Hemmadagar

Nu är det färdigjobbat för mig, skönt! Önskar jag kunde ta en prommis i det fina höstvädret, men det orkar jag inte alls. Axel är hemma med mig idag och imorgon eftersom dagis har planeringsdagar, så vi ska väl försöka ta oss ut en stund iallafall. Just nu har jag fixat med fastighetstaxering på nätet, Axel leker i sitt rum med dörren stäng (inte vanligt!) medan han lyssnar på Robyn, September, Erica Saade m fl...
Nere körs tomma tvätt- och diskmaskiner på rengöringsprogram, allt för att skjuta ev. ovälkomna byten på framtiden. Förra veckan fick jag stå och vrida ur ocentrifugerade lakan när maskinen vägrade tömma...
"Bebis" rum är nu så klart det ska vara innan, sängen och korgen är bäddade, vi har köpt blöjor och sånt. Gardiner uppe, ny matta (en rosa, som Axel blev lite avis på). Ska väl ta och packa den där väskan som kanske borde varit packad redan. Men eftersom jag räknar med att gå över tar jag det ganska lugnt.

Nedräkning

Nu är det två och en halv dag kvar att jobba. Tiden har verkligen gått fort! Och det är ju skönt. För det är rätt tungt nu, eller inte tungt i vikt direkt, men jobbigt med fogar, sömn och andning. 17 dagar kvar enligt beräknat, sen får vi se när hon behagar komma ut. Lite vila skulle jag gärna vilja först, men inte för mycket.

Vi börjar bli klara med det vi tänkt hinna hemma innan det är dags. Rummet är färdigmålat, men inte inrett. Tvättstugan håller på att rensas för att ordna skötplats. Sängen ska in och sättas ihop och korgen ska bäddas. Och så måste vi väl köpa lite blöjor och sånt. Det är lite skillnad jämfört med tiden innan Axel, då var nog allt fixat för länge sedan! Sängen bäddad, "väskan" packad...

Axel kommer ju bara få gå 15 h per vecka på dagis när han får syskon. Mån-ons 8.30-13.30. Jag tycker att det är jättedumt att det är så! Han kommer ju missa jättemycket. Lek, pedagogik, rutiner... Och när han kommer tillbaka på full tid igen är det bara ett halvår kvar innan han ska börja i förskoleklass. Dessutom är han den enda som kommer gå bara 15 timmar på avdelningen. Jag hoppas att de kan planera verksamheten åtminstone till viss del så att viktiga saker läggs när även han är där. Det finns väl viss möjlighet att vara flexibel med timmarna och byta dag om det är utflykt eller liknanade. Vi får se till att vara uppmärksamma på planeringen.

Bokstäver

Helgen har varit bra! Jennie kom hit i fredagskväll och var med Axel i lördags. De gick på bio, Alfons, medan jag var på möhippa för Ida-Marie. En lång och rolig dag, med bl a sumobrottning (inte för mig...), spabesök och middag på Saffran.
På lördagkvällen fick Axel besök av Stella. Annars har vi höststädat ute, bara möblerna kvar nu, fixat lite inne, tvättat och inte gjort så mycket annat.

Barnrummet blir förhoppningsvis färdigmålat nu under dagen, sedan är det sätta lister kvar innan vi kan ställa in lite saker och kanske få bättre ordning på nya kontoret.

Axel kan tydligen skriva nästan alla bokstäverna! Det hade jag ingen aning om. Det började med att han själv skrev några olika på sin rittavla, och när jag såg att han kunde andra än de jag visste om frågade jag om han vill prova att skriva alla, så vi gick igenom hela alfabetet. Jag fick visa några få i ABC-boken, men annars kunde han som sagt så gott som alla.

I veckan är det fotografering på dagis, och utflykt. Jag jobbar näst sista veckan, och har lite att fixa på jobbet innan jag kan sluta. Hemma står lite mer på att-göra-listan, däckbyte, en tur till återvinningen med en massa kvistar från häcken, sätta lister och få upp lampor, få ut verktyg i garaget, tömma och fixa på kontoret, tömma och fixa i tvättstugan, tömma altanen och ta upp ved... Inte mycket jag kan göra själv tyvärr. Men vila står på min lista också!

Höstutflykt
Axel och Jens tog med sig kikare, kamera och några Dumle
och klättrade upp på Klockarberget i lördags.

Cancerfonden och utlottning

Slut på helgen och ny vecka igen. En trött familj efter en vaken-natt. Hoppas det inte är nån sjukdom på gång!

Helgen var bra, Jens hade fotbollscup och lagfest hela lördagen, Axel och jag var hemma och fick hjälp att göra höst i trädgården av mormor och Ingvar. Jag fick upp gardiner i sovrummet, och igår påbörjades rensningen i kontoret/blivande barnrummet. Det kändes som ett omöjligt uppdrag, men vi får fortsätta i veckan.

Eftersom det är oktober nu har jag som vanligt min insamling till cancerfonden på smyckeshemsidan. Gå in och kolla och var med i
utlottningen av presentkort på silversmycke!