Sockervadd

Den största någonsin.
 
 
Och den kladdigaste!

Sommarlov på riktigt

 
Nu har barnen sommarlov på riktigt, utan att behöva kliva upp tidigt för att vi ändå ska jobba. Eller Jens jobbar ju hela sommaren, men nu är iallafall jag ledig igen.
 
 
I torsdags åkte Jens och fiskade över helgen med Mikael, Peter, Bertil och Guy. Här hemma var det fint väder och vi badade varje dag, i Ljungan, i Dyket och i poolen på Dyket. På lördagen var Axel på fotboll och sedan träffade vi Willial, Melvin och Ingela på Dyket. Till middag kom Stella, Artur, Terese, Nelly och Ann-Mari hit och grillade hamburgare. På söndagen var det inte lika varmt och fint på morgonen så vi bestämde oss för att gå till en lekpark i Svartvik. Ingela gjorde kolbullar till lunch och alla tyckte att det var jättegott. Efter en enkel middag hos dem for vi till Dyket för att kvällsdopp och lite lek. På vägen hem stannade vi till på lilla Ica och handlade. Axel köpte en glass som vi satt ute vid kyrkoruinen och åt.
 
 
Igår tog båda barnen sovmorgon till 8.30 ungefär! Det var mulet ute och vi åkte till Birsta och gjorde några ärenden. Sedan for vi till gammelmormor och åt lunch. Efter luchen promenerade vi till en ny lekpark och Aline kunde inte alls somna i vagnen. Hon gillar verkligen att gunga och har till och med ett ord för det, "nga" ungefär.
 
 

Uppdatering

Det blev lite jobb för mig i sommar ändå, på Bergmans reklam där Birgitta är. Sex veckor i juni och juli, så barnen fick vara på dagis några veckor längre men går sista dagen på fredag. Jag jobbar 75% så det inte ska bli så långa dagar och den här veckan har Nelly hämtat så de ska få gå hem ännu tidigare eftersom det är så få barn kvar. Nästa vecka ska hon ha dem hela dagarna, förskolan är sammanslagen med andra och de flesta av vår personal har semester så då vill jag inte att Aline ska behöva vara där.
 
Axel har tappat fem tänder och de stora framtänderna börjar växa fram. Han får kämpa lite med "s:en". Vi var på möte på skolan  med förskoleklassen och fick träffa barn, föräldrar och lärarna. De blir ju en liten klass, med 9 eller 10 barn och en av lärarna är någon slags specialpedagog. Inskolningen på fritids kommer antagligen att bli 5 eller 12 augusti, skolan börjar 20:e tror jag.
 
Jag vann en tävling om boende på Gotland i sommar, så vi ska åka på en oväntad semester trots att det inte var tänkt så. Jag vann två nätter och vi har lagt till två till och resan med färjan. Vi ska bo på "A Guesthouse Gotland" på sydöstra ön. Det ska bli så roligt att åka!
 
 
I helgen hade vi fullt schema. Först fotbollsträning, sedan var jag Axel och mamma på kvartersteaterns utomhusteater på Norra berget, Bröderna Lejonhjärta. Den var jättebra! Direkt efter skjutsade vi barnen hem till Ingela, William och Melvin. De skulle sova över, första natten borta utan oss för Aline. Det gick jättebra, hon somnade i resesängen utan problem och sov till en stund in på natten då hon brukar vakna. Då fick hon komma över till Ingela. Axel och William vaknade tidigt, 5.45 och väckte de andra. Jens och jag fick lite sovmorgon och kunde äta en lyxig frukost ute i solen innan vi åkte och hämtade barnen på söndagmorgon. Efter lunch hade William bjudit alla som ska sluta på dagis på en sommarfest vid Svartviks herrgård och efter ett par timmar där somnade båda barnen i bilen på vägen hem.
 
 
Aline har fortfarande ett litet ordförråd, hon har börjat säga namnet på en flicka på dagis, Moa, och en dag förra veckan lät det verkligen som hon sa "ja bada" när hon hade badat. Hon härmar nästan inte alls, men surrar på med sitt språk och gör sig ganska förståd med tonfall och gester.