Juliga kramar!

 

 

Lite av varje före jul

Sista dagen på jobbet innan jul och enda dagen den här veckan eftersom vi blev sjuka. Först förkylning och sedan magsjuka. Men ganska snabbt övergående som tur är. Aline blev inte sjuk och jag hoppas att hon klarat sig så det inte kommer senare.
 
Igår satte vi ihop pepparkakshuset och köpte gran. Axel städade och pyntade sitt rum också. Och så övar han nya ord med Aline. Hon har inte lärt sig något mer än där och titta än, ibland säger hon mamma och pappa, men jag tror inte hon vet vad hon menar. Axel tränade på gran, vante och snö, och tyckte att alla ljud hon sa lät ungefär rätt.
 
Axel har sagt en del kul den senaste tiden. Bland annat ville han inte höra Jens sjunga mer i bilen. "Vill du inte höra när jag sjunger?" undrade Jens. "Jo, jag vill, men inte min hjärna." "Jag får ont i hjärnan."
 
Och när vi skulle spela spel fick jag blå och Jens grön, trots att Axel alltid brukar välja "killfärger" till sig själv. "Jag kan ta rosa, jag är ju ändå kär."
 
 

Första klippningen

I måndags var vi till farmors nya salong hemma i källaren för första gången. Aline klipptes, också för första gången, och hon var tydligen alldeles nöjd med situationen.
 
 
Axel fick blått i håret som vanligt.

Luciafirande

Imorse stog vi på dagis och frös igen, men även omdet är kallt så är det mysigt också! Och så kallt var det inte, mest bara om fötterna. De sjöng fint och nästan alla barn, även småttingarna, stog eller satt kvar hela uppträdandet. Aline var så klart också med och tittade, med tomteluva på. Nästa år är det henne vi får gå och titta på istället.
 
 
Här var vi på väg dit, två peppade småtomtar.

Små steg

Aline har börjat gå lite smått, som mest har hon kanske tagit 20 steg i följd, ofta blir det 8-9 när hon går mellan oss. Och så går hon gärna och håller i bara en hand. Igår var vi och köpte första skorna, vinterstövlar, klumpigt, och inte så kul. Men det blir nog bra. Det är ju snart dags för dagis.
 
Jens och Aline åker till dagis en stund innan de ska hämta Axel så hon får känna på att vara där lite innan det blir dags för inskolning i januari. Spännande. På torsdagmorgon ska vi dit på luciafirande också. Axel ska vara tomte i år har han sagt och som tur är hade vi en tomtejacka som fortfarande passar utanpå ytterkläderna.

Glömt...

Jag tror jag har glömt att skriva att Axel har tjej. Lilla Elise. Alla kompisar på dagis är ihop med någon av de andra just nu. Och vad gör man när man är ihop frågade jag honom. "Man pussas, och det har vi gjort" svarade han. "När jag berättade det för Alvin tyckte han att det var äckligt" Men det tycker inte du då? frågade jag "Jo".
 
Nu börjas det...

Julbak!

Jennie var hos oss i helgen och medan Jens åkte iväg och fiskade sik kom mormor till oss och bakade pepparkakor med barnen.
 
 
Annars har vi haft en snöig helg. Från ingen snö alls och plusgrader blev det en halvmeter snö och -17 grader på ett dygn. Lagom till advent.
 
Vi har firat morfar, Axel har haft simskoleavslutning och varit på nallekonsert med farmor. Nallen, som skulle lämnats kvar till barn på barnhem i Estland, fick följa med hem igen då Axel inte kunde skiljas från den.