Sjukling

I onsdags, samma dag som Axel skulle ha varit till tandläkaren för första gången, ringde de från dagis och jag fick åka och hämta en hängig tröttis. Han fick feber, hosta, är snorig och har ätit dåligt. Första dagarna låg han bara i soffan och ville se spöket Laban eller Rorri. Och drack lite saft. Nu har det vänt lite, ingen feber idag och bara lite igår. Hostan och snoret är kvar. Energin är tillbaka, och därmed också rastlösheten. Det blir väl så när man inte har varit ute på 5 dagar. Vi har bakat, duschat, spelat spel, lekt, lagat mat mm. Idag blir det en tur till farmor och farfar som får vara barnvakt några timmar. Och det blir nog bra med miljöombyte och lite luft. Fast det blir nog vab imorgon med, jag tror inte han kan vara ute och leka med hostan.

Det bästa!

- Mamma, vet du en sak?

- Nej, vaddå?

- Jag älskar dig

- Åh, jag älskar dig också! Vad glad jag blir när du säger så!

- Varför?

- För att jag älskar dig så mycket!

- Jag älskar dig så mycket också, mamma

Tack!

I helgen har vi:

haft tre kalas
varit på badhuset
ätit på restaurang
varit på möhippa (inte Axel och Jens...)
haft bilen på verkstad
jobbat med smycken
handlat nya mysbyxor till Axel, som hade vuxit ur alla sina

Och alltså inte hunnit varken blogga eller lägga in bilder, men det kanske kommer senare.

Men vi har haft det toppen, med bra kalas, fina presenter, glada barn, och vuxna, blå maränger, god mat, fredagsmys, lördagsmys och söndagsmys, och spänd förväntan över när dinosaurierna ska komma ur sina ägg! Och en mycket nöjd 3-åring! Tack alla!

Axels dag!

 

 

 


Om att inte veta vad man vill. Eller att vara 3.

Att Axel snart fyller tre har vi märkt ganska länge nu, om man ser till trots och humör. Och det märks att han inte alltid vet vad han vill och att det kan skifta i ett ögonblick. Idag på väg till gympan pratade vi om mackar, pumpstationer och var vi brukar tanka. Och en timme senare, på vägen hem igen, pratade vi om något annat när Axel sa:

- Och där kan man också tanka!

- Ja, svarade jag.

- Nä, det får du inte säga!!
- Och inte jag heller!

Sötis, måste t.o.m säga ifrån till sig själv...


Badrummet

FöreEfter

Ny vecka

Måndag igen, efter en skön helg. Det gör så stor skillnad när det är fint väder! I lördags firade vi Axel för första gången den här gången. Det var moster Jennie som var hemma och hälsade på, och morfar och Ulrika. Jens fyller ju också år snart, så även han blev lite firad.

Och igår var det alla hjärtans dag. Jag sa det till Axel. "Nej, det är "hemmadag", svarade han. Vi brukar säga att det är dagisdag eller hemmadag. Jens fick iallafall ett paket av oss, en slipsnål som jag gjort i silver, och sedan blev det fika tillsammans i Birsta när vi gjorde en massa ärenden. Hittade superfina skor till Axel som han ska ha på Nelly och Peters bröllop!

Vi ska byta alla dörrhandtag inne, köpte igår och började byta på kvällen. Det blev väldigt bra. Och så köpte vi nya dörrfoder till dörrarna uppe. Men nu kommer det ju som sagt en del födelsedagar emellan, så målningen av trappen och annat får vänta nån vecka.Sol!

I helgen har vi haft sol, äntligen! Det är nästan så man får lite hopp om vår. Igår var vi ute i flera timmar, och Axel tyckte att det var så mysigt med fika och roligt att leka i djupsnön.

Snöläget hemma hos oss...

 

Gäller varor till ordinarie priser.

Lång helg

Inte längre helg än vanligt egentligen, men när man hinner med så mycket som jag gjort hittills så känns det lite längre än vanligt. Började dan igår med att jobba som vanligt. Magkatarren är förresten bättre, så jag var nästan i tid på morgonen. Jobbade några timmar och åkte sedan hem för att byta om till begravningen. Hemma insåg vi även att badrummet inte skulle bli klart under dagen som vi hade blivit lovade, så nu hoppas vi på måndag. Begravningen gick bra och var fin. Och efter smörgåstårta och te åkte vi för att hämta Axel på dagis och sedan vidare hem till familjen Svensson. Järn var inte hemma. Där duschade vi och var med barnen medan Ida sprutade får, och sedan åt vi mat tillsammans. Hem igen och bytte om för jag vet inte vilken gång i ordningen. Sedan in till stan igen och till stadshuset och Lalehs konsert, som var mycket bra! Väl hemma igen fick jag ringa in och väcka Jens eftersom jag inte hade någon nyckel med mig.

Redan där kändes det som söndag, men idag lördag har vi också hunnit en hel del. Städat och tvättat hemma, skottat tak hos farmor och farfar. Åkt snowracer och ätit mellis ute på bron. Ätit middag med hela familjen "westerlund". Och sett melodifestivalen, som var dålig tills Salem al Fakir kom. Och nu har jag uppdaterat mig i bloggar och på fb istället för att läsa i boken som jag hade tänkt.

Imorgon är tanken att vi ska målartvätta i trappen för att kunna sätta igång att grundmåla så småning om. Och så ska jag jobba lite med smycken, och beställa mer material. Och handla mat. Och bestämma när vi ska åka till bilskroten med skrotbilen och till skroten med badrumsskrot. Men nu sängen, och imorgon är det min tur att få sovmorgon!


Döden

Jens morfar har dött, och det har lett till att vi har pratat lite om döden med Axel. Eller inte pratat direkt, men vi har berättat att han är död, och att han kanske är i himlen. Och igår undrade Axel om några andra som vi har berättat om som är döda, som min farmor och min morfar t.ex. Då frågade Axel igen var de är, och jag svarade att de kanske är i himlen bland stjärnorna.

- Har han ett hus bland stjärnorna?

- Ja, det kanske han har. Tror du det?

- Han kan ta en stege och komma ner igen.

- Nej, det kan han inte. Det är för långt, det finns ingen så lång stege.

- Jo, brandbilen kan komma med stegen.