Aline 5 månader

 

Idag blir Aline 5 månader! Vi firar kanske senare idag med att testa gröt, eller lite majs eller palsternacka. Potatis och morot har hon ätit i ett par veckor nu, och de senaste dagarna har det hänt att hon ätit upp hela portionen, dvs en helt iskub. Så det går inte fort fram alls, men vi har ingen brådska heller.

Annars sitter hon lite nu, med stöd, men ändå bättre än tidigare, och tycker om när vi håller henne så hon kan stå. Hon skrattar mer och mer, men kan vara lite reserverad mot andra än oss.

Vi har börjat lägga henne lite tidigare på kvällarna, eller vi, jag lägger henne eftersom hon äter innan hon somnar. Men det är ändå skönt, för nu kan jag få en liten stund på kvällen efter hon somnat innan jag ska sova. Hinna se lite tv eller äta en smörgås i lugn och ro bara känns väldigt skönt.

Hon har fortfarande sin långsovning på förmiddagarna, runt 10 och upp emot två timmar. På eftermiddagen sover hon två gånger till, men då runt 45 minuter.

Vi har köpt en bärsele som vi tänker oss att använda i sommar på semestern, vi ska till Stockholm och Kålmården. Vi hade tänkt köpa en begagnad, och skulle bara kolla på dem i butik först för att kunna välja modell. Men såklart fanns en ny, som ju inte finns begagnad än, som verkade mycket bättre. Så då blev det en sån. Den går att använda även på ryggen, det känns vettigt att kunna ha den även när hon blir lite större.

I påsk firade vi med hela släkten som vanligt, och veckan som gått har Axel haft påsklov. Han har haft ett toppenlov tycker han själv. Först var Jennie hos oss, och på onsdan hade vi en dag hemma bara vi. På torsdagen lekte han med Aston, och blev bjuden på lunch, och de träffades även på fredagen en stund och lekte här. Och på eftermiddagen kom Wiliam, Melvin och Ingela hit och åt glass och lekte. Igår var vi på kusinkalas hos Stella och Artur.

Och dessutom var det första fotbollsträningen på förmiddagen. Axel var redo och påklädd med benskydd och allt redan före kl. 7. Jens ska vara med och träna Axels lag varje lördag, först på grus, sedan på gräs.

Idag ska vi bara ta det lugnt och vila, kanske grilla till middag, det är riktigt fint väder. En promenad skulle jag vilja hinna med också. Och Axel ska öva på att cykla.

 

 

 

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback