Morgontröttis

Axel imorse när Jens skulle ta med honom upp ur sängen, och ner för lite morgon-tv och smörgås:

- Bär mig som en blomma.


11 11 11

Igår var vi på ultraljud. Allt såg ut som det skulle. Bebisen är 19 cm lång, huvudet är 5 cm, foten är 3 cm, en söt liten näsa, ena handen i munnen och två sprattlande fötter.

Och så blev vi flyttade till 11/11, så 11 11 11, lite häftigt, även om det inte är så troligt att det blir just den dagen. Vi går in i v 21 på lördag och imorgon är jag precis halvvägs, dag 140 av 280.

Munnen öppen, och smakar på lilla handen.

 


Getingstick

Axel hade blivit getingstucken igår på dagis, och när vi kom hem hade foten svullnat upp ordentligt, och han kunde inte gå på den. Sen fick han väldigt ont hela kvällen. Nu på morgonen var det bättre, fortfarande svullet och ömt, men han kan gå iallafall. Och nu vet vi ju att han inte reagerar mer än så, det är bra. Bara att hoppas att han inte blir ännu mer rädd för allt som flyger efter det här...

Bilmusik

För några månader sedan lät det så här i bilen:

- Jag vill höra barnmusik!

Efter födelsedagen när Axel fick skivor med Duran & Mollan var det istället det han ville höra.

Nu låter det så här:

- Pappa, jag vill höra Guns n' roses!

Namnsdag och utvecklingssamtal

Igår var det Axels namnsdag, han blev uppvaktad med kort, present och glass med jordgubbar. En farbror på affären måste ha snappat upp Axels namn, för han kom fram och klappade honom på huvudet och sa "Så du har namnsdag idag, grabben! Det är grejjer det!".

Och så var vi på utvecklingssamtal på dagis, det är alltid kul att få en liten sammanfattning av den gångna terminen, och att få höra deras syn på hur dagarna är. Vi har nog ganska lika uppfattning, både om Axel och hur han har det på dagis. Så egentligen var det inget nytt vi fick höra, men det är ju skönt med en bekräftelse på att även andra uppfattar honom som en duktig, uppmärksam, snäll och glad kille!

I helgen blir det fotbollsträning, ortviksdagen, besök på brandstationen igen och förhoppningsvis både lite nytta och vila hemma.

Stockholmshelg

I helgen har vi varit i Stockholm. På fredan var vi på Mikaels polisexamen i Blå hallen, och firade efteråt med middag på restaurang. På lördan fick Axel äntligen se slottet, vi besökte Livrustkammaren tillsammans med Jennie och Sacke. Axel köpte ett svärd men var väl annars måttligt intresserad av rustningar och fina kläder. Han var nog lite besviken att vi inte fick träffa kungafamiljen.

Eftersom det var riktigt varmt tog vi Djurgårdsfärjan och köpte glass innan vi tog spårvagn tillbaka och åkte hem till Jennie och lekte i lekparken istället för att trängas i stan.

På söndagen vaknade jag och hade fått sms av Ida-Marie att lillasyster kommit! Sen packade vi, handlade mat med Jennie och Sacke och åt lunch innan vi rullade hemmåt. Axel undrade hur långt det var kvar innan vi kommit till Uppsala, men tyckte också när vi svängde upp på Klockarberget att "det var ju inte så långt från Stockholm".

Vi har haft en riktigt skön sommarhelg!


Nedräkning

Vi har haft en skön långhelg! Det kändes lite motigt att jobba igen, men det är kort arbetsvecka även den här veckan, så det blir väl ännu motigare efter kommande helg. Har nedräkning till semestern redan, 25 arbetsdagar kvar...

Men det är mycket som händer nu under början av sommaren, så tiden ska nog gå rätt fort ändå. Stockholm på torsdag, tjejmiddag på Skatan till veckan, två veckor till ultraljud, midsommar, kortare arbetsdagar under v. 27, nedtrappning under v. 28... Sen semester!

Axel tyckte om fotbollsträningen! Det måste vara speciellt att ha ett gäng 4-5-åringar att "träna" i fotboll. Rätt som det är stannar några upp och tittar på en häst som bajsar. Men benskydd, klubbdress och fotbollsskor ska de ha. Nu börjar en ny form av föreningsliv misstänker jag. Känner mig inte riktigt redo än...

Bebisen sparkar och reagerar på ljud, spännande, v. 18 nu. Axel försökte känna med handen, men det är svårt att känna än, speciellt när han har svårt att sitta stilla. Han funderar en del på var bebisen ska bo, eller sova. han har nog förstått att det kan bli lite si och så med sömnen med en bebis i huset, så i hans rum får den inte sova. Och om den ska sova i vårt rum är det ju så nära hans rum. Kontoret lät bäst. Så får det bli.

Juni

Första dagarna i juni, och långhelg, med sommarväder! Verkligen skönt! Lite längre sovmornar hade vi kanske önskat, men man kan ju inte få allt.

I torsdags var vi och hälsade på Axels dagiskompis William på förmiddagen, lek och våfflor i trevligt sällskap för hela familjen! Sedan hem, bytte om och packade presenter och vidare till Lucy som fyllde 3. Prinsesstårta i trädgården, fotbollsmatch med bar överkropp för rödblommiga pojkar, fiskdamm och myggbett.

På fredan var Jens tvungen att jobba trots beviljad semester, Axel och jag tog bussen till stan och mötte honom efter jobbet. Vi shoppade lite av varje, både i stan och i Birsta medan vi väntade på Jennies tåg från Stockholm. Vi hann t o m med en tur upp till Södra berget för att titta på utsikten, "ett riktigt äventyr" tyckte Axel.

Idag var det en förväntansfull 4-åring som hade lite svårt att få i sig frukosten. Axel skulle nämligen på fotbollsträning. Vi har ju sagt att det är först när man fyllt 5 som man kan börja, men nu visade det sig att det fanns en grupp med blandade åldrar, ända ner till 3-4 år. Jens och Axel cyklade iväg imorse vid 8.30, med fotbollsstrumpor, fotbollsshorts, fotbollströja och vattenflaska. Mycket viktigt! Och han fick t o m spela match! Nästa lördag är vi i Stockholm, Axel tycker att vi kan åka hem så han får gå på träningen, och sedan åka tillbaka igen...

Imorgon ska vi fira Jennie med paket och smörgåstårta, och njuta av två lediga dagar till. Ser redan fram emot smörgåstårtan!