Träbröllop

Idag har vi femårig bröllopsdag! Det firar vi med middag på Invito och biobesök. Axel äter pizza och har fredagsmys med mormor och Ingvar. Resten av helgen ägnas åt barnkalasande och vila.

Nya kläder

Axel har fått ärva lite nya kläder. Fotbollströja med shorts, timrå-tshirt och timråoverall. Mycket omtyckt!


Sötis!


Axel lånar mina glasögon.
(Jennies foto)


Sten och Grus

Läste en bok för Axel, om uppfinnar-Johanna och Surolle. Johannas bröder heter Sten och Stanley. Efter några sidor frågade Axel vem som var Sten. Jag sa att jag inte vet vem som är vem på bilderna. Axel svarade, "Det där är Sten, och det där är Grus". Och varför inte?!

Bröllop

Efter lite prat om bröllop talade Axel om att han vill gifta sig när han blir vuxen. När han är 36 år. Då vill han gifta sig med sin kompis Joakim, och alla kompisar, utom tre på dagis, får komma. Jag och pappa också. Och kusin Stella. Och morfar. Och mormor. Och farmor och farfar, de ska sitta bredvid varandra. Och Otto får följa med. Men farmor måste hålla i honom hela tiden. Vi får väl se hur det blir.

Ledighet

Nu är det slut på Axels jullov. Han har ju varit hemma från dagis sedan 20/12. I helgen har Jens varit bortrest, så vi har varit ensamma hemma. Vi har skottat, åkt snowracer, ätit borta, hyrt film och haft det bra. Men nu är det som sagt slut på ledighet. Imorse på radio sa de att det är 15 veckor till påsk och nästa långhelg. Jag hoppas på soliga dagar för att orka med en annars så seg period.

Men vi har något att se fram emot hela familjen, sommarsemester på Gotland igen! Det ska bli så roligt. Och vi ska bo i en nästan alldeles
ny lägenhet i Fårösund, där landskapet verkligen är gotländskt kargt. Känns kul!

Skatan = Timrå IK´s red eagle

Axel fick skridskor i julklapp och har provåkt en gång. Han tyckte att det var jätteroligt och var alldeles fnittrig innan för han var så spänd. Han ska ju bli hockeyspelare när han blir stor. (Och brandman och polis.) Idag i bilen utbrast han plötsligt att han vill ha en RIKTIG hockeyhjälm. Inte en sån som han har. Jag frågade vad han menade och han förklarade att det skulle vara med ett riktigt hockeymärke på. Vaddå för hockeymärke, frågade jag. Det med skatan!

Ordlek

Makrill, makrill din dumma sill! Mycket roligare än den vanliga ramsan.

2011

Nytt år! Svårt att förklara för Axel. Lite svårt att förstå själv också. 2011. Just nu är det inte helt lätt att göra någon positiv sammanfattning av 2010. Men såklart har det varit mycket bra som hänt. Flera stora steg för Axel, som slutat med napp, blöja på dagen, välling, sova på dagen och slutligen blöja på natten.

Jag hoppas att 2011 blir ett bra år, och att vi kommer iväg till Gotland igen.