Prinsessa

Igår fick Axel en en-krona när vi var hos farmor och farfar.

- Jag har en krona, och jag ska köpa en krona till mamma.

- Ska du köpa en krona till mamma?

- Ja, för hon är ju en prinsessa.

- Och du och jag är prinsar, pappa.

Fina

Jag är fin efter min "marykay-makeover-sminkning" och Axel är alltid fin!

 

Cheese!


Och en tokig tanke

I helgen var vi på utflykt med Ida, Ludvig och Lucy igen. Vi tog med varm choklad, snowracer, skidor till Ludvig och gick till NSK. På vägen dit när vi gick förbi en snökant där det var hundkiss sa Axel "Hunden har kissat bokstäver!" Jag såg det inte, men det gjorde han.

 

 


En fin tanke från Axel

När det var farsdag skulle jag förklara vad det innebar, att det var alla pappors dag och inte bara Jens, och att det inte var samma som födelsedag. Jag sa att det var min pappas dag och Jens pappas dag också.

- Och morfars, sa Axel.
- Men han är ju min pappa, svarade jag.
- Nej, din morfar!
- Ja, hans dag också, han är mormors pappa. Men han lever ju inte.
- Nej, han är i himlen. Men jag tror att han kommer ner. I sängen.
- Hur menar du då?
- Jag tror att han kommer ner i sin säng.
- Kommer sängen ner hit till jorden.
- Ja, han åker hit i sängen, och så tror jag att han hoppar i sin säng!

Det är lite lustigt, några av mina sista minnen av morfar är när han låg på sjukhuset och nog var lite påverkad av mediciner. När vi hälsade på berättade han om lustiga människor som kom in till honom när han låg där, och att sängknopparna dansade. Så om han kunde skulle han kanske ha hoppat i sängen.


Fars dag

Vanligtvis är det tre pappor som ska firas när det är fars dag, men i år fick Jens en alldeles egen dag. Den började imorse med sovmorgon eftersom Axel inte var hemma, han sov hos mormor. Vi åt frukost i sängen, och åkte sedan och hämtade Axel. Efter att ha handlat på vägen hem släppte Jens av oss hemma, och åkte själv till farfar för att hjälpa till med något.

Jag förklarade farsdag för Axel och frågade om han ville överraska med paket och kanske baka något medan Jens var borta. Jag sa också att det skulle bli en överraskning, så han fick inte berätta något när Jens kom hem.

Jens kom hem, det gick kanske 5 sekunder innan Axel sa "Jag får inte berätta nåt för dig. Jag får inte berätta om paketet och chokladbollarna." Det är svårt med hemlisar...


Härliga helg!

I helgen har vi haft det jätteskönt. Inga måsten eller annan stress. Såklart har vi städat, tvättat, handlat och gjort lite nytta. Men mest roliga saker. I fredags åt vi biosupé, utan att gå på bio, och Axel var med. Sedan lite fredagsmys innan läggningen.

I lördags gjorde jag först lite smycken, sedan åkte vi tillsammans med Ida och barnen till lekparken vid havet i Juniskär. Lek i lekparken, på stranden och korvgrillning i härligt höstväder. Därefter lite vila i soffan framför Axels favorit just nu Pippi på de sju haven. Senare på eftermiddagen åkte vi till mormor och åt god mat och friade Ingvar.

Igår blev det som sagt lite nytta gjort inne innan vi fick besök på eftermiddagen av familjen Jensen. Vi åt grekiskt och barnen röjde bland alla leksaker.

Nu en ny vecka, den startar idag med fotografering på dagis. Annat på schemat är massage, lunch med pappa, familjegympa, muminteater med mormor för Axel och stadshuset för mig och Jens. Och farsdag på söndag.

Stockholm

I fredags åkte jag och mamma till Stockholm för att hälsa på Jennie! Vi har shoppat, varit på bio (Lyckan, kärleken... med Julia Roberts och Tuva Novotny, inget att rekommendera tyvärr), shoppat lite mer, fikat, ätit supergod grektisk mat på söder och sovit ut på mornarna. Vi har haft det jättebra! Några sommarpratare på vägen hem och sms om att 19 pussar från Axel väntade, gjorde att bussresan gick rätt fort.

Och efter en hel helg utan Axel var det tur att dagis var stängt igår. Då fick vi en extra dag ledigt tillsammans, han och jag. Vi hälsade på Theo och åt middag hos gammelmormor.