Grattis på födelsedagen moster Jennie!


Morsdag


Plantering och dusch


Tand nr 1

Nu har Aline fått sin första tand. Men vi vet inte riktigt när den kom, för det är inte en framtand, utan en hörntand uppe, så den syns inte så tydligt, och vi har bara tittat fram. Och inget foto heller, hon tycker inte att det är så kul när vi försöker kika.

Veckan som var hade Jens semester, och vädret var ju jättebra!. Så det var som en sommarsemestervecka, med bad i båtpoolen, utflykt, äta ute på altan, hänga tvätt efter tvätt, morsdagspresent och mys på filt under äppelträden. Kanske lägger jag upp lite bilder senare i veckan.

Grötpuss

Puss!


Med moster


6 månader

 

Idag blir Aline 6 månader! Hon har blivit firad, precis som Axel blev, istället för dop. Hon har fått halsband med lyckoslant, pengar, solskyddsdräkt, kläder, gunga, väska och speldosa.

Med oss är hon för det mesta glad och nöjd, hon sitter riktigt bra nu, sitter med när vi äter och äter ibland mer och ibland mindre av sina smakportioner. Hon gillar majskrokar, men blir arg när hon inte får i sig sista biten som kletar fast inne i handen.

Med andra är hon mer avvaktande, lite svårflörtad och ibland räcker det att någon annan tittar på henne för att hon ska börja gråta. Men med sång och dans eller lite bus kan det gå att locka fram ett leende.

Hon tycker om när Axel dansar för henne, då ler hon stort och spratlar med hela kroppen. Skötbordet är platsen där hon oftast skrattar med ljud, när vi busar med henne. Hon har börjat säga "bababa". Jens tycker att hon säger "pappa", och jag visar henne lamporna.

Det är svårt att förstå att hon varit hos oss i ett halvt år! Det har ju hänt jättemycket under den tiden, men ändå känns det som det bara var ett par månader sedan hon kom.

 


Cykla!

Axel lärde sig ju att cykla förra helgen, och nu vill han cykla varje dag.


Framsteg

Axel lärde sig cykla igår. Vi har trott att det var långt borta, men efter att ha lånat Astons 12", istället för vår 16", lossnade det. Och han var så glad! Han testade även på vår större och det gick det med även om det var lite vingligare. Äntligen! Nästan alla kompisar har redan lärt sig, och Axel ville helst cykla till dagis imorse, sötnos.

Han lärde sig att göra fart själv på gungan också, förra veckan, ordenligt, så nu sitter det. Förrut gick det ibland, och han var lite lat och ville helst ha hjälp, men nu går han gärna ut själv bara för att gunga.

Och Aline har börjat sitta lite korta stunder, ibland tippar hon, och ibland faller hon frammåt, men det är stor skillnad på bara en vecka. Men maten och flaskan går det fortfarande trögt med, i lördags överraskade hon med att gapa och gapa efter gröt, och jag gav henne mer än tidigare. Men senare på eftermiddagen kräktes hon jättemycket, 5-6 ombyten blev det innan hon var bra igen.

I helgen har vi haft Jennie på besök, hon och Axel var till stan och fikade med morfar och Ulrika, och så åt vi middag hos familjen Svensson/Järn. Och igår hade jag besök av Johanna, Ida-Marie, Emma och Helena på "mamma-frukost" med en massa gott, och trevligt prat. Det är ungefär var vi har hunnit med, det var en lugn och skön helg. Nu ny vecka, med samtal på dagis, halvårskalas för Aline och dagiskalas hos en kompis för Axel.