Potatispremiär

Igår var det dags! Premiär för smakportioner. Vi testade med potatis, precis som med Axel. Det var nog lite intressant. Såklart var det inte mycket som kom ner, men inte så mycket som kom ut heller. Vi fortsätter prova.

 

 

Så här såg det ut när brorsan testade första gången.

 

 

Olika morgnar

Det finns olika typer av morgnar, helgmorgon, vardagsmorgon, dagismorgon, hemmamorgon, god morgon och mindre god morgon.

Igår hade vi en näst intill idealisk vardagsmorgon. Ingen av barnen vaknade när Jens skulle upp kl. 6. Aline vaknade strax efter och åt och bytte blöja, utan att väcka Axel. Hon somnade om bredvid mig, jättemysigt. Axel vaknade kvart i sju och klev upp själv för första gången! Jag hörde att han gick och kissade och satte sig och tittade på tv. Aline fortsatte att sova till halv åtta ungefär, och då klev vi upp och gjorde oss klara för dagis.

Idag hade vi en inte så god morgon. Aline vaknade när Jens klocka ringde. Hon fick äta och brukar oftast somna om efter det. Hon låg bredvid mig och halvslumrade en kort stund innan hon jagade upp sig så mycket att jag förstog att det inte var nån idé längre. Hon fick äta på andra sidan, och höll precis på att somna bredvid mig när Axel vaknade och skrek, och väckte Aline.

Ett argt barn, ett trött barn, en trött mamma och en lång dag.

Vår

Nu är det vår, igår var Axel och jag ute och rensade lite grenar medan Aline sov. All snö är borta från går gård, och små blommor börjar titta upp här och där. Jag satt ute en stund i lä igår, och då var det verkligen varmt, i bara t-shirt. Det är synd bara att det är blåsigt nästan varje dag.

På dagis blir det blött. Allt är blött, genom galonisar och stövlar. Men de har ju roligt, och snart torkar det väl upp lite mer.

Jennie var här i början av veckan. Axel är i sitt esse när någon ger honom så mycket uppmärksamhet. Han är inte tyst många stunder, och han liksom studsar fram.

I helgen har vi klädbytardag igen, vi får se hur det går med Aline, som ska äta då och då. Men Jens får väl åka mellan med henne.

4 månader!

Idag är Aline 4 månader! Det går så fort, hon växer ju så det knakar, stl 62 kunde vi ha hoppat över känns det som. Och hon är allt mer nöjd, ligger i gymmet och jobbar med hela kroppen, klarar korta stunder på mage utan att bli arg, skrattar med ljud då och då, och ler som en sol fler gånger om dan. Hon tar tag i det mesta, och ibland ser hon ut att följa händerna, men inte helt än.Någon dygnsrytm har vi väl inte än, det blir lite olika beroende på när hon vaknar på morgonen och hur länge hon sover under dagen. Men på ett ungefär vaknar hon vid 6.30 och äter, äter och sover igen vid 9.30, sover kanse mellan 1 och 2 timmar. Äter och sover sedan en gång till på eftermiddagen, ca 1 timme. Äter igen och sover ytterligare en lite kortare stund efter middagen, och somnar för natten vid 21. Men som sagt, det varierar fortfarande rätt mycket.

Mobilblogga

Varje kväll när jag sitter med Aline för att hon ska somna blir jag irriterad över att det inte funkar att mobilblogga med android på blogg.se... Tänk vad många oskrivna inlägg jag har! Ett varje kväll, istället för som nu, när jag hinner sätta mig några dagar i veckan i bästa fall. Dåligt tycker jag!

Igår var vi på 4-månadersvägningen, 7450 gr och 64 cm. Det känns i ryggen. Jag ser fram mot när Aline kan sitta själv, tänker mig att det blir mindre bära då. Men hon har iallafall invigt matstolen, han har suttit i den några gånger nu, korta stunder och utan att äta, men snart så. Axel fick smaka potatis på 4-månadersdagen tror jag, och det är ju på torsdag. Vi får se hur det blir.

Thaimat

Axel älskar thaimat, eller iallafall den rätt han alltid brukar äta, kyckling med ris och räkchips

Skratt

Aline dreglar inte längre riktigt lika mycket, istället suger hon på sin läpp eller på tungan. Hela tiden, från att hon har ätit klart, tills hon ska äta nästa gång.

Idag skrattade hon också, mer än hon gjort tidigare. Det var när Axel gjorde roliga pruttljud med munnen, och så härmade hon honom. Till slut skrattade vi alla tre, Aline åt Axel och Axel och jag åt Aline. Det ska bli roligt när hon börjar skratta mer.

Nu tar hon tag i allt hon kommer åt, sina och andras kläder, leksaker, halsband och snören. Okontrollerat med inte helt omedvetet, hon tittar, men kan inte styra rörelserna än.

Slips och hörselkåpor

I förrgår morse ville Axel ha skjorta och slips på sig, och det hade han hela dagen.
Eftersom det var pappas födelsedag.
Och så ville han hjälpa till att städa,
och som vanligt blev det hörselkåpor på när dammsugaren var igång.

Vårmys på pappas födelsedag!

Idag åt vi mellis ute på bron, och ALine som sov i vagnen vaknade och var med oss en stund. Innan har hon inte gillat att vara ute alls, idag gick det bra en stund iallafall.
Nu är Axel på gympa, och när han och Jens kommer hem ska vi fira Jens lite, han fyller nämligen 33 år idag!