Bra veckor

I helgen hade vi det ganska lugn och skönt, lite shopping i lördags, cykelstol, stövlar, byxor. Och i söndags var det morsdag, jag fick en tunika, blommor och chokladbollar. ♥

Den här veckan är kort, tre arbetsdagar och sedan fem lediga dagar, och det känns som det behövs nu! Jennie fyller år idag, och hon kommer hit på fredag, så vi ska fira henne, träffa kompisar, fira Lucy som fyller 3, och fixa lite hemma.

Nästa vecka är ännu kortare! 2 1/2 dag på jobbet innan vi åker till Stockholm för att gratulera Mikael som blir polis, och hälsa på Jennie och Sacke i nya lägenheten.

Efter det blir det nedräkning till ultraljudet... Det känns fortfarande som tiden går sakta, v 17 idag. Men nu kan jag känna bebisen, faktiskt så kände jag små kickar även på utsidan igår kväll. Skönt!

Maj i bilder


Bebisfrö

För några veckor sedan berättade vi för Axel att han ska bli storebror! Eftersom kusin Stella just fått en lillebror förstår han lite vad det handlar om. Axel blev jätteglad, och frågade när, hur och varför. Sedan har han berättat för de flesta att han ska blir storebror, eftersom hans mamma har en bebis i magen.

Han är väldigt stolt, och säger att han redan är storebror. Han kommer då och då och vill klappa på sin bebis. Han pussar och kramar på magen, och gör pruttljud. För han kommer bli både en snäll och busig storebror. Igår efter han lagt sig ropade han att han ju glömt att säga godnatt till sin bebis! Puss och kram, "sov gott, vi ses imorgon, jag älskar dig".

Var bebisar kommer ut vet han sedan ganska länge. Men hur de kommer in undrade han ju nu såklart. Jag hade funderat lite hur vi skulle förklara, inte så ingående, men inte att det kommer med storken heller... Så tredje gången han frågade, och jag inte kunde svara lite svävande längre, tog jag fram en bok vi köpt. Vi tittade på bilderna, hoppade över en del, och jag berättade som jag tyckte. Om mammafrön, och pappafrön, som tillsammans blir ett bebisfrö i mammans mage. Och att ibland blir det inget bebisfrö fast man längtar efter en bebis, och då får doktorn försöka hjälpa till att stoppa bebisfröt i mammans mage. Och sen får man vänta, och vänta, tills bebisen tycker att det är dags att komma ut.

Det gick hem, och under några dagar efter pratade han om frön, och hur små de är från början. Och att de växer och får armar och ben. Nu är bebisen ungefär lika stor som ett äpple, och beräknas komma i mitten eller slutet av november.

Skvallra

När vi skulle hämta Axel härom dan:


- Kom får ni se, jag ska visa flugan.

- Vilken fluga?

- Flugan som ligger på stjärten och skvallrar med benen.


(han gör rörelser med fingrarna som gör att vi förstår att han menar sprattlar...)

Popular

Axel är väldigt förtjust i Eric Saade och främst Popular. Han vill gärna höra den varje dag och helst se klippet från svenska melodifestivalen på youtube. Han sjunger med och tycker att han kan hela när han fyller i "popular" här och där. Igår frågade han när vi ska åka och se Eric när han sjunger i röda plastjackan!? Han kommer ju till gatufesten i juli, så vi får se om det blir en besök då.

Axel fick en ny cykel i lördags, en blå och vit 16", utan stödhjul (men med stång som vi håller i). Han har cyklat varje dag sedan dess, och det går allt bättre. Har tyvärr inte hunnit lägga in några bilder än, men det kanske kommer.


Hängmatta

Jag fick en hängmatta när jag fyllde år. Igårkväll när jag lagt mig i sängen och blundade kände jag hur det gungade. Ska kanske ta det lugnt med gungandet idag... Axel gillar den också såklart.

Idag blir det tandläkarbesök för honom, med sjörövartema för alla 4-åringar. Perfekt eftersom Axels dagis ska uppträda med sin sjörövarmusikal om två veckor.

Helg igen

Förra helgen var riktigt lugn och skön. Lite födelsedagsfirande förstås, och majbrasa. Men annars mest vila och mys. Axel har varit hostig, så vi har turats om att vara hemma i veckan, så arbetsveckan har blivit kort, och nu är det helg igen.

Även den här helgen ser lugn ut, lite mer firande, och kanske påbörjas lite fix ute. Men inga större planer. Eller planer finns, men inget som påbörjas än. Först blir det utefix och sedan nytt innefix. I huvudet är det redan klart.