Uppdatering

Det blev lite jobb för mig i sommar ändå, på Bergmans reklam där Birgitta är. Sex veckor i juni och juli, så barnen fick vara på dagis några veckor längre men går sista dagen på fredag. Jag jobbar 75% så det inte ska bli så långa dagar och den här veckan har Nelly hämtat så de ska få gå hem ännu tidigare eftersom det är så få barn kvar. Nästa vecka ska hon ha dem hela dagarna, förskolan är sammanslagen med andra och de flesta av vår personal har semester så då vill jag inte att Aline ska behöva vara där.
 
Axel har tappat fem tänder och de stora framtänderna börjar växa fram. Han får kämpa lite med "s:en". Vi var på möte på skolan  med förskoleklassen och fick träffa barn, föräldrar och lärarna. De blir ju en liten klass, med 9 eller 10 barn och en av lärarna är någon slags specialpedagog. Inskolningen på fritids kommer antagligen att bli 5 eller 12 augusti, skolan börjar 20:e tror jag.
 
Jag vann en tävling om boende på Gotland i sommar, så vi ska åka på en oväntad semester trots att det inte var tänkt så. Jag vann två nätter och vi har lagt till två till och resan med färjan. Vi ska bo på "A Guesthouse Gotland" på sydöstra ön. Det ska bli så roligt att åka!
 
 
I helgen hade vi fullt schema. Först fotbollsträning, sedan var jag Axel och mamma på kvartersteaterns utomhusteater på Norra berget, Bröderna Lejonhjärta. Den var jättebra! Direkt efter skjutsade vi barnen hem till Ingela, William och Melvin. De skulle sova över, första natten borta utan oss för Aline. Det gick jättebra, hon somnade i resesängen utan problem och sov till en stund in på natten då hon brukar vakna. Då fick hon komma över till Ingela. Axel och William vaknade tidigt, 5.45 och väckte de andra. Jens och jag fick lite sovmorgon och kunde äta en lyxig frukost ute i solen innan vi åkte och hämtade barnen på söndagmorgon. Efter lunch hade William bjudit alla som ska sluta på dagis på en sommarfest vid Svartviks herrgård och efter ett par timmar där somnade båda barnen i bilen på vägen hem.
 
 
Aline har fortfarande ett litet ordförråd, hon har börjat säga namnet på en flicka på dagis, Moa, och en dag förra veckan lät det verkligen som hon sa "ja bada" när hon hade badat. Hon härmar nästan inte alls, men surrar på med sitt språk och gör sig ganska förståd med tonfall och gester.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback