Astrid Matilde

I mellandagarna, den 28 december, åkte vi till Näsåker och Astrids dop. Vi hälsade på i prästgården och träffade Sackes föräldrar och syskon med familjer. Och efter dopet fick vi god mat i församlingsgården.
 
 
 
 
 
 
 

Jullov

Nu har snart hela långa jullovet gått och barnen har varit lediga sedan 19 december. I år började vi fira "julafton" den 21:a, här hemma med Jennie, Sacke och Astrid och mamma och Ingvar. Som vanligt först julgodis och julbord och en lång väntan på julklappar. Vi var ju lite osäkra på om tomten skulle komma trots att det var flera dagar kvar till julafton, men framåt kvällen knackade det på dörren.
 
 
 
 
Aline som först var lite orolig och nervös och inte ville kika ut efter tomten, presenterade sig sedan högt och tydligt "Jag heter Aline." Tomten kom in och satte sig och läsa på klapparna i säcken och sedan fick Axel ta över och läsa på de som redan låg under granen.
 
 
Axel frågade sedan om tomten var någon vi känner. Jag frågade vad han trodde och han var lite osäker. Men sedan har han inte frågat mer. Jag tror att han vet att det är någon som klär ut sig, men att han ändå vill tro att den riktiga tomten finns. Aline berättade senare för morfar att det var en tjejtomte, med skägg.
 
 
 
 
Dagen efter, den 22:a, firade vid med Jennie, Sacke och Astrid igen och med morfar, Ulrika, David och Nelly. Vi åt kycklinggryta med glögg och marängsviss och öppnade fler klappar. Och ännu fler blev det på riktiga julafton när vi var hemma hos farmor och farfar med Nelly och Peter och Mikael, Terese, Stella och Artur. Både mer julmat och julgodis och en ny tomte med massor av klappar.
 
 
 
Det var en fin jul, lagom kall och äntligen lite snö. Det har varit många soliga dagar, några kalla och några varma och nu är det mest is kvar av den lilla snön som kom.
 
Nyårsafton firade vi på Klockarberget den här gången, hemma hos Emma, Peter, Vilgot och Valter. Vi åt gott, hummersoppa, oxfilé och potatisgratäng och glass med hjortron. Ost och kex till kvällen plockade vi mest fram för att vi ändå hade köpt, men alla var rätt mätta fortfarande. Barnen hade roligt, spelade olika slags spel och var glada och sams ända till 2-tiden när vi gick hem. Aline hade somnat i soffan och fick åka vagn och på nyårsdagen sov Axel till nästan 11.