Härlig helg!

Igår åkte Axel och jag till stan på förmiddagen och handlade en massa. Det var riktigt skönt att gå, bara han och jag. Vi handlade mest till Aline, men även present till dagiskompis och solglasögon till Axel. Två timmar hade vi på oss, mellan Alines måltider, och hon hade sovit ute i vagnen hela tiden vi var borta. På eftermiddagen tog vi en prommis, och efter lasagne blev det lördagsmys med karameller.

Idag har vi haft en skön dag i Segersjön med familjen Svensson/Järn. Skoteråkning, badtunna, lite skidor och utelek. Axel blev firad med presenter och vi bjöd på semmelmuffins. Alla barn somnade på vägen hem och kvällen har mest varit trött. Aline sover i vagnen och Axel spelar tv-spel innan läggdags.

I veckan som kommer blir det bad, gympa och två födelsedagsfiranden. Och förhoppningsvis fortsatt fint väder med takdropp och solsken, även om solskenet gör det lite jobbigt att gå hemma och se allt damm hela dagarna.

5-årsrum

Axel trivs i sitt nya rum. Han tyckte att det var en bra överraskning och har flyttat in i lådor och pysslat vid skrivbordet. Sånt som han fortfarande leker med ibland, spisen, fika och sånt, har flyttat in i Alines rum.

Duktig tjej!

Idag har Aline vänt sig från mage till rygg! Det kanske var en tillfällighet, men hon gjorde det iallafall. Och hon är riktigt duktig att lyfta huvudet när hon ligger på mage, helt plötlisgt tycker hon att det är lite roligt att ligga på mage en stund. Och så pratar hon mer, eller låter, "höööööööö" och "mmmmmm".


Puss på 5-årsdagen, älskade Axel!


Don´t f**k with me!


Aline 3 månader!


En liten vas

Imorse när vi gjorde oss klara för att skjutsa Axel till dagis bad jag honom vara försiktig när han gick omkring vid Aline som låg på golvet.
"Ja, för Aline är ju ömtålig som en vas", svarade han, sötnos!

Alla hjärtans dag

I helgen hade vi Jennie här. och så firade vi Axel och Jens med både barnkalas och min familj. Axel fick bra presenter och han var mycket nöjd med både superhjältekalaset och resten av helgen! Det var jättehärligt väder också, med takdropp och värmande sol, så det blev några promenader, snowracer och skidor mellan firandena.

Idag har vi alla hjärtans dag,
och då ska man vara extra snäll med de man tycker om!

Bästa moster!

"Nästan alla på mitt dagis önskar att dom hade en sån moster som jag"
"Har du berättat att hon är bra?"
"Ja, och att hon heter Jennie, och att hon är så rolig"
Och imorgon kommer bästa moster äntligen på besök! Och sen har hon något att leva upp till när dagiskompisarna kommer på kalas på lördag!

Firande

Igår fick vi oväntat sällskap av Ida och Lucy, som ville ta en prommis med oss, eftersom Lucy var hemma med lätt feber. Sedan blev det våfflor till lunch innan de åkte hem och vi hämtade Axel på dagis.

I helgen börjar firandet av vår snart 5-årige (!) Axel. Kalas nummer ett på lördag förmiddag, nummer två på eftermiddagen, nummer tre på söndag, det fjärde nästa helg och femte och sjätte helgen efter det. Det låter som väldigt mycket firande, men det blir så med dagiskalas, kompiskalas, alla olika mormor/moster/gammelmormor- farmor och farfar/kusin-, morfar/Ulrika/David och faster- och Peterkalas, som inte passar att ha samtidigt. Vi slår ihop med firandet av Jens födelsedag, annars skulle vi inte få göra annat än fira och bjuda på fika i februari och mars.

Men vi börjar alltså med superhjältekalas på löradg för dagiskompisar.

Klok

Jag har en hypotes, sa Axel
Att Aline tycker att vänster hand är godare.

Detta efter att jag sagt till Aline att hon kanske kan äta lite på höger hand eftersom hon nästan fått blåsor på vänster.

Eller börja ta nappen kanske.