Stackars liten!

Axel är sjuk! Han är förkyld och har feber. När jag åkte hemifrån imorse hade han 38,9. Jobbigt. Vi har varit vakna till och från hela natten, och gett alvedon, och sugit snor. Hoppas att det går över snabbt!

Idag ska vi på 8-månaderskontroll, och få nån information från tandvården. Och sedan ska jag till tandläkaren och dra ut min sista visdomstand. Usch!

Men det blir en kort arbetsdag iallafall. Jag började 6.30 som vanligt, och åker hem vid 9. Skönt!

Foto

Förra veckan fotade vi julkort med Axel. Jag hade sett framför mig att han snällt skulle posera på fällen... Inte riktigt kanske...Och hur det gick får ni se om nästan två månader!

image135
Här var det tänkt att han skulle sitta... Men mer än så här avslöjar jag inte!

Annars har vi haft ganska fullt upp. På onsdagen åt vi hos mamma/mormor, och på torsdagen var vi i Birsta hela dagen med farmor, faster, Terese och kusin Stella. Småttingarna åt och sov om varann, och vi tittade i de nya affärerma och åt lunch och drakenglass. Och i helgen har vi fixat hemma och jag var på stan med mamma och Jennie och Axel tittade på fotboll med farfar, Mikael och Stella. Det var skönt att gå på stan i flera timmar utan barnvagn, mattider och blöjbyten.

Vintertid är inget för småbarn! Inte för Axel iallafall. Han sover jätteoroligt. Hoppas att det går över snart!

Matvägran...

I går hade jag finbesök på jobbet. Axel kom och hälsade på. Det var en härlig avslutning på arbetsdagen! Axel och pappa hade varit på stan och fikat med faster.
Axel ville inte äta igår, ingen mat, gröt eller frukt. Bara välling och ersättning gick bra. Får se hur det blir idag. Men han sov jättebra inatt! Somnade vid 19.30, vaknade till nån gång och hade tappat nappen, men somnade om direkt. Och vaknade inte förrän närmare 3 första gången och åt slutligen vid 4.40. Jätteskönt!

8 månader = 8 tänder

Idag, på Axels 8-månadersdag, såg jag att den 8:e tanden tittar fram, så nu har han fyra uppe och den fjärde på väg nere. Annars har vi firat med upptäcktsfärd i hemmet. Det är så mycket man kommer åt när man kan krypa! Och man kan rymma när man vill, tex mitt i blöjbytet...


image130
"Vaddå, måste man ha kläder också? Räcker det inte så här?"

image131


image132
Pappersåtervinningen är intressant...

image133
...precis som väskor...

image134
...och skor


Kryp

Ja, nu kryper Axel! Och försöker ställa sig upp mot saker, och sätter sig på rumpan. Och inatt kastade han nappen på golvet. Undra om det var medvetet eller bara blev så? Och så ropar han på Isak så fort han ser honom, och då blir Isak rädd och springer iväg.

Hittade en gammal bild på en liten sömntuta. Svårt att komma ihåg att han faktiskt kunde somna var som helst, hur som helst och när som helst för inte så länge sedan. Så är det inte längre...


image129Me&I

Igår var jag på Me&I-party. Axel fick stanna hemma med pappa, och de fick besök av Mikael och kusin Stella för Terese var också med på partyt. Vi var hemma hos Sara som fick sin son Filip dagen efter Axel föddes.

Det fanns väldigt många fina kläder som man gärna skulle köpt om man var gjord av pengar... Men eftersom vi inte är det så får Axel nöja sig med en ny tröja, och det i en STOR storlek eftersom vi redan har en komplett garderob i nästa storlek (80). Så vi får kanske vänta ett halvår innan han kan ha den, lite trist, men den var SÅ fin!

image128
Och igår hade jag besök på jobbet av Ida och Ludvig. Ida träffade jag förra veckan också eftersom hon håller på med ett jobb som vi ska trycka. Men det var roligt att träffa Ludvig igen också! Vi var och åt lunch på Kulturmagasinet. Och pappa och Axel åt lunch med farmor och farfar i Myre.

Det var ju lite trist igår att åka iväg på kvällen utan Axel. Eftersom jag kom hem från jobbet vid 16, och Axel skulle sova en stund då så hann vi knappt träffas alls, och när jag kom hem på kvällen var det dags att gå och lägga honom direkt. Men vi får mysa desto mer idag när jag kommer hem!
En vecka har gått

Ja, det är svårt att hinna med att uppdatera här. Hoppas ni som läser står ut mellan gångerna. Nu har det alltså gått en vecka sen sist. Och Axel har nu nästan börjat krypa, eller han kryper då och då, om det inte blir för halt. Och så har vi haft besök av Ebbe och Ida-Marie och Elin och Johanna. Och idag har vi börjat barnsäkra hemma.
Jo, det snöade ju också, men det var det väl ingen som missade.

image123
Kryp!

image124
Ebbe, Axel och Elin ska ut på prommis.

image125
Mera kryp!

image126
Axel önskar Ester grattis på 1-årsdagen idag!

image127
Pappa och Axel barnsäkrar i köket.


Utflykt

Idag har vi varit på picknick till Norra Berget. Jättemysigt och helt perfekt väder! Vi hade med fika och leksaker, och Axel sov en stund i vagnen. Det var vi, Johanna o Elin, Terese o Stella, Ida-Marie o Ebbe, Sanna o Eira och Sara o Filip.


image120
Elin, Filip o Ebbe

image121
Axel o Ebbe

image122
Terese o StellaJobb

Ja, nu sitter man på jobbet igen. Det är nästan som om jag aldrig varit härifrån. Men bara nästan, för minnet är inte det bästa och framför allt telefonnummer och andra siffror har försvunnit med amningen tror jag. Och en annan skillnad är ju att man verkligen har någon att längta efter att komma hem till. Och när han skiner upp av att se mig igen är det nästan värt det att ha varit borta från honom.

Idag har vi invigt nya vagnen. Axel har sovit i den hemma, och det gick alldeles utmärkt.

Den ser ut så här, men är röd som på lilla bilden, och det går alltså att göra om den till ren liggvagn om man vill också.

image116