktigt.
Lycka till!
Öronskugga

I lördags hade vi sommarväder och passade på att grejja en del ute. Jens skulle klippa gräset för första gången i år och vi pratade om det redan vid frukosten. Axel gillar inte höga ljud, iaf inte ibland.

- Då vill jag ha öronskugga!

- Nu förstår jag inte vad du menar.

- Dom gröna.

Aha, då förstog jag, hörselkåporna! Sötis!

Maskerad

 

Jens och jag ska på 30-års-schlager-maskerad-fest på lördag.

Och alla får vara med och prova innan! Men vem ska han vara?!Städ och fix

Igår var det familjedag på Axels förskola. Från kl.15 var det full aktivitet. Vi målade, krattade, sopade, byggde, planterade, grävde, lekte, grillade och hade lottdragning. Trivsamt för alla!

Axel hade ju som vanligt lite svårt att äta när det var så mycket folk och aktivitet, så han petade väl i sig nästan en helt korvbröd. Som jag hade tänkt skulle vara middagen. Vi åkte hem och åt lite fil och smörgås innan jag och Jens skulle vidare på familjeverkstad och Axel skulle vara med mormor.

Efter några riktigt fina och somriga dagar är det idag ösregn och helt mörkt ute. Men hellre idag än igår för vår del.


Skön helg och "gud"

Vi har varit långlediga tillsammans sedan i torsdags, jätteskönt! Vi har träffat familj och kompisar, fixat hemma, planterat jordgubbar och rabarber. Och njutit av värmen, trots att vi blev lite överraskade och att det var ganska kortvarigt.

Axel och Jens är lediga idag med eftersom dagis har stängt. Imorgon är det familjedag på dagis också. Då ska vi städa och fixa ute på gården tillsammans. Jag hoppas på uppehåll, ifjol blev det inställd på pga ösregn i flera dagar.

Igår var vi hos Theo och lekte. Det var orienteringstävling på Dyket, alldeles utanför deras tomt. En massa bilar, tält och tightsklädda entusiaster i regnet. Vi var ute och lekte och hörde speakern över hela området. Axel funderade vem det var som pratade. -Mamma, det är en farbror som pratar i himlen?!

Pics

Leilas kladdkakemuffins, men med kokostopping

Födelsedagsblommor från Axel och Jens

Favoritsmörgåstårtan, italiensk

Finaste blommorna plockade av Axel


Filur

Vi satt och åt en dag här i veckan, Axel ville gå ut efter maten, och vi behövde handla men varken Jens eller jag hade lust att åka till affären. Jag kom på att vi kanske kunde promenera tillsammans till affären, men ville kolla om Jens var med på det innan jag sa nåt till Axel. Sa lite snabbt till Jens "ska vi ta en p r o m m i s (bokstaverade) till lilla"? Lilla är lilla ica. Jens var inte riktigt med, pro? Axel sa "Men vi kan ta en promenad till lilla affären mamma." Måste nog hitta på bättre kodord, som Jens förstår och Axel inte.

Varje kväll ser ganska lika ut hos oss. Vid läggningen är det först bok, sedan puss och kram, jag älskar dig och sov gott och så. Axel och jag satt och pratade lite efter boken, och innan jag skulle gå ut pussade jag honom på kinden, tre pussar. Axel skrattade lite och konstaterade att jag hade pussat honom på kinden, tre gånger. Sedan torkade han kinden med baksidan av handen. "Och jag torkar en, och torkar två och torkar tre".


31

Jag fyllde år igår, och som vanligt kör vi flera utspridda kalas. Idag har pappa och Ulrika varit här och ätit med oss, och igår kom familjen Jensen och grillade och såg majbrasa. Firandet fortsätter så smått framöver, och jag räknar med lite även nästa helg...

Idag har vi hunnit med ett besök på drakborgen också. Mitt första, Axels 5:e kanske. Helt ok tyckte jag, väldigt roligt tycker Axel. Utom bilarna. Det var tråkigt berättade han ikväll. Anledningen var att han blev lite rädd när han körde runt på banan, och de andra barnen körde in i honom, och han krockade med kanterna hela tiden.

Imorgon ska vi fixa lite ute, tvätta bil, kanske hinna med en prommis, men också träffa farmor, farfar, Nelly och Peter som kom hem från Thailand idag.

Förresten fick vi volvon såld igår!