Musik

Både Axel och Aline gillar verkligen att lyssna på musik och se musikvideos. Axels favoriter är LMFAO efter tips från Ludvig. Han gillar också Michael Jackson och ganska mycket annat. Favoritvideon just nu är en med Marie Serneholt och när han vill se den ber han att få se låten med "hon som jag tycker är så fin". Sötnos!
 
 
Alines all time favorite är fortfarande La La Love, Cyperns melodifestivalbidrag, men hon är inte kräsen och dansar till det mesta. Hon står liksom på knäna och gyppar upp och ner så att hon hasar frammåt för varje gupp, tillslut har hon tagit sig ett helt varv i vardagsrummet. Sedan kan hon stanna upp och vaja lita av och an med armarna i luften, eller veva med armarna, innan hon guppar vidare.
 
 
Här är det Madonna som gäller.
 
 

Vällingmys

Axel blev jätteglad när jag frågade om han ville ge Aline välling en kväll.
Och det är ju mysigt.
 

1-årsuppdatering

Axel hade många tänder när han var liten, 8 när han var 8 månader och 11 när han fyllde år tror jag. Aline har inte fått sina lika snabbt, men nu är hon nog faktiskt nästan ikapp. Jag har lyckats kika och känna och det verkar vara några hörntänder också så 11 eller 12 har hon.
 
Trappen klarar hon nu, upp för hela, utan problem. Hon kan ta sig ner också, men brukar ta några steg bara innan hon ändrar sig och kryper upp igen. Det går ju mycket snabbare.
 
 
Tre steg har hon tagit också, men sedan inga fler. Hon stog vid tv-bänken och släppte och gick, stannade en stund och satte sig sedan. Hon går fort och bra när man håller i henne, men sätter sig och kryper när vi släpper.
 
Hon äter mer och mer av vår mat, igår fick hon prova pannkaka till och med. Hon äter gärna själv både med och utan sked, men tröttnar efter en stund och pekar mot kylskåpet och vill ha frukt.

VI har provat att lägga henne bara en gång om dan ett tag nu och det funkar bra. Vissa förmiddagar är hon riktigt trött, om han vaknat tidigt och sovit dåligt. Men hon klarar sig ändå fram till lunch och sedan får hon sova. På nätterna sover hon i sin säng till nån gång på natten då hon vaknar och får komma till oss, mest för att det inte känns särskilt lockande att sitta och frysa och försöka få henne att somna om. Vissa nätter är hon vaken en eller ett par timmar när hon vaknar. Hon är nöjd och glad men kan inte somna om. men hon är ganska tyst och väcker inte Axel.
 
Det är en för det mesta väldigt nöjd och glad ettåring vi har nu.

Fredag igen

Den här veckan har Axel haft gympaavslutning och vi fick komma och se. Klubben hade fått låna en jättestor uppblåsbar matta som de gjorde övningar på, sedan fick föräldrar prova, det var bra studs! Aline gillade den också och trivdes i gympasalen och med allt liv. Efter pepparkakor, skumtomtar och festis var det god jul och vi ses till våren.
 
I går tog jag fram stjärnor och hängde i alla fönster, det är ju nu det är som mysigast, innan julen och innan det börjar bli ljusare igen. Axel och Aline har varsin blå och rosa och båda tycker att de har väldigt mysigt i sina rum nu.
 
Även den här helgen blir det kalas för Aline, på söndag kommer hela Jens familj, men sedan är hon nog färdigfirad och vi får ladda om för jul. Och på lördag ska Axel och Stella gå på bio med farmor. Hemma är det lite småfix planerat, eventuellt smyckestillverkning och kanske kompislek. Vi får se helt enkelt.
 

Sötnos!


Aline 1 år!

 
Idag är ingen vanlig dag, det är Alines första födelsedag! Ett år med skruttiruttan som tycker att det allra roligaste just nu är att åka i gåvagnen, hon kryper till den och kliver i, antingen står hon eller sätter sig ner och väntar på att någon, ofta storebror, kommer fram och tar med henne på en åktur. Hon älskar musik och dansar till det mesta och från att ha mest guppat upp och ner i dansen har hon börjat att även vaja av och an åt sidorna. Böcker gillar hon också och skrattar ofta medan man läser för att hon är så förtjust. Över lag är hon ett väldigt nöjt och glatt barn och den här reservationen mot andra än vi börjar avta och har tack och lov blivit mycket bättre. Det känns skönt eftersom det börjar närma sig dagisstart. Sjunde januari är det dags. Spännande. Jag tror hon kommer bli väl omhändertagen av Axel och hans kompisar.
 
 
Moster Jennie hittade en gullig dikt som passade fint in på Aline.
 
Den som är mycket liten
inte mer än ett år.
Hittar så små, små saker
var hon kryper och går.
Hittar en ullgarnsända,
ett visset litet blad och en knapp,
en dockas lillfingernagel
och en prasslande papperslapp.
Håller i små, små nypor
små, små smulor och strån.
Ser på den döda myggan
och dammet i barnkammarvrån.
Den som är mycket liten
hittar allt som är gömt,
leker med små förtrollade ting
som de stora har tappat och glömt.

(Okänd författare)

Tjejerna står på rad

Axel går ju alltid hem först från dagis eftersom han bara får gå 15 timmar. När Jens hämtar honom står tjejerna, och ibland några av killarna, på rad och vill så gärna följa med honom hem. William följer ju alltid med på onsdagar men i tisdags hade Elise sån tur att hennes mamma kom precis samtidigt och de kom överens om att eftermiddagen skulle spenderas i vårt hus.
 
När jag kom hem skuttade de glatt och mötte mig och berättade om vad de gjort under dagen. Det är mysigt med små kompisar på besök.

Första kalaset

 
Helgen inleddes med att vi hämtade Jennie vid tåget och åkte hem och bakade pizza. Efter maten gick Axel ut på sin första "bus eller godis-runda" hos grannarna, sötaste spöket som fnissade under lakanet när han planerade sina bus. På lördagen gick vi ut i skogen en stund och plockade pinnar, mossa och svamp innan vi gick hem och bakade igen, brownies till Alines första firande. Vi gjorde en liten söt tårta, eller bakelse, till henne också, fylld med hallon och med grädde och banan på. Den åt hon med mycket god aptit efter att ha fått sina första presenter.
 

Snart helg

Första november idag och ettårskontroll för Aline. Ett år snart, det är inte klokt. Vi ska ha första kalaset i helgen, för i vanlig ordning blir det kalas flera helger i rad.
 
 
Halloween har vi också, men när är det egentligen man ska "fira" det? Vi brukar inte uppmärksamma det alls utom att se till att ha lite extra godis hemma när det kan tänkas komma läskiga barn och knacka på. Men i år har Axel haft små önskemål om både egen pumpa lykta och "bus eller godis". Pumpan fixade vi här i veckan, den blev fin utanför bron med ljus i. Bus eller godis-rundan får bli hos närmsta grannarna till helgen. Han ville egentligen vara nåt otäckt monster med mask som han sett i leksakstidningen, men jag lyckades avstyra det och vi ska istället göra honom till spöke med ett enkelt lakan.
 
Det blir vår helg, tillsammans med Jennie som kommer på besök.