Fullt schema

Den här veckan är full av roliga saker för Axel. Igår hämtade farmor på dagis och var med Axel medan vi var och handlade på Ikea. Idag skulle Axels avdelning åka buss till sagostund på biblioteket, och efter dagis är det gympa. På fredag ska Jens följa med när Axels avdelning åker på utflykt till Sidsjön, och efter utflykten får vi träffa Jennie, och äta middag hos mormor. På lördag ska morfar komma och hjälpa oss bygga i hallen, och så ska vi till Sidjön igen och åka pulka med kompisar. Och på söndag blir det fika hos gammelmormor innan Jennie och Sacke åker hem till Stockholm.

Familjen

En stor och glad pappa (med snopp...)

Mamma (med snippa)

Och Axel, med lång snopp!


Axel i Sundsvalls Tidning

 

Axel Dolk tar sig ett glas varm saft vid kontrollen i Bunsta.

En viloplats som var uppskattad hos både barn och vuxna.

Fotograf: Lars Windh

 

Skidlopp i strålande sol

NJURUNDA (ST) Det var för mycket snö på framsidan därför flyttade årets skidlopp till gården. Men några andra traditioner ruckade man inte på.
- Vi brukar alltid köra loppet veckan efter sportlovet, säger Monika Dahlin på Stångå förskola.

Evelina Börjesson går i mål efter ett varv på banan i Njurundabommen. Men hon nöjer sig inte med en runda utan fortsätter i snabb takt ut i skidspåren för varv nummer två i det strålande solskenet.

Det stånkas och stönas på Stångå förskola i Njurundabommen där både barn och förskolelärare tar sig runt banan med skidor på fötterna. Vädret är utmärkt och solen gassar över barnen som med glädje i blicken stannar vid saftkontrollen i Bunsta.

- Det är gott, säger Axel Dolk och sörplar i sig lite varm saft.

Men först har han åkt ett varv på banan och för en del blir det flera rundor i de lättåkta spåren på gården. Evelina Börjesson är en av åkarna som inte nöjer sig med ett varv och mamma Sara berättar att dottern sett fram emot årets skidlopp.

- Förra året var det lite så där men i år har det gått bra, säger Sara Börjesson och hejar på Evelina som ger sig ut på runda nummer två.

Skidloppet på Stångå förskola är en tradition som man arrangerar varje vår. Och loppet lockar många som springer runt och förevigar tillställningen i skidspåren. Det gäller inte minst far och morföräldrar som följer sina barnbarns strapatser på väg mot målet. På förskolan ser man också till att minnet av loppen får leva kvar länge.

- Vi knäpper lite bilder och de brukar vi sätta upp på anslagstavlan, säger Monika Dahlin innan hon hjälper ytterligare en skidjunior runt banan.

Lars Windh

 

 


Beata

Igår fick Axel ett brev. I kuvertet låg ett vykort och en liten nalle. Nallen heter Beata, och hon ville gärna bo hemma hos en 4-åring. Hon tycker om råa makaroner och att åka lastbil, och Jennie, som hittade henne i en affär i Uppsala, tyckte att Axel skulle passa perfekt. Beata fick provåka brandbilen och Axel lagade skruvade makaroner i sitt rum. Och inatt har Beata sovit i egen säng, på Axels sängkant.

 


Korvgrillning, Daff Daff, födelsedagsfirande och dammråttor...

Axel och jag var lediga i fredags, dagis hade planeringsdag. Då passade vi på att hälsa på mormor på hennes jobb, Rondellens förskola i Granloholm. Lek i liknande lokaler, med andra barn och framför allt, andra leksaker. Och mellis innan vi åkte hem.

Helgen har varit skön med härligt väder. Först på lördag förmiddag var vi ute hemma hos Theo, och grillade korv till lunch. Efter det var Axel på Daff Daff med Stella, och sedan blev vi bjudan på middag hemma hos dom. Lite senare kväll, och fulltecknad dag gjorde att Axel, och vi, fick en välbehövlig sovmorgon på söndan, klockan var nästan 8 när Axel vaknade!

Även igår hade vi fullt upp av roliga saker. Jag började med en morgonpromenad. Och när jag kom hem hade Axel och Jens byggt en koja/vindskydd i solen, där vi satt till fram till lunch, som blev köpa hamburgare ute eftersom ingen ville gå in. Men solen försvann och vi gick in och värmde oss innan vi åkte till skridskoplanen en stund. Det gick bättre för Axel än tidigare. Efter det åkte vi hem och gjorde oss iordning för kalas hos farmor som fyller år på tisdag.

Efter en full helg, helt utan städning, ser det ut som ett bombnedslag, och dammråttorna drar fram längs väggar och hörn både uppe och nere. Men det får nog fortsätta se ut så några dagar till, för idag efter jobbet ska vi hämta bilen på verkstan i Timrå och passa på att äta hos gammelmormor.

Många kalas = mycket fika


Födelsedagsfrukost med hallonyoghurt, kuddar, smörgås och chokladhjärta!


Tågtårta


Hallonmuffins


Jordgubbstårta


Skattjakt


Och många presenter!