4 år

I lördags var det alltså Axels födelsedag. Han vaknade vid 6.30, jag gick in till honom och det första han sa var "Är det min födelsdag idag!?" Jag sa att det var det, och "tänk att du är en sån storkille!" Då klev han snabbt ur sängen och sträckte på sig och utbrast "Ja, titta vad stor jag har blivit!".

Dagen började sedan med god födelsedagsfrukost i soffan och därefter våra paket. En Snö-Lasse, kalsonger, pysselböcker och piratsaker. Sedan gjorde vi jordgubbstårta och väntade på farmor, farfar, faster Nelly och Peter, farbror Mikael och Terese och kusin Stella. När de äntligen kom blev det fler paket, brandstation, poliströja och handklovar och andra tillbehör, bok, gympapåse, lego och pengar till en cykel.

Igår hade Axel bjudit sina bästa dagiskompisar på kalas, alla kunde komma utom en pojke som fick magsjuka. Så de var 6 barn som åt tågtårta, lekte jagis, drog fram alla leksaker, gick skattjakt, och hade jätteroligt. Axel tyckte att det var så spännande att kompisarna, som aldrig varit hos oss, skulle komma. Speciellt Joakim såklart. Och Axel fick fler fina presenter, några bilar, lego, t-shirt och små djur. Det såg ut som ett bombnedslag efter kalaset, men gick förvånandsvärt fort att städa faktiskt.

På fredagen blev Axel firad på dagis. Han fick välja, och hjälpa till att laga, kalasmat. Det blev köttbullar och skruvade makaroner. Glass till efterrätt och han fick bjuda en kompis till födelsdagsbordet. Men först, före dagis, var vi på 4-årskontroll (och 3-års, eftersom den blev inställd ifjol pga influensavaccin-hysterin...) Hörsel, syn, längd, vikt, balansgång, trä halsband, rita en gubbe och ett kryss, färger, räkna till tre... Och det gick bra.

Nu laddar vi om inför nästa helg då det blir fler firanden!

Hurra, hurra, hurra, hurra!

 

 

 

 

 


Ny frisyr

I söndags var det dags för farmor att klippa Axel igen. Och som vanligt ville han ha blå färg i håret efteråt.Men aldrig förrut har han fått en stjärna!Nöjd och glad! Och väldigt fin i håret!
Och definitivt redo att fylla 4 år!


Kramar på alla hjärtans dagtill alla vi tycker om!Helgen

I helgen var Jennie och hälsade på. På lördagen var vi först till ishallen en sväng, alla utom jag åkte skridskor, dvs Axel, Jens, Jennie, mamma och Ingvar. Axel tycker att skridskor är sådär än så länge. Men han får nog kämpa på om han ska bli hockeyspelare. Han tycker att det är roligt innan och efter, men på isen är det besvärligt. Efteråt åkte vi till skotercaféet på Majskansen och åt våfflor. Axel åt tre.

På eftermiddagen hade vi några ärenden i Birsta, och sedan åt vi middag hos gammelmormor.

På söndagen åkte vi snowracer och så kom morfar och fikade och spelade ps3, innan han skjutsade Jennie till tåget.


Anledningen till timrå-tröja OCH overall är inte att vi är fanatiska supportrar.
Kläderna är ärvda, och Axel tycker att det är roligt eftersom det är det enda hockeylag han kan.

Axel rymdvarelse

Imorgon blir en fullspäckad dag för Axel. Efter frukost på dagis kommer en buss och hämtar barnen. De ska på sagostund på Opalen. Buss tillbaka, och äta lunch. Och sedan kommer polisen och hälsar på och visar upp polisbil och så. Väldigt spännande!
Och efter dagis är det som vanligt barngympa och sen middag. Om han orkar.
Superhjältar

Axel sprang upp för trappen med ena armen sträckt frammåt och handen knuten. Det är så superhjältarna gör. Då går det riktigt fort! Vilgot på dagis har en spindelmansdräkt, och jag frågar vilken superhjälte Axel skulle vara. Bertman. Han som har svart cape.

Axels månad

Idag, första februari, börjar Axels månad. Imorse när han var på dåligt morgonhumör påminde jag om det, och han blev genast gladare. Mindre än tre veckor till födelsedagen! Vi funderar hur vi ska fira, i helgen var vi på två barnkalas, ett hemma hos Elin och ett på hembygdsgården med alla barn på avdelningen. För- och nackdelar med både och så klart. Men för Axel blir det hemmakalas. "Dagiskalas" med 5-6 barn, barn-/familjekalas med våra kompisar och barn Axel brukar träffa, och så våra familjer såklart. Det kanske är dags att börja baka?!

Förra veckan började Axels gympa igen efter juluppehåll. Den här teminen får de som är födda 2007 vara utan föräldrar om de vill. Axel var först lite tveksam, men efter att ha pratat lite med William på dagis hade han ändrat sig. Och det gick jättebra, vi var tre mammor i omklädningsrummet, ganska trevligt, och lite skönt att slippa stojjet i gympasalen.