God jul önskar familjen Dolk 

 

 


Pulkaåkning


Afrika

Axel har intresserat sig för Afrika sedan han såg Wild Kids på TV under våren. Intresset har blivit större på sista tiden, och han bygger kartpussel och fantiserar. Han har en låtsasmamma och låtsaspappa. Dom bor i Afrika och heter Nils och Greta.

Lucia

Lucia på dagis igår. Vi var ute för första gången. -14°, kalla tår, påpälsade barn, småttingar i pulkor, julsånger, glögg, smaklösa pepparkakor och stolta föräldrar. Någon hade önskat ett extranummer, troligtvis Axel, som sjöng SjörövarFabbe, så gott som solo. Han tog i ordentligt, även om han snubblade lite på orden.

Men hur lätt är det egentligen, med sånger man inte förstår. Som Staffan Stalledräng. Som vattar sina fåglar fem.
Finaste tomten! 


Nobeldagen

Snart helg igen. Och vi har en helg full av planer, och bara roliga saker! Moster Jennie kommer och hälsar på. Vi ska fira pappa och baka pepparkakor med mamma. Och så ska Jennie och Axle åka snowracer, eller kanske på den nya pulkan som går "tokfort"! Och ikväll ska jag ut och fira årets nobelpris i medicin, finklänningen på!

Julen närmar sig. Julklapparna är inhandlade. Julens schema är bestämt. Pepparkakshuset är färdigt. Ljus och stjärnor i alla rum. Varje dag kommer den lilla tomten med små klappar till Axel. Och vi väntar med spänning på den riktiga tomten. Faktiskt så är jag minst lika förväntansfull som Axel. För i helgen träffade vi Tomten på stan, och han lovade Axel att om vi skickade önskelistan till honom, skulle Axel få något från listan. Och så fick vi ett visitkort. En modern tomte med egen mailadress.

Listan är mailad och Tomten svarade att det var en bra lista, som det säkert skulle bli några bra klappar ifrån. Jag skrev också var vi kommer vara i jul, OM tomten skulle komma till Axel med klapparna. Fick ytterligare ett svar "självklart kommer Tomten till Axel i jul. Bra att ni talar om var ni är så går det fortare att hitta. Hör av dig efter jul och nyår och berätta om du blev nöjd". Intressant! Och mycket spännande.


Sjukling

Axel har varit hemma från dagis hela veckan med förkylning. Han är mest täppt i näsan och snorig. Lite hosta, men ingen feber som många verkar få. Men han har inte blivit bättre heller.

Igår var Jens och jag till dagis på utvecklingssamtal. Allt var bra. Och det tycker även vi. Hon beskrev honom som glad, trevlig, pratsam, intresserad, duktig och en massa andra fina ord.

Kommande helgen är helt oplanerad än så länge. Jag hade tänkt slå in julklappar, men det har jag gjort ikväll. Och oj, vad många det är...