Försenat kalas

Eftersom Aline blev sjuk precis innan vi skulle ha Axels barnkalas fick vi skjuta det ett par veckor frammåt och kalasde istället dagen efter vi kom hem från fjällen. Sex glada fem- och sexåringar kom och firade med fina presenter, lek, legobyggen, pizza och glass innan kalaset avslutades utomhus med skattjakt i snön.

 
Pizzan var det första vi lagade i vår nya ugn och det märktes på resultatet. "Den här pizzan var inte god!" utbrast de, en efter en och det slutade med att alla åt mest av toppingen, eftersom det var själva bottnen som blivit lite brunare än önskat. Ärliga barn är roligt för det mesta.
 

Fjällresa

Första veckan i mars åkte vi till fjällen med Ingela, William och Melvin. Vi bodde i Mikael och Tereses stuga i Linsell. Dagarna var soliga och fina hela veckan, men en av dagarna blåste det så mycket att vi fick leta reda på ett längdspår inne i skogen. Aline åkte i skidpulka och jag hade lånat Nellys skidor och åkte för första gången på många år. Det var mysigt, både i spåren och under hela vistelsen. Förrutom skidor var vi iväg och bowlade i Lofsdalen, badade i Sveg, bastade på kvällarna, åt gott och njöt av lugnet när barnen somnat.
 
 
Det var jätteskönt att komma iväg, när man bor en stuga så där kan man inte görs annat än vara tillsammans, ta det lugnt och ta till vara på tiden.

Kär

Idag var Jens med på dagis eftersom stora barnen skulle på utflykt till Sidsjön och personalen gärna ville ha några extra vuxna med. Precis innan de skulle åka med bussen kom lilla Elise fram till honom och sa "Vet du vem jag är kär i?" "Nej" svarade Jens. "Din son." berättade hon innan hon gick därifrån igen. Och de är fortfarande ihop enligt Axel. 
 
 
I tisdags var vi också med på dagis, då det årliga Stångåloppet skulle åkas, på skidor eller i pulka. Det var roligt att vara med en stund inne på dagis innan och efter, jag var med Aline mest och hjälpte till med påklädning av de andra barnen och satt med vi lunchen. De små fick äta inne eftersom det snöade och blåste en del, de andra åt ute som planerat. Axel åkte 14 varv runt det korta spåret tillsammans med Vilgot, Joakim, William och de andra. Aline satt nöjd i pulkan och hade även hon nummerlapp och fick medalj.